Sidste nyt fra "Smeden"
Intet nyt, er godt nyt.

Nogen gange, sker der en masse i ens liv, andre gange sker der noget mindre.

Lige i øjeblikket, er det en af de andre gange.

Jeg er efter mere end 6 måneder nu stoppet i Holbæk Bådcenter.

Først var det en arbejdsprøvning, på to måneder, senere efter et par forlængelser, mere som tidsfordriv.

Det var kun 3 timer om dagen, på nær onsdag, der var min fridag. Men utroligt dejligt, bare det at komme ud/ skulle noget og møde andre mennesker.

Det var desuden et spændende, dejligt job og et felt, som jeg ikke før har været ret meget i berøring med, i min 43 årige karriere.

Nu går jeg og venter på at min sag skal for Rehabiliterings teamet, først i november måned, så jeg kan visiteres til et flexjob.

Det er ikke så få bilag, der er lavet i de sidste to år. De er nu alle samlet i en plan, som først skal forelægges for en sundhedskoordinator, derefter skal det hele videre til teamet hvor jeg bliver indkaldt til et møde med dem. Her skal jeg sikkert svare på en masse spørgsmål. Hvilke, ved jeg ikke, så det er lidt svært at forberede sig, Men lægerne siger, at jeg har en god sag.   

Samtidig har jeg været på nedtrapning med produktet Garbarpentin, som for mig, som mange andre, havde så mange bivirkninger, som jeg i hvert fald ikke kunne tåle og ingen rigtig gode virkninger havde.   

Nu er jeg i gang med at optrappe et tilsvarende produkt Lyrica, som skulle have færre bivirkninger. Sådan virker det også, men jeg er endnu ikke oppe i fuld dosis.

Det er hele tiden en balancegang, da jeg samtidig får morfin tre gange om dagen, skal der ikke ret meget ekstra til, før jeg konflikter med, ikke at må køre bil.

Det er fra starten lagt klart, at jeg aldrig vil blive helt smertefri hele døgnet, så kan jeg selv vælge mellem kørekort/ smerter.

Ja livet er ikke altid lige nemt, når man er født på livets skyggeside.

God uge til alle.  

    

Til træf i Korsør.

I weekenden var der træf i DACF i Korsør.

Vi fik lov at deltage og viste camperen frem.

Til trods for at have pladsens mindste camper, havde vi nok publikumsrekord.

Mange var en tur inde og se herlighederne. Den søde lyshårede guide viste frem, mens ejeren udenfor fortalte om de enorme vægtafgifter, der pålægges den slags biler.

Det blev en dejlig weekend, som vi stærkt overvejer at gentage.

Tillykke med dagen min skat.

             

Et stort tillykke med dagen, samt de bedste ønsker for fremtiden ønsker jeg dig.


Så er der to dage forude med fejringen af din runde fødselsdag.


Håber det bliver nogle gode dage, med en masse glade gæster. 


Kærlig hilsen


fra din kæreste.

Så blev man igen et år ældre.

Så blev det igen min tur til at have banko på mit personnummer. Det blev en skøn dag, selv om vejret ikke var strålende solskin før sidst på dagen.

Dagen startede med et flot morgenbord med æg og flag, samt rundstykker og gaver fra morgenstunden med den søde.

Herefter gik turen til bådcenteret, hvor jeg pt. er i tre timers arbejdsprøvning. Her kom hun med en stor flot nybagt og skøn jordbærtærte.

Herefter hjem til en dejlig frokost, efterfulgt af en lille bytur. Til sidst en lækker tre retters menu på vandrehjemmet.

En af gaverne var den samme som sidste år, jeg har nu ikke tænkt mig at bytte den, da det er en tur i Cirkusrevyen.

Tak for de mange hilsner og en særlig tak til kæresten for en dejlig dag og nogle meget flotte gaver.

B.H.

Odsherred Zoo

Nogle gange er der bare en lille smule retfærdighed til i vores verden.

Ejeren af den kendte Odsherred Zoo og Rescue Jørgen Ankergren døde for kort tid siden. Men hans livsværk fortsætter.

Det bliver efter alt at dømme hustruen til den afdøde direktør for Odsherred Zoo Rescue ved Høve, der skal fortsætte den zoologiske have som i dag er ejet af en fond.

Odsherred Zoo er det eneste sted herhjemme, der tilbyder et rescue-center for truede, eksotiske dyr.

Zooen, som er kendt af mange børnefamilier, dyreelskere og Sjællændere, blev for alvor kendt i 2014 da en konkurs nær havde sendt 600 eksotiske dyr til aflivning. Dengang blev parken heldigvis reddet, og den nuværende fondskonstruktion dannet.

Denne zoo er ikke helt almindelig (ment på den gode måde) mange af dyrene er reddet fra at være forsøgsdyr eller kommer fra private hjem, så de har ofte langt bedre forhold her, end andre steder.


Jeg er taknemmelig for, at han nåede at opleve, at hans livsværk fik den opblomstring og blev beskyttet for eftertiden. Det har han fortjent til fulde. Mange års arbejde med dyr og ryggen op af den økonomiske mur, har sikkert tæret på hans liv.

Æret være hans minde.

B.H.

Weekendtur.

Mens en god del af medlemmerne af autocamperforeningen DK-Auto Cam var til træf i Jylland, tog "Minicamperen"  en tur til Nykøbing Sjælland og overnattede på Lystbådehavnen.

Vi havde ellers håbet på en 5 dages tur til bl.a. Århus og Randers med afgang fra Holbæk fredag formiddag og træffet fredag til søndag formiddag. Men det der med ferie, kan ikke rigtigt forenes med at være på syge/dagpenge. Det vidste vi bare ikke, da vi tilmeldte os før jeg kom i arbejdsprøvning.

Så blev det i stedet til en flot wienersnitsel på Elverdamskroen, fredag aften og så på tur med camperen lørdag formiddag.

Det var ren nydelse, at køre med de nye spejle, som nu er ført længere frem under alkoven, hvilket har givet et meget bedre udsyn og nemmere parkering, da synsfeltet er blevet længere, samt ikke mindst, at hele højre side, fra kantstenshøjde til markisen nu kan ses i det hvælvede spejl.

Ingen rystelser ved kørsel, eller justering, hver gang døren har været smækket et antal gange.  Det har jeg ønsket mig, lige fra jeg fik camperen.

Det blev ren afslapning, gåture, god mad og vin, samt søndag en tur til Rørvig havn, hvor vi spiste frokost.

Det blæste en halv pelikan, ude ved havnen, men i skoven var der vindstille, varmt og flot at gå. Her forsøger hun at forlade mig, men jeg har stadig de længste ben.
TV ØST Løbet

Den 3.05.15.  var en stor dag for Holbæk.

TV ØST Løbet blev afholdt for 8. gang i træk og blev i år arrangeret af TV ØST og DGI Midt- og Vestsjælland i samarbejde med Holbæk Løbe- og Motionsklub og Atletikforeningen Fremad Holbæk.

Selv om jeg ikke selv løber længere, var det spændende at være med som hjælper på sidelinjen.

Det var et stort arrangement med over 2500 løbere.

De fleste af hjælperne mødte kl. 08.00 - 08.30 hvor de fik udleveret div. oplysninger og veste inden de blev sendt ud på deres post.

Min første opgave blev, sammen med nogle yngre piger, at fremstille ca. 200 l energidrik af pulver i 20 l. dunke. Lige en opgave for mig. Siddende på et toilet, skylle de tomme dunke, hvorefter pigerne fyldte pulver i, jeg fyldte vand i med en slange og en kom og viderebragte dem.   

  Vi var tre hjælpere og to, senere tre hjemmeværnsfolk på krydset: Ahlgade/ Valdemar Sejrsvej/ Kalundborgvej, som stadig var åbent for trafik, dog ikke ind mod byen, hvor alle pladser hurtigt var optaget.    

Min opgave blev, at lede trafikken fra banen til højrekørsel over i venstresvingsbanen. Når den blev for lang, at få folk til at benytte midterbanen.

Der var konfirmation på flere restauranter inde i byen, hvor deltagerne skulle ind til, samt dermed mange folk på job og folk der skulle med færgen. Så der var nok at se til for os.

Det er længe siden, jeg har talt med så mange personer på en dag. De fleste tog det nu helt pænt og med forståelse og blev ikke sure.

Andre ville ikke respektere vestens betydning, ville ikke stoppe, eller trak igen over i højre banen, når de havde passeret mig. Men gennemsnittet var nu utroligt flinke og forstående.

Om jeg fik set selve løbet og kæresten, der var med på 5 km. nej.

Men jeg fik med ryggen til, set den del der var med i 10 og 21 km. feltet fra siden op af Valdemar Sejrsvej.

Men det var alligevel en dejlig dag.


Portvin.

Fredag d. 17. april vil for eftertiden være en af de dage, der kan huskes længe frem i tiden. Jeg var endnu engang inviteret med til et af sygehusets personaleforenings arrangementer.


Denne gang var det portvin, det handlede om. Det er jo noget, jeg altid har haft smag for og her fik man chancen for at få historien bag det hele og blive lidt klogere på området. Vi var inviteret til en af de største vinhandler i Holbæk, hvor ejeren havde bedt Tim Petersen fra Taylor´s om at fortælle lidt om hver portvin, historien bag, samt den rigtige måde at drikke den på. Mange fik lært noget og det var et utroligt spændende foredrag. 


Jeg tror nu ikke, det vil ændre på min smag, for det var da dejligt at smage en Taylor´s 2003 og 2011 Vintage Port, men jeg køber normalt ikke portvin til 900 - 1300 kr. flasken.

Der var mulighed for ret gode rabatter i forbindelse med arrangementet, men jeg takkede nej, den fyrstelige gage, man har som sygedagpengemodtager er i forvejen ikke noget særligt, så der må disponeres. 

Der blev smagt følgende: Chip Dry, Fine Tawny, 10 års, 20 års, Fine Ruby, LBV, Vargellas 2004, Vintage 2011, Vintage 2003

Endnu en optimering.

Min 4. camper.

Da jeg for ca. 5 år siden byttede min Adria 6,10 lige over med denne Ford P 100 også fra 1990 var den ikke nogen krigsveteran, men den er jo nu 25 år gammel. Det kan ikke ses på bilen, som er meget sund hele vejen rundt og synet for et år siden.

Kassen var også rigtig fin, ikke brugt ret meget tror jeg hjørne toilettet var nærmest nyt, der var et lille kompressorkøleskab og et luftvarmeanlæg, som dog ikke ville starte. Alt i alt mange gode ting, men i lille størrelse.

Det samme gælder vægtafgiften, da der ikke er adgang fra førerkabinen, til camper delen, bliver den beskattet på en anden måde. Da jeg startede handlen, 2 måneder før købet, mente jeg at den ville komme til at koste knap 7000,00 kr. om året, nu efter bliver det kun halvdelen, og det gør jo ikke noget.   

Efter et par år uden camper, faldt jeg for denne lille P 100 med en Sierra front og transit bagramme, hvor der er sat en alkovecamper på.

Bilen er fra 1990 og camper delen nok fra samme år, men renoveret inden for de sidste 5 - 10 år. Lige som de andre ejere har jeg lavet en masse om, og efterhånden tilført den nogle detaljer, som jeg plejer, på mine campere.

Fra starten handlede det dog om at få tingene til at virke.

Der stod en 10 l. åben vanddunk i den ene sædekasse. Det kostede en formue, at få en vandbeholder, Den måtte hæves, for at man kunne tage vandet ud i frostvejr. men det var en opgradering fra 10 l. til 60 l. og så var der vand nok til en 12 volt vandvarmer og der blev lavet brusebad på toilettet.

Den lille varmeblæser på 1,8 KW kunne ikke køre. Efter noget tid, fandt jeg dog selv ud af, at indbygge en ny elektronisk termostat, så nu virker den perfekt igen. Den har jo en alder, hvor man ikke har så nemt ved at få stumper.

Der var fra starten et 45 ah batteri monteret, det var bestemt ikke nok. Jeg fandt et magen til, men det første var stadig ikke noget særligt, så det ødelagde nærmest det andet. Så ændrede jeg til to nye 60 ah marinebatterier fra Aldi, så kunne den klare to overnatninger. Det er kompressorkøleskabet, der er den store synder og den lille 3 l. 12 volt vandvarmer gør det jo heller ikke bedre.

I flere år har jeg været træt af, altid at have strømmangel og fandt et gaskøleskab, der passede i størrelsen, men jo kun indeholder omkring det halve. Det var på ingen måde kønt og brænderen var slidt op.

Mens jeg gik og tænkte over det, kom der tilbud på marinebatterier i Aldi, de samme som de to jeg havde i forvejen, som nu var tre år gamle og som nu kan gøre tjeneste i båden. Disse var dog på 75 ah. Jeg købte et søndag eftermiddag, da jeg opdagede tilbuddet, kørte ud til camperen, for at se om det kunne være der, for så ville jeg have to. Mens jeg fjernede inddækningen stillede jeg det under bordet, pludselig gik der et lys op for mig, der kunne stå to mere, så skulle de hen under vinduet og stå. Mandag morgen, var jeg en af de første kunder, jeg var heldig, at få de to andre. Så nu er der 225 ah, så må det da hjælpe.

Motoren var den 76 hk 2,0 OHC Den kunne kun ryge og holde i vejen, men er i dag en sund V6 motor med to renoverede topstykker.

Der måtte en op bankning af fjedrene, samt et ekstra lag til, for at få bagenden op i en normal højde. Så kom der en solcelle på 55 watt. Desværre kun halvdelen af hvad der er brug for, men der er stadig plads til en mere.

Seneste ændring i vinter af bord og hynder. Først fra en anden skadet camper, men afkortet til den lille. Så fik jeg en sovesofa forærende, den var ikke køn, men havde skrå ryglæn, som dog var for korte, der blev limet 10 cm. På i hver side, så passede de og det sidste stof fra den skadede blev brugt. Den er blevet utrolig god, at sidde i.

Den fik flotte Polske alufælge, efterhånden, kan nu køre 100 km. i timen har ikke køreegenskaber til mere og økonomien heller ikke, den går højst 7 km. på literen.

Den kan ikke på nogen måde sammenlignes med de andre campere, jeg har haft, eneste fællestræk, er at de alle har kørt på hvide nummerplader. Men prisen på årlige omkostninger, samt det at jeg kan gå og hygge mig med den er næsten det bedste.            

Popularitet.

Hvordan måler man sin popularitet?

Jeg har, (troede jeg selv,) indtil for nylig, haft ry for at være en rimelig flink fyr. Det er der så åbenbart nogen, der nu mener noget andet om.

Hvorfor skriver jeg dette?

Det gør jeg fordi, en venlig sjæl, som åbenbart ikke bryder sig om mig, for kort tid siden, har smadret en rude i min bil.

Ja kun en lille trekantrude, i den højre dør.

Men isat repræsenterer den en værdi af 2.569,28 kr. som jeg selv må afholde som syge/dagpenge modtager.

Det kunne naturligvis være et tilfælde, men da jeg få dage efter kom ud til camperen, var nummerpladerne her revet af både for og bag.

Det virker jo for mig at se, lidt mere end tilfældigt.

Så Kære J----- Nu går den altså ikke længere, prøv at blive voksen.

Jeg er træt af, at du forfølger min kæreste, sender hende gode tilbud, på sms omkring en service, som sorterer under mig og ikke har været din opgave, i de sidste 5 år.

Du prøver at ødelægge mine ting og mit humør. Det kan jeg altså på ingen måde acceptere længere.

Da det er åbenlyst, at du har fundet oplysningerne her, på denne side, er sagen nu overgivet til politiet da jeg ikke ved, hvad du gør næste gang.

M.v.h.

B.H.

Arbejdsprøvning.

Efter at have været sygemeldt i et halvt år, mente det offentlige, at det var tid til en arbejdsprøvning.

Jeg fik selv lov til at finde et sted for udførelsen af dette. Men hvem vil have en som ikke kan løfte tunge ting, ikke stå i samme stilling i længere tid og har det bedst med, at gå rundt og se på, at andre arbejder.

Jeg har været rundt i det meste af Holbæks omegn med 2 sider fint ud printet papir. Hver gang har jeg fået at vide, at de nok skal ringe til mig, men der skete ikke rigtigt noget. De har på forhånd sagt, vi har ikke så travlt, lige for tiden. Jeg har sagt, det passer mig fint, for jeg kan nøjes med meget lidt og hvis det rigtigt kniber, kan jeg da tage lidt af mit eget med hjemme fra.

Jeg har sendt samme papir rundt til alle virksomheder i hele omegnen af hvor jeg bor, de fleste har pænt takket nej, eller ikke vendt tilbage.  

Ja sådan er livet jo engang, må man erkende. Men jeg er jo kun sidst i fyrrene, meget sidst i fyrrene, fylder 59 næste gang, har altid været glad for at arbejde og ville gerne have nogle flere år inden min efterløn/ pension. 

Men så for en uge siden, da vi havde været i Silvan, som så ofte før, sagde jeg til kæresten, tænk hvis de kunne bruge mig nogle timer om dagen, henne i det bådcenter. Jeg har nemlig kigget der hen, hver gang, vi kører forbi. 

Grunden har ikke været arbejde, så langt fra, men uden for i indhegningen står en dejlig snekke (en helt fantastisk båd, som jeg har mødt mange af, i min tid som montør i Norge)

Som sagt, jeg gik ind og talte med ejeren. Han så på mit medbragte sammenfoldede papir, som jeg altid har i jakken, så viste han mig rundt, på værkstedet, i udstillingen og lageret. Jeg var jo fuldstændig solgt, det var lige sådan noget, jeg gerne ville arbejde med. Det kunne han vist godt se, tror jeg.

Han sagde: Hvis du lover: Ikke at gå i vejen, for de andre, som laver noget. Ikke ødelægger noget, eller jager kunderne væk, må du godt være her i et stykke tid.

Jeg fik hurtigt, en aftale, med min jobkonsulent, inden han fortrød.

Ja nu har jeg så været der i to dage á 4 timer. Jeg har mest lavet service på mindre bådmotorer, skiftet olie, impeller og hvad der nu hører med til den opgave. Det er helt fantastisk, igen at få lov til at lave noget. Jeg tror ikke, jeg kan klare det i 8 timer om dagen, for jeg er godt nok træt i ryggen, når jeg kommer hjem, men jeg har ikke væsentligt mere ondt, end når jeg bare sidder på en stol, eller i sofaen. 

Så det bliver et dejligt forår for mig, som det måske kan fornemmes i linjerne.

Eller som jeg plejer at sige: Selv på skyggesiden, kommer der af og til et lille lysglimt.

  God weekend til alle.

Dirty Dancing.

Så blev det vores tur, til at komme ind og se Dirty Dancing i Tivolis flotte Koncertsal.

Det kan kun anbefales, det var et fabelagtigt flot sceneshow, med en masse dygtige artister. Det var lykkes at holde sig rimeligt til filmen, som er fra da jeg stadig havde pagehår og tyndede mit pandehår.

Desværre, måtte man ikke tage fotos. 

Endnu en dejlig oplevelse.

Kolonihavehuset

Nu må det snart godt blive forår. Man kan ikke sige, at vinteren har været lang, ej heller streng, kun på udvalgte dage. Men nu må den godt træde lidt i baggrunden, så vi kan komme lidt videre med projekt kolonihavehuset.

Sådan set, er det gået noget-ledes, selv om det har været op af bakke. For selv om vi har måttet kæmpe mod, kolde dage og dårlig ryg, er det da gået stille og roligt fremad. Se lidt af processen under kolonihavehusets egen side. Nu venter første rigtige sæson i haven forude, med udbedringer af de værste skader på plænen, som har lidt en del overlast af kabel ned gravning og vinterbyggeri.

Jeg skulle hilse og sige: At hvis nogen har en busk i overskud, som ellers blot skal til genbrug, kan man testamentere den til "Rosenhaven 31" Den vil blive hentet, taget kærligt i mod og vandet i vækstsæsonen. En bred og pompøs havelåge, gerne i metal og 2,0 m. bred, står også på ønskelisten.

Men øverst, står nu lidt godt vejr.

Se mere på: http://www.borge-holm.dk/17383280 

Vinter.

Så er vinteren kommet og det ser ud til, at den bider sig fast denne gang. Det går lidt ud over den tidsplan der var lavet for vores kolonihavehus.

Før gik man rundt i pladder, nu er det meste frosset fast og koldt at røre ved.

De få timer om dagen jeg kan holde til at lave legemligt arbejde, er i forvejen ikke noget særligt, men når det kun sker et par gange om ugen, flytter det ikke ret meget.

Der er stadig mange ting indvendigt, at lave til de rigtig kolde dage, men de kræver lidt varme i petroleumsovnen. Og det prøver jeg at samle sammen og lave på en gang.

Nå om et par måneder, ser det meget bedre ud og det er allerede lyst meget længere.

Kalundborgtur.

I forbindelse med en tur til speciallæge i Kalundborg, tog vi en tur rundt i byen, spiste på en Kinesisk restaurant, så den femtårnede  og fik en dejlig gåtur på Røsnæs.

Her efter kørte vi omkring kirkegården, hvor min mor ligger og videre til Slagelse, hvor vi så på tagplader i det tidligere Scanglas.

En dejlig dag.

Nytårsaften.

Da kæresten i år skulle arbejde Nytårsaften, havde vi kun formiddagen til vores rådighed.

Vi startede med at gå den godt 5 km. rute i løbeforeningen, til fordel for kræftens bekæmpelse. I år gik vi begge, da jeg ikke må løbe længere. Herefter var der socialt samvær i foreningshuset, med kransekage og boblevand. Vi cyklede desuden frem og tilbage, som en start på det nye års gode rutiner. Vi går i forvejen til gymnastik i klubben hver mandag.

Da vi selv stod for madlavningen, valgte hendes ældste søn og jeg at have en stille og rolig aften, med en god bøf med vin til.

Efter at have fortæret denne, gik vi en lang tur rundt i byen, for at se på affyringen af noget af krudtet.

Afslutningsvis overaskede vi hans mor med et besøg på afdelingen, mit første for øvrigt.

Halv tolv kom hun hjem og vi var klar til at skåle kl. 00 Herefter gik vi ud og så mere krudt og hilste på naboerne.

Efter en times tid ebbede det ud med de dyre raketter og vi gik ind og fik et dejligt stykke brød med laks, kransekage og konfekt.

Tak for behageligt samvær til Jesper,

Samt godt Nytår.

Det var så det år.Årsskiftet 14/15

 Endnu et år er gået af mit liv, ja hvor bliver tiden dog af, kan man spørge sig selv om. Men jeg føler nu alligevel, at jeg har nået en masse i det år der er gået.

Det har igen været et meget omskifteligt og udfordrende år, noget op af bakke, som jeg ofte plejer at sige, men også et dejligt år med mange glæder og dejlige lyspunkter.

Altså stadig et liv på skyggesiden, men med enkelte solglimt. Helt som jeg er vant til.

Året startede med, at min kæreste besteg Kilimanjaro, en stor bedrift syntes jeg. Jeg ville jo selv gerne have været med, men vidste allerede under planlægningen, at jeg ikke ville kunne magte det. Til gengæld tog hun af sted sammen med to af vores meget gode venner, som vi ofte hygger med.

I mens, havde jeg travlt med at sætte ting på plads, efter min flytning fra Ringsted. Jeg havde allerede efter lidt over et år, valgt at flytte fra det landsted, jeg havde lejet af min familie, det var blevet for svært at finde glæden ved at bo der og forholdet til familien var blevet noget problematisk.

Da jeg var kommet rimeligt på plads, (jeg plejer ikke at pakke det hele ud, for de senere år, har jeg ikke boet nogen steder, mere end et år) så var det tid at få lavet camperen klar til syn. Det måtte nu foregå udenfor, når vejret tillod det. Det gik fint, den ældre dame på nu 25 år fik kun en bemærkning, der blev udbedret på et par timer og gensynet samme dag.

Så kom konfirmationen for mit barnebarn Niclas. En dejlig dag for ham, men også for mig selv, hvor jeg igen kunne være sammen med min første kone, uden sure miner fra nogen og vise de andre, hvor heldig jeg er, at have fundet et dejligt menneske jeg nu deler mit liv med.

Jeg var da lige blevet arbejdsløs, syg og dårlig i min ryg, men ikke alene, for hun var der jo hele tiden for mig, enten jeg skulle til læge eller andet, for sådan er hun. Er der noget at sige til, at jeg er glad for hende.

Her efter var vi i Stettin med personaleforeningen på hendes arbejde, en dejlig tur med gode oplevelser og noget fortrinligt sort øl.

Så følte jeg mig meget bedre, eller gjorde jeg? Jeg blev tilbudt et job, inden for mit eget felt, fagforeningsmanden frarådede det, men jeg ville gerne have et nyt job og gerne her i Holbæk. Hvor vi havde større mulighed for at få meget mere tid sammen.

Vi tog til forårstræf med camperen, havde regnet med nogle ekstra dage på Lolland, men måtte køre hjem på grund af strømproblemer. Desværre er det sådan at køleskabet ikke, som de fleste, i campere kan køre på gas, men kun er på 12 volt et kompressor køleskab og storforbruger af strøm, hvis vi ikke får strøm, kan vi lade fra bilen, eller en 25 amperes lader ved hjælp af en 220 volt generator, placeret bag på camperen. Denne gang gik der en sikring inden i den gamle lader, fordi spændingen var blevet for lav og ligeså røg sikringen fra bilens generator og dermed vores ferie. Så blev der købt en ny fin digital lader til 1000 kr.

Ud over en masse andre dejlige gaver, jeg fik til min fødselsdag i 2014 fik jeg i år en billet til Cirkusrevyen. Den blev startskuddet til vores ferie på 14 dage. Vi lagde ud med et weekendophold på Møn med venerne og tog videre på en lille ferie og så Lolland med øer, camperen snød mig som sædvanlig, med strømmen Den fine lader til 1000 kr. døde og vores lille ferie blev næsten ødelagt, Vi måtte tage hjem og bytte den og tog så til sidst nogle dejlige dage på Reersø.

Vi begyndte så småt, at snakke om at flytte sammen, Vi så på hus og fik købt et dejligt kolonihavehus, som kommer til at danne rammen om vores fritid mange år frem, holde mig beskæftiget og helt sikkert berige vores alderdom.

Der blev også tid til både efterårstræf i camper foreningen og et for(h)juletræf i den lille fraktion, samt en masse ture rundt i nærområdet med den, eller til vinaftner i Korsør.

Desværre kunne jeg ikke holde til det nye arbejde og måtte holde op igen. Jeg blev igen arbejdsløs/sygemeldt og det er jeg stadig. Men det gav os igen en masse tid sammen og turene til gymnastik i Slagelse, blev brugt til at flytte mine ting til hende eller ud til haven, i små portioner, så jeg kunne magte det. Det meste af mit indbo, blev dog solgt i en samlet pakke, det eneste jeg har taget med, er mit tøj, mit værktøj, i reduceret udgave, et skrivebord, en brugt motionscykel og de få ting, jeg har arvet fra min mor.

Min kæreste tog en tur til Ægypten, med den kvindelige del af vores vennepar. En rigtig tøsetur. Vi mænd blev hjemme og hyggede os. Jeg har godt bemærket, at hun aldrig hjælper mig med at flytte, men tager ud og rejse, men nu skal jeg jo heller ikke flytte mere, hvis det står til mig.

Ind i mellem, er der sket en masse andre dejlige ting, for os, vi keder os bestemt aldrig. Sammen er vi stærkere, kan lave hus, mad og kager, samt være uenige, uden at blive rigtige uvenner, det er altså også en vigtig ting i et forhold.

Selvfølgelig er der ting, der har været svære, beslutninger som nødvendigvis skulle tages, når man går fra at være weekendkæreste til at bo sammen hver dag. Det er jo nok heller ikke blevet nemmere af, at man pludselig holder op med at arbejde, fra den ene dag til den anden. Man kommer nok i lidt af en krise. Vil stadig gerne vise, man kan selv og det er svært at bede om hjælp. Men hun har nu været meget tålmodig og bakket op hele vejen.

I mit sygdomsforløb gik det sådan, at det startede i Slagelse kommune, hvor jeg blev visiteret til to års revalidering. Men for ikke at skulle det hele igennem igen efter et halvt år, valgte jeg fra starten at flytte så hurtigt som muligt til Holbæk kommune. Da jeg sagde huset uden for Boeslunde op, gik der kun tre dage, før det igen var lejet ud til den næste 1. under en måned efter, så jeg havde travlt. Jeg var nu alligevel i Slagelse tre gange om ugen for at deltage i gymnastik, efter påbud fra kommunen. Efter mange år, med et alt for stort forbrug af piller, forsøgte min nye læge i Skælskør med flere Retard løsninger og til sidst et Morfin præparat, som ikke var tilskudsberettiget og kostede omkring 400 kr. om måneden + de almindelige piller, jeg stadig tager 4 – 5 stk. af om dagen. Det er nu afløst af et billigere produkt, som til gengæld giver nogen svedeture i løbet af dagen. Hver gang starter man fra 50 mg to gange om dagen og ender på 200 mg. der er max før den rene morfin. Det har jeg ikke så travlt med, for det betyder også et køreforbud. I År måtte jeg til sidst opgive at give blod, efter 83 gange i alt, siden 1979

Ud over de nævnte ting, har vi haft en masse andre dejlige oplevelser igennem året der er gået.

Et godt Nytår ønskes til alle, med en stor tak for de mange dejlige timer, vi fik i det forløbne år og ønsket om et endnu bedre år i det kommende år.

B.H.   

Birkegårdens haver.

En tidligere årlig, eller næsten årlig tradition, blev genindført i går eftermiddags. En tur i Birkegårdens haver, ved mørkets frembrud. Det var fantastisk flot, rimeligt koldt og man kunne gå og glæde sig over, at man ikke selv skal betale for strømmen. For selv om man i dag bruger pærer uden det store forbrug, er der utroligt meget lys, som det må have taget tid at sætte op.

En god start på Julen.

Kolonihavehuset.

Så blev det dårligt vejr, så jeg fik tid til at lave en side, med lidt om vores dejlige kolonihavehus.

Find siden, i menuen til venstre, eller klik her:

http://www.borge-holm.dk/17383280

B.H.

Så er det Jul igen.

Så er julen på vej, om vi vil det eller ej. Det bedste ved den, er den dejlige mad og hyggelige samvær.

Glædelig Jul.

B.H.

Det med småt.

Så er  lejligheden afleveret, jeg nåede at bo der i 11 måneder, men var der jo ikke meget i virkeligheden.
Jeg har ellers været rigtig glad for at bo der, men vidste jo allerede, da jeg flyttede ind, at det var midlertidigt, da det meste af mit liv foregik i Holbæk.
Jeg er jo flyttet en del de sidste 5 - 6 år, for hver gang er der blevet ryddet op og sorteret i mit bohave og denne gang er der virkeligt skåret ned. Det startede med at min svigersøn skaffede en, som kunne bruge hele mit indbo. Men også på værkstedet er der skåret ned og kun de mest nødvendige ting er taget med. Alligevel er kælderrummet under andelslejligheden og kolonihavehuset fyldt til bristepunktet. Nu skal vi i gang med en yderligere sortering.

Hver gang man flytter, mister man noget, denne gang har jeg også mistet et dyr, min lille kanin, som betød utroligt meget for mig.

Den boede der før mig, havde vist boet i et af nabohusene, hvor beboerne havde lukket den ud, da de flyttede i ly af mørket. På sin færden, havde den fundet ly i den tilhørende garage, hvor jeg senere kom til at bo.
Efter en tid blev den fortrolig med mig, kom nærmere og nærmere. Til sidst kunne jeg få den til at spise af hånden, en enkelt gang tog jeg den op, men det passede den ikke helt, men jeg kunne godt klø den under hovedet, når den spiste.
Når jeg var hjemme, gik der ikke lang tid, før den kom vimsende. så kunne jeg sidde på trappestenen og give den mad. I perioder var den umulig at finde og et øjeblik efter var den der på ny. Jeg var naturligvis bange for dens liv, når den gik ned til vejen, når de sprøjtede på marken, eller tærskede.

Da jeg skulle flytte, overvejede jeg at tage den med til kolonihaven, men den har levet frit så længe og det syntes jeg den skulle have lov at blive ved med.

Det blev min datter, der kom med løsningen: Giv den til Lille Egede Friskole, hvor dit barnebarn går, så kan du stadig se den ved de arrangementer, du er med til.

Og i onsdag skete det så kl. 12.30 kom jeg med den i en transportkasse. Jeg havde fanget den om mandagen og lukket den inde i drivhuset til den skulle flyttes. Efter at have taget den ud af transportkassen, inde i den løbegård, den skal gå i, til den har vænnet sig til stedet, blev den vist rundt til alle de elever der var til stede, den blev kælet med og aet, så det var en lyst, mens jeg holdt den frem til dem. Jeg tror på, at det var den helt rigtige beslutning og at den vil få det godt og leve længe der.
Alternativet, med en stor hund og to katte, havde jeg det i hvert fald svært med.

Et helt nyt liv.
Så er flytningen, op til kæresten startet, så småt. Efter at have levet i en kuffert, i næsten to år, har vi startet på opgaven, vi flytter sammen. For mig betyder det, en mere end kraftig oprydning i mine ting, noget der nok skulle være sket for længe side, eller løbende.

 Det er ikke så få ting, der ikke er plads til, i mit nye liv. Under min sortering, har jeg fundet flere ting, som jeg ikke vidste, jeg havde og som jeg kunne have brugt, for år tilbage, men som jeg har klaret mig glimrende uden.

At flytningen, skal falde sammen med starten på min sygdomsperiode, købet af kolonihave huset, er vel nærmest en naturlov. Sådan er det at være født på livets skyggeside.

Sådan har mit liv altid været, det må man jo leve med.
Tillykke med dagen.

Kære Jeanette, et stort tillykke med fødselsdagen,

samt de bedste ønsker for fremtiden.

ønskes du af A-M og far.  

Nu er han da for alvor, ved at blive rigtig gammel

I erkendelse af, at jeg må se i øjet, at tiden er kommet, hvor A-M (min dejlige kæreste) har besluttet sig for, ikke at bo alene længere og at det skal gå ud over mig, har jeg belært af tidligere forhold, stillet nogle, syntes jeg selv, yderst retfærdige krav. Det er jo som bekendt, for sent, når først, man er flyttet sammen.

I kraft af mit job på Holbæk Vognfabrik, er jeg der jo alligevel det meste af tiden i byen og dermed hos hende. Men at placere mig i en, ellers dejlig andelslejlighed i stueplan, er nok næsten som at gøre en løve til vegetar.

Et af de mange krav jeg stillede, var at jeg ville have noget at hygge mig med, når hun havde aftenvagter, samt et sted at have bare nogle af de ganske få ting jeg har samlet gennem årene.
 
Det ser ud til, at vi har fundet den helt rigtige løsning, på problemet, se foto og senere en ny side, med fotos af de ting vi laver om efterhånden. Det skal ikke være færdigt i morgen, men i løbet af nogle år, så det er klar, når vi begge skal på efterløn, hvor vi vil tage ophold der i den varme tid.

Ingen af os er de fødte have  mennesker, derfor er det praktisk, at det meste, er udlagt som græs, men der er dog nogle højbede til grøntsager og lidt prydhave.

Vi vil stadig, gerne ud at køre med den lille camper og se resten af Danmark, som vi er godt i gang med. Vi vil også til at sejle med båden, der endelig, efter mange år er ved at være færdig.

P.s. Hvis nogen har et (ikke for stort) køleskab, billigt til salg, i nærmeste omegn af Holbæk/ Skælskør er vi de glade aftagere. Det skal ikke koste en formue, da jeg selv har et i min lejebolig, som skal med, når den tid kommer, en gang i det nye år.

Hvis der endvidere, er nogen som har ledig plads, til udlejning fra den kommende vinter, gerne i nærheden af Holbæk, skriv til mig på
borge-holm@live.dk Det drejer sig om en lille camper: 290 cm. høj 250 cm. bred og 5,5 m. lang. En trailer, samt en bådtrailer, m. båd. Der ud over nogle vinterhjul m.m. i alt ca. 30 - 35 m2 evt. blot overdækket, men sådan at man kan hente de enkelte dele ved behov.

Det var så den ferie.

Ferie billigt til salg.

Så er ferien slut, for mit vedkommende. Den var kun på 14 dage i denne omgang, men vi regner med, at der bliver tid og råd til en tur Syd på senere på året og mange flere timer rundt omkring, resten af året, i den lille camper i vores dejlige Danmark.

Ferien i år, startede den første dag, med min egen fødselsdag. Jeg er nu meget sidst i fyrrene, med kun to år tilbage til de 60 år. Jeg blev rigtigt opvartet af den søde, fik gode gaver, lækker mad og det var bare en dejlig dag.

Dagen efter havde min svigermor 81 års fødselsdag. Min kæreste og hendes bror, havde sammen med deres påhæng, inviteret hende til middag på Elmely kro, et flot og hyggeligt sted. Det var en spændende ret, med vildt og en flot dessert og blev en dejlig aften for os alle fem.

Samme dag, fik kæresten, besked om, at de billetter, hun havde villet give mig i gave, til Cirkusrevyen, alligevel kunne erhverves fra sygehusets personaleforening, til brug allerede næste dag. Så vores rigtige ferie, blev udsat endnu en dag, til torsdag, for onsdag eftermiddag, tog vi med personaleforeningen på Bakken og så revyen, med efterfølgende spisning.

Torsdag, kørte vi tidligt til min bopæl, læssede camperen og tog af sted mod Møn. Der skulle være årets feries første mål.

Vi havde første overnatning Syd på øen, inden vi kørte Nord på og længere mod ud mod klinten. Her skulle vi være sammen med et par venner i et par dage.

Vi fik set klinten lørdag, taget trapperne mange gange, først, den mest brugte, ved udstillingen, herfra langs stranden og op af trappen længst væk. Derefter igennem skoven, igen forbi udstillingen, til den modsatte trappe, ned og tilbage til udgangspunktet og op her. Det blev til mange skridt den dag.

Sidst på dagen, sluttede vi af med at besøge Klintholm havn, fik en stor is og så var det hjem til pladsen og slappe af.

Søndag, tog vi til Liselund. Vi gik rundt i den dejlige park og så de flotte bygninger, inden turen for vores vedkommende gik videre til Farøbroen, hvor vi gjorde holdt fik tanket og tømt og spiste frokost. Herefter gik turen til Lolland, hvor vi fik set en masse. Endnu et ophold på en dejlig autocamperplads og videre næste dag med nye oplevelser. Det var blevet Sankthans aften. Efter, at have været på Fejø det meste af dagen og set en masse og cyklet øen rundt på kryds og tværs, skulle vi finde et sted at overnatte. Det sidste sted vi havde boet, var der intet internet, så vores opslagsbog fra 2011 dannede grundlag for vores valg. Det første sted, så meget ubeboeligt ud, men græsset var stadig slået og der var strøm. Vi blev enige om at køre videre til næste mulighed, et B and B sted. Her havde man meldt sig ud, for flere år siden. Vi kørte videre til et fri camp område. Efter at have parkeret, ville jeg starte generatoren og lade lidt på batterierne, da vognen havde stået stille i mange timer, ved Havnen i Kragenæs og vi kun havde kørt kortvarigt efterfølgende.

Der havde de sidste dage bredt sig en grim lugt fra den ellers dyre lader, den var der stadig, men nu virkede den heller ikke mere.

Det blev afslutningen, eller første del af turen. Vi kørte hjem og overnattede. Næste dag, tidligt op, afmontering af laderen, til Biltema og bytte og hjem og montere.

Herefter gik turen til Reersø til tre dejlige dage, med afslapning, cykle og gåture, hygge med gril, god mad og rødvin, samt besøg af gode venner.

Vi havde fundet et (for os) nyt og alle tiders sted, som de eneste i de to første dage. Et helt fantastisk sted, vi vil besøge ofte, i årene frem, da denne del af Sjælland nu står for tur.

 

Som sædvanlig, en stor tak til kæresten for hendes altid store overbærenhed, gode samarbejde og de mange dejlige fælles interesser.

Det kan godt være, at vores ferie ikke blev så lang, som vi havde ønsket, men vi har begge nydt hvert eneste minut.

Tusind tak.

Tusind tak, for de mange dejlige hilsner, på min fødselsdag. Jeg har haft en dejlig fridag med kæresten, den første af to ugers ferie. Har fået mange dejlige gaver: Sko der klemte og er blevet byttet, en tur ud og bowle af vennerne og en tur i Cirkusrevyen til på onsdag.

Endnu en gang tak til alle, specielt til de tidligere kollegaer, der har lagt to år til min alder. Men det var altså kun 58 Så jeg er stadig sidst i fyrrene, meget sidst i fyrrene

B.H.

Pinseturen.

Pinseturen i camperen, som var på tre dage, da det kun var mig, der havde fri torsdag og vi skulle hjem til spisning, med hele familien, hos mig mandag.

Turen skulle, være en prøve på sommerferieturen, som er lige om hjørnet. Den var planlagt til Sverige, men nu ender den med en forkortet tur til Syddanmark, Møen, Lolland m.m. Vi har kun ca. 1½ uge at køre i, da der også er to fødselsdage, mandag og tirsdag i den første uge.

Ja sådan er vores liv nu en gang. 

Turen, som kun gik til den nærmeste omegn, var på i alt 34 km, frem og tilbage, var en prøve på, om batterierne kunne holde, hvis vi økonomiserede med strømmen. Det lykkes, bl.a. fordi det var solskin, det meste af tiden.

Tiden gik med afslapning, ligge/ sidde i solen, bade, gå og cykleture.

Alt fungerede perfekt, intet var glemt, næsten intet, ud over fjerbetjeningen til fjernsynet og koden til internettet. Forbindelsen til internet og telefon er ikke noget at skrive om, på omtalte sted, så det blev meget afslappet. Vi kom til pladsen, (som jeg selv har benyttet i mange år,) lidt over middag fredag, hvor der var god plads. Senere kom der mange biler og badegæster.

Pladsen ligger, skærmet af træer, i læ for vinden. Der er ikke så meget plads, som for ti år siden, men hvis man kommer tidligt er der gode mulighed for selv at vælge, hvor man vil holde. Vi holdt lidt tilbagetrukket, for at give plads til personbilerne og bedre mulighed for at stille bord og stole, samt grillen op.

Det blev nogle dejlige dage, med meget samvær og fælles afslapning.

Endnu en dejlig tur med Holbæk Sygehus.

Stettin turen med personaleforeningen ”Blæksprutten” d. 22.05 – 25.5.2014

Hvor heldig kan man være? At have en sød kæreste, der kan få fri til en sådan tur, at få lov at komme med selv om, man også fik lov sidst, på turen, til den blå Planet. Og at være sammen med, så mange dejlige mennesker i fire dage. Hvis jeg skulle have glemt at sige tak og farvel til nogen, er det hermed gjort, for jeg havde jo travlt med at gøre de indkøbte ting, (sådan ca. hvad der kan være i et indkøbsnet, eller en lille transportcontainer fra sygehuset) klar til hjemturen.

Det startede med, at vi skulle være det sædvanlige sted, (Teknisk afdeling) kl. 06.00 Vi havde været tidligt oppe, den søde havde været på arbejde, til 23.30 dagen før og der skulle meget vand til at vågne hende, som normalt sover til 8.30

Præcis kl. 06.01 kørte bussen afsted, vi blev præsenteret for bussens chauffør og hans kone, som tog sig af alt det praktiske, kaffe m.m. samt ikke mindst dirigerede chaufføren, som koner nu engang skal.

Vi nåede færgen i god tid, kom med kl. 9.00 De fleste havde bestilt morgenmenu, den var udsøgt lækker, indeholdt alt og vi havde fået vores helt egen etage, på færgen.

Vi kørte mod den Polske grænse, havde et enkelt stop undervejs, hvor vi fik Holbæk Sygehus’ berømte sandwich, i forskellige udgaver, samt tilhørende drikkelse. Under hele turen var der sørget for rigelig drikkelse. Det mjød, som vi mener, at have opfundet i Dk, stammer i virkeligheden fra Polen, mente chaufføren, jeg mener dog, at de mere skal satse på det sorte øl, som mange fik mere og mere smag for.  

Efter endnu et par timers kørsel, passerede vi grænsen og holdt kort efter ud for et stort indkøbscenter, vi fik en halv time, derefter kørte vi til hotel Focus.

Vi bliver indkvarteret og havde fri, til vi skulle spise kl. 19.00 på den tæt ved liggende, restaurant Columbus, (ud af indgangen, op af trappen overfor og fem skridt mere, så er du der.)

Det var kanondejlig mad, intet mindre og der var nok af den, det kan godt være, at nogen måtte vente lidt på maden, og andre slet ikke fik noget, før de beklagede sig, men det smagte så dejligt. Det gik helt galt med desserten og vores chauffør og hans kone talte med store BOGSTAVER, så fik alle endelig. Hvis maden var god, og rigelig, var det intet mod det sorte øl, det var i en klasse for sig, og blev bare bedre og bedre.

Alligevel, lykkes det mig at stikke af fra regningen. Vi gik en dejlig tur og derefter hjem på hotellet, det var blevet sent. Da hun havde smidt det meste af tøjet, kom det: Du har ikke betalt for den sidste øl. Det var jo sandt nok, og jeg erkendte omgående min skyld, (som en rigtig mand,) Jeg blev så sendt afsted, (hun havde jo ikke tøj på) men jeg er dårlig til Polsk og ikke meget bedre til Engelsk. Det lykkes dog alligevel, med tegn og fagter. Jeg forklarede, at vi havde siddet ved dette bord og skyldte for to sorte øl, ok sagde servitricen og hentede to store sorte og bad mig sætte mig, hvor jeg havde ønsket. No sagde jeg, turde ikke drikke dem. Vidste jo godt, at der blev holdt øje med uret, på hotelværelset.) Til sidst blev vi enige om, at Meridt, havde betalt for det hele. Det var ikke sidste gang, han redede os/ mig. Stor tak til ham.

Næste dag, fredag, skulle vi med en flyvebåd til Swinoujscie, desværre var den gået i stykker, de håbede på, at den blev færdig til lørdag, så vi byttede om på fredag og lørdag, men det slog ikke til, desværre.

For pigerne, var det nu helt fint, de brændte mere og mere, efter at komme ud at shoppe, vi mænd tog det som en afslapningsdag, hvor man kun skulle nikke og bære poser.   Dagen endte med et stort brag, det tordnede og regnede i flere timer og mange, som havde været ude og spise blev godt våde.

Lørdag. Desværre var båden stadig ikke klar, så vores chauffør og hans kone, som havde styr på alt, havde ændret planerne for alle. Nogen havde ønsket massage, det havde de fået ændret, andre blev hjemme, vi andre tog turen med bus og derefter city færgen, over til den anden side af floden. Undervejs fik vi information om byen og dens historie, fra en der kendte den til bunds. Vi fik information om turen til et marked, fandt det aldrig, men det lykkes at finde tilbage og de sparede penge, blev omsat i sort øl.

Herefter samles vi alle og fik en dejlig suppe, med en sort øl til, igen skænket af personaleforeningen. Vi gik mod færgen, på nær nogle stykker, som blev lidt længere, men de fik købt nogle dejlige ting og vi andre savnede ikke noget, sad og slappede af. Så gik turen hjem til hotellet, så vi kunne være klar til spisning på restaurant Tango 10 m. under Jorden.  

Det var en fantastisk flot restaurant, dejlig mad, levende musik og hygge mellem de mennesker, som man efterhånden kendte rigtigt godt. Der var rigeligt, af mad og drikke. Vi gik nu tidligt hjem, tidligt næste morgen, ikke spor træt, næsten ikke, så vi tog lige en rundtur på flere værelser for at se udsigten og hvad de havde af drikkevarer. Der blev etableret endnu et par dejlige venskaber.

Søndag. Det blev vist sen morgenmad for de fleste. Men vi var alle klar Kl. 12.00 hvor vi kørte mod færgen, vi var i god tid,(desværre) så vi måtte bruge tiden på indkøb, i Border shoppen. Jeg var en af dem, som ikke havde brugt penge, på indkøb af de 142 par sko, som konkurrencen endte med, men tog vin og øl med hjem, så de andre troede, vi skulle have fest.

Nej ikke endnu, jeg er jo stadig på prøve, selv om jeg har fået arbejde i Holbæk, er hun stadig ikke helt sikker på mine reelle hensigter.

Det er vel unødigt, at fortælle, at det var en utrolig dejlig tur, chaufføren og hans kone, gjorde alt menneskeligt muligt, for at vi skulle have en stor oplevelse og det fik vi. Selv om der var enkelte misere, som på ingen måde skyldtes vores chauffør par/ personaleforening, gjorde de alt hvad der var muligt, for at vi skulle have en helt fantastisk oplevelse.

Tak til personaleforeningen for endnu en dejlig tur, jeg har allerede meldt mig til den næste. Håber det bliver en tur, til Tønder omkring Juletid og lover, denne gang ikke, at fylde bussen, så meget som denne gang.

Så blev han konfirmeret.
Så blev Niclas konfirmeret, bagefter var der fest, på Vandkanten i Korsør.

Se nogle fotos fra festen under min datter i menuen og derefter Niclas´ konfirmation.
Konfirmation

Så er det i morgen, d. 16.05.14. mit dejlige barnebarn, Niclas skal konfirmeres.

Det ser ud til, at det bliver dejligt vejr på dagen, det ønsker vi sådan for dig, samt at du får et godt og spændende liv i fremtiden og bliver meget lykkelig.

De bedste ønsker for dagen og fremtiden.
A-M & morfar.

Træf på Lolland
Så er forårstræffet på Lolland overstået, det blev som ventet en stor succes for foreningen.

Personligt, syntes jeg også det var dejligt. Jeg mente alt var klart, det var det også som udgangspunkt, men søndag morgen, stod vi op til ingen strøm.

Alt i den lille camper, bruger jo 12 volt, køleskabet, vandvarmeren og i dette tilfælde, varmen, sammen med gas.

Det har været det største problem, til dato, at have strøm nok, til en hel weekend.

Denne gang vidste jeg, at de to marinebatterier på tilsammen 120 ah. (nu to år gamle) var fuldt opladet hjemme fra. Jeg vidste også at de kunne oplades af bilens generator 55 amp. under kørsel og  med det indbyggede elektroniske lade apparat på 20 amp. Desuden, ville solcellen, på 55 vat hjælpe til i dagtimerne.

Det var kun den første nat, vi brugte gasvarmen, men det varme vand, fra den 3 liters vandvarmer, var tændt til det sidste og her er nok problemet, for den slår ikke fra, som køleskabets kompressor ved mindre end 10,5 volt på anlægget.

Da jeg opdagede problemet, var batterierne allerede langt nede, Først forsøgte jeg, som altid, at lade med bilens generator, det giver det hurtigste resultat, men ikke denne gang, for sikringen sprang omgående.

Dernæst forsøgte jeg med den store lader, gemt i siddegruppen, så man ikke kan se, hvor meget den lader, den har så omgående knækket sammen. Det viste sig dog at være en stor sikring, som kan skiftes, så den bliver i stedet til hjemmelader.

For at rette op på det, var jeg nødt til at parallel montere et 3. batteri og begynde at lade fra bunden igen. Dagen efter, blev der indkøbt en stor elektronisk 25 amp. lader fra Biltema og monteret. Der blev også sat kontakter på til køleskab, vandvarmer og tv.

Sidste gang, på et træf på Fyn med samme problem visnede mit fjernsyn, der havde stået tændt.

Men ellers var det endnu et fantastisk træf i rækken, hvor der har været nogle huller, de senere år. Vi kom først ved 21.00 tiden fredag aften, havde valgt at spise hjemme, da der havde indsneget sig et besøg i børnehaven sidst på dagen. Vejret var lidt koldt den første aften, derfor tog vi varme på. Men næste dag var det fantastisk vejr. Det holdt sig hele weekenden, generalforsamlingen foregik udendørs, hvorefter vi fik medbragt frokost ved langborde opsat mellem de to rækker af campere.

Menuen om aftenen, var fantastisk. Varm dejlig lækker mad, afbrudt af en mand som kom og underholdt i en times tid, inden desserten. Han havde virkeligt sat sig godt ind i emnet, kendte til de problemer, man som autocamperkører slås med, på veje og pladser. (Håber ikke han ser dette) Han lavede også en sketch med nogle medlemmer af bestyrelsen, så vi kunne fornemme, hvorfor vi har valgt dem til opgaven.

Søndag morgen, efter morgenmaden, var sat af til, at sparke dæk. Jeg kunne godt have fundet på at sparke til nogle andre ting, men det hjælper som regel ikke, giver blot nogle buler. men et er sikkert, jeg er på jagt efter køleskab og vandvarmer på gas, i en størrelse, der vægtmæssigt og pladsmæssigt, kan være i en lille camper. 
 
Så er den klar.

Så er den lille camper, endelig klar til at tage til træf på Lolland.

Efter at have ligget vandret, den sidste tid, for at få lavet de sidste ting klar, så den kunne synes, samt nogle småting i camper delen, som havde stået på ønskelisten længe, ser det nu ud til at den er færdig, i første omgang.

For en sådan aldrene vogn, skal jo ikke holdes mindre ved lige, end en ny. Efter to år med mange tilkøb, forventer jeg dog ikke de store udgifter på den i år. Den sidste optimering af motoren fik den således i onsdags. Man måtte erkende, at der er lidt mere vindmodstand i selv et minisneglehus, frem for en personvogn, så der skulle nogle større hoved dysser til.

Inden da, havde jeg selv arbejdet ihærdigt, med at tilpasse et sæt brugte hynder til vognen. De skulle kortes ti cm. af. Intet problem, bortset fra, at jeg ikke havde syet på min mors gamle symaskine, de sidste 15 år. Bare det at træde nålen, var en udfordring. men det lykkes, nu mangler jeg blot, at sy to puder og en kappe, til gardinerne, som passede på mål.

Der blev også tid, til at lave et ovalt bord, af en gammel vandfast plade.

Næste projekt, bliver nok en form for lygte-bum, som strækker sig helt ud til siden af kassen fortil, herpå skal sættes rigtige spejle, hængemodelen fra en lille bus, samt et par pløjelygter. Jeg er også i gang med, at kigge efter et sæt luftpuder, til bagfjedrene, det vil give det sidste stabilitetsmæssigt og hindre den store krængning i rundkørsler.

To år mere på vejen.

Så fik min dejlige Ford P 100 camper endnu to år mere på vejen.

Efter at have brugt den sidste tid på at færdiggøre sidste års projekt med motorskifte, har jeg i år skiftet parabolerne, bærearmene og færdiggjort udstødningen, samt ført den helt bagud.

Efter at have fået justeret lygterne i går, kørte jeg op for at få en tid. Det blev i dag kl. 10.00 Der var kun 2 cm. under porten og jeg havde taget antennen af.

Han var rigtigt godt tilfreds med den, eneste minus, var en styrestang, med let slør. Han slog den op på nettet, for mig, den kunne hentes hos hans nabo og så kunne jeg komme senere på dagen, når jeg havde skiftet den. Det gjorde jeg så, og omsynet foregik på pladsen foran synsstedet.

Så nu kan sommeren bare komme, for selv om der stadig mangler nogle småting i kabinen, bare lidt hynder, der skal kortes af og monteres på plader, et toilet, der skal have anden håndvask og nyt væv, sat fast med vandfast klæber, samt den årlige forårsrengøring, kan jeg mærke at sommeren presser på.

Klatvask.

Hvor varmt vand, kan man egentlig vaske en Mercedes i?
Kunne jeg passende spørge om

Da jeg igen har vrøvl med ryggen, men bilen trængte til en vask,
måtte jeg ty til vaskemaskinen.
Den gør det nu også bedre end jeg.

Men det gik helt galt, jeg mente ikke, at jeg skulle vælge Skåneprogram, da det jo er en Tysker.

Det her er, hvad der kom ud af maskinen.

Så er det slut med at betale 11.500,00 kr. + partikkelafgift 1000,00 kr. samt nærmest det samme i forsikring, for at køre 30.000 km om året.

Ny vægtafgift 1.120,00 kr. årligt. forsikring 4800,00 kr. årligt
Det giver pr. mdr. 493,00 kr.


Det kan godt være, at det er lige som at sætte sig ned i en gokart, det kræver sin tilvænning, men den kører altså også lige sådan.

Hvad sker der lige her?
Mange tager pladerne af deres camper, om vinteren, det gør jeg ikke.
Med en vægtafgift på, pt. 2 X 2000,00 kr. er der ligesom ikke basis for indkøb af nye plader om foråret.

Sidste år, gik meget af sæsonen med at optimere vognen. I år skal dette gøres færdigt tidligt, nu er vejret til det. Derfor er den pt. klodset op.

Det handler om: tilpasning af udstødningen, skift af de forreste fjedre, paraboler i forlygterne, samt lettere undervognsbehandling.

Indenfor, skal der også ske noget, men det bliver hen over sommeren, hvilket i mit tempo, betyder når det bliver færdigt. Jeg har fået fingre i et komplet sæt hynder, i god kvalitet og nydelig farve, samt gardiner og div. pyntepuder. De skal forkortes med ti cm. Så symaskinen skal frem.

Til baderummet, har jeg fået en anden vask, med underskab, hylde til modstående hjørne.

Eneste minus, er stadig det fine kompressorkøleskab, med for stort forbrug.
Endnu et dødsfald.

Jan Sørensen.

Endnu engang, har jeg mistet en god, fortrolig og meget hjælpsom ven og tidligere kollega til kræften. Han sov stille ind d. 14.02.14.

Jan havde levet med den nok mest frygtede sygdom, i mange år, efter et enkelt men meget alvorligt udbrud for nogle år tilbage.

Han kom efter en svær og langvarig sygedoms periode, igen tilbage til jobbet til stor glæde for os alle.

Han endte sit arbejdsliv, med at gå hjem på efterløn, men fik ikke mange år inden sygdommen igen brød ud.

Jan var uddannet autolakerer og var utroligt stolt af sit job. Når noget var godt nok til Jan, vidste man at det ikke kunne blive bedre, han var først tilfreds, når kvaliteten var helt i top.

Efter mange år med lakering af biler, kom han til Scanglas i afdelingen for Silketryk. Her blev der malet en masse facadeglas, med sprøjte i årene frem. Senere foregik det dog med store ruller og igennem fintmasket lærred i mønstre, som blev skabt ved belysning af dette lærred, opspændt i store rammer.

De sidste år, fungerede Jan som indkøber, for alle afdelinger på fabrikken.

Mange har i årene haft glæde af Jans høje niveau for spartel og malerarbejde på deres biler samt han fantastiske øje for farvegengivelse.

Mine tanker går til hans efterladte, hans kone, de to sønner og hans børnebørn.

Æret være hans minde.

B.H.

Ændringer i mit liv.

Ændringer i mit liv.

Efter at have boet lidt uden for Ringsted, i en skønt beliggende nedlagt landejendom, med utroligt dejlige naboer, tilhørende min svoger, følte jeg at omkostningerne, ved at have den gode plads og få alle mine ting samlet på et sted, var meget på bekostning af selve beboelsens stand. Og det følte jeg ikke var rimeligt. Da jeg selv mente, at have bidraget med en del arbejdskraft, men at de forholdsvis få ting jeg var utilfreds med, stadig ikke var forsøgt lavet efter mere end 1½ år. Derfor valgte jeg at flytte igen.

Det har selvfølgelig ikke været helt uden omkostninger, men jeg følte efterhånden, at forholdet til ejeren, var blevet noget anstrengt.

Jeg har igennem de senere år, forsøgt på forhånd at fravælge de kampe, som jeg har på fornemmelsen, at jeg ikke vinder, uanset hvad jeg gør.

Det har flere gange, medført nogle bratte omskiftelser i mit liv og økonomisk, har det også kostet, til gengæld føler jeg at jeg kan se mig selv i spejlet og (ud over det grimme ansigt) se, at jeg har været ærlig over for mig selv, det er dejligt, men bliver endnu mere vigtigt, jo ældre man bliver, føler jeg.

Sådan gik det til.

Efter en periode hvor jeg kiggede efter huse, der havde været på tvangsaktion, mente jeg at have fundet det område jeg gerne ville bo i. Det blev ikke uventet i nærheden af Korsør, hvor jeg stadig har det hus, som jeg lejer ud til min datter og  går til gymnastik og badminton. Jeg var også meget opmærksom på at vejen til Næstved, hvor jeg arbejder, er meget bedre at køre på, fra denne side, end den modsatte. Nu møder jeg ca. 7 - 12 biler om morgenen, før 120 biler. Der var således en konstant række af biler i mod mig, fra jeg kørte hjemmefra til jeg var på arbejde. Ligeledes, når jeg skulle hjem, var ringvejen fyldt godt op, med mange stop til følge. Der var også meget kørsel med lav hastighed, hvilket gjorde at køretiden blev mere end trekvart time. Nu tager det mindre end en halv time.

Tilfældigheder.

Det var lidt tilfældigt, som sådanne ting ofte er. Jeg havde før set på huse på denne vej, som stod tomme, men kunne ikke finde ud af, hvem der var ejer af dem, men havde bemærket, at de alle havde grønne vinduer. Men en dag, da jeg kørte til badminton, stod der et skilt ved et andet hus, med telefon nr. på. Desværre var denne bolig netop udlejet, men de havde, (sagde godsforvalteren) et andet godt tilbud en km. længere væk fra Korsør, som jeg lagde billet ind på. Det var under renovering, inden en ny lejer skulle flytte ind, og det blev så mig.

Hvad har jeg så fået at bo i:

Det er et halvt dobbelthus, bestående af to stuer, et soveværelse, et køkken, en entre og en bagindgang, samt et værelse på loftet. Alle ydervægge har fået en gipsplade med isolering bagpå, der er næsten nye vinduer, et ældre toilet er renoveret og der er bygget en fin bruseniche ved siden af. Det ældre køkken har fået nye skabe og bordplade i vinkelform, alle gulve er blevet slebet.

Alt var ubrugt, nymalet og rengjort ved indflytningen og jeg var heldig at have ferie fra d. 20. december til 5. januar, med god tid at indrette mig.

Udenfor er der et stort udhus, med to store rum, som jeg havde fyldt godt op, lang tid før indflytningen, idet jeg hver gang jeg kørte til Korsør, tog en trailerfuld med, når jeg kørte vejen alligevel. Der ud over, er der en garage, et fint drivhus, som jeg glæder mig til at benytte når foråret kommer og god plads til min trailer, båd og den lille camper.

Det er ikke nogen lille omgang, når man har så mange ting, som jeg har. Omvendt, er jeg ved at være godt inde i det med at flytte, har efter at have boet samme sted i 23 år, boet fire steder på 5 år.

Selve flytningen gik utroligt godt, jeg havde sidste arbejdsdag før Juleferien d. 20. december og havde pakket næsten alt, (flere gange, havde datteren og ikke mindst svigersønnen været på besøg, til stor hjælp med de mange tunge byrder) da tre mand og en stor bil ankom næste dag. Et eneste læs, så var alt indbo flyttet. Så var det kun at gøre rent, køre affald på genbrug og rydde op i lade og øvrige bygninger. Under dette boede jeg i camperen, ligesom de første dage efter flytningen, mens jeg indrettede mig.

Der skal lyde en stor tak til flyttefolkene, (alle tre + svigersøn, datter og barnebarn) som tog slæbet, lånte flyttebil og brugte en ellers travl lørdag lige før Jul på mig.

Tak til jer alle.
B.H.

Godt Nytår datter.

Til min kære datter.

Først godt Nytår, jeg fristes til at skrive bedre Nytår.

Som jeg ofte har fortalt dig, tidligere i dit liv, men og på det sidste, når det har været svært.

Børn er som at få en tatovering, man har dem for livet.

Det gælder også for John, han forsøgte, endnu en gang, han kæmpede, han vidste det blev svært, samt at det ville tage noget fra dig og Niclas, men han gjorde det, hvilket vel fortæller, hvor stort et menneske han er. Derfor er det også naturligt, at han er skuffet i dag.

Da din mor og jeg, for mange år siden, (man nævner ikke en kvindes alder, heller ikke sin datters) fik dig, var du vores højeste ønske, Vi elskede dig, forgudede dig og du var det bedste i vores liv. Din mor havde det svært den første tid, men indhentede det senere. Jeg måtte lade mig fyre og passe jer begge. Vi var på ingen måde rige, men vi havde fået vores egen prinsesse.

Årene gik, din mor gik hjemme og passede dig, jeg arbejdede mange timer, for at din mor kunne gå hjemme hos dig, som hun ønskede.

En dag, blev din mor træt af, en mand, der arbejdede altid og var træt om aftenen. Hun forstod ikke, at hvis hun selv, havde taget fat, havde vi haft meget mere tid sammen alle tre.

Jeg fik lov at beholde huset, det var også belånt til skorstenen og bilen, den samme model, som da jeg lærte din mor at kende. Din mor fik møbler og indbo. Hun tog også dig med, men du spiste hver dag til middag hos mig, sammen med dine to veninder. der gik dog ikke mange dage, før prinsessen var tilbage på 1. tv. du bor der stadig, i dag lejer du det af din far og en dag skal du selv eje det.

I de år, fra du var halv tolv, 11½ til du var 16 år (kaldet de fem hårde år) og mente, at du nu var voksen og flyttede, er der sikkert sket mange ting, paralleller som du har set det sidste halve år. Men sådan er man i de år. Det er ikke det man som forældre husker, man ser mere på, hvad der kom ud af det.

I dag er du klogere, som person, det er man altid med årene. Du har vist dine forældre, at du har kunnet få styr på dit liv, har en god karakter, kunne tabe dig, holde op med at ryge og har givet os et dejligt, og yderst velopdragent barnebarn, som vi kan være stolt af.

Du har kæmpet så mange kampe, alle de vigtige, har du vundet.

Selv om vi ikke altid har været enige, din mor og jeg, er der en ting vi har været fælles om:

Vi har elsket dig, til hudløshed, været villige, til at bringe et hvilket som helst offer, for din skyld, vi har accepteret dine små og helt betydningsløse fejl og vi er stolte af dig og dine bedrifter.

Det vil vi altid være, uanset hvordan dit liv går, for vi er dine forældre.

Godt Nytår, til dig og din familie, med tak for jeres hjælp, i det forløbne år.

Din far.

Dette skrevet i relation til min datters Undskyld mor og far, på hendes hjemmeside:www.jeanette-holm.dk

 

 

Glædelig Jul.

Glædelig Jul.

Endnu en gang er det blevet tid til, at ønske venner og bekendte, samt dem der læser med på disse sider, en rigtig glædelig Jul og et godt og lykkebringende Nytår, med en tak for det gamle.

Året 2013 blev et meget oplevelsesrigt år for mig. I foråret var jeg på min første rigtige solferie nogensinde. Et halvt år efter, vandrede jeg 100.000 skridt i uvejsomt terræn, med store stigninger. En vandreferie, som nok slår mange andre af de ferier, jeg har været på i min tid. Ind i mellem, blev der også tid til at campere med den optimerede lille autocamper, noget jeg også har nydt utroligt meget, ikke mindst, fordi min kæreste også er rigtig glad for det liv.

Selvfølgelig er mit liv ikke kun glæde, jeg har her sidst på året, måttet erkende, at min svoger, som jeg lejer denne lille ejendom af, og jeg ikke ser helt så ens på, hvordan en lejeboligs stand skal være i forhold til huslejen. Jeg har derfor i stedet, lejet et halvt dobbelthus ved Boeslunde, nærmere mit eget hus i Korsør, som jo lejes af min datter og svigersøn, samt mine mange fritidsinteresser, med bl.a. badminton, gymnastik og en del bestyrelsesarbejde. Med 33 km. på arbejde, 45 derfra til Korsør og 55 km. hjem til Ringsted, flere gange om ugen i en bil, som går 23 km. på 2 l. bliver det omkring 30.000 km om året og temmelig dyrt, det forventer jeg at kunne skære noget ned i det nye år.

Glædelig Jul og godt Nytår.
B.H.
 

Den Blå Planet

Besøg på Den blå Planet d. 11.11.2013. med personaleforeningen fra Holbæk sygehus.

Vi mødte efter aftale kl. 16.00 på parkeringspladsen ved vaskeriet. Bussen afgik et kvarter senere, mod Kastrup hvor den Blå Planet er opført sidst i marts 2013.

Under busturen blev der uddelt lidt spiseligt og der var mulighed for tilkøb af drikkelse.

Fremme ved Planeten, var det begyndt at blive mørkt, her fik vi først en time til selv at gå rundt og kigge.  Herefter blev vi samlet, delt op i to hold og udstyret med hver vores modtager, med høretelefoner for at kunne høre vores tildelte guide. Hun gik virkeligt op i det fortalte vidt og bredt om tilblivelsen af det hele, problemerne omkring igangsætning af det og meget mere.

En del af grundlaget for den store bestand af fisk kommer fra det tidligere Danmarks Akvarium, som var fra 1939 og trængte til fornyelse og mere plads.

Lidt fakta:

Åbnet for offentligheden d. 22. marts 2013

Areal: 10.000 m² (indendørs) 2000 m² (udendørs)

Antal dyr: 20.000

Antal arter: 450

Antal akvarier: 53

Største akvarium: 4 mio. l.

Akvarium volumen: (i alt) 7 mio. l. 

Den Blå Planet er opdelt i en række områder hvoraf de største udgøres af Oceaniet, Amazonas - Den sunkne skov, Koralrevet og Afrikas Søer. Anlægget indeholder 20.000 dyr - heraf 17.000 nyindkøbte.

Det var utroligt flot at se det hele, ikke mindst, det der foregår bag kulisserne. Men det gav også et godt indtryk af hvor meget mere man ser, når der er en guide der viser rundt.

Bagefter Kørte bussen os til vores næste stop, Kareten, der ligger på Hollænderdybet en sidevej til Amagerbrogade. Her var der blevet åbnet, specielt for os. Det var en gammel beværtning, med krostue forrest, og spiselokaler bagerst. Alt fra gammel tid var bevaret, eller restaureret med nænsom hånd.

Maden, Gammeldags oksesteg, som vor mor lavede den, var også i top, den kunne spises med ske, ligeledes var vinen lækker. Om det så var agurkesalaten, var den hjemmelavet. Desserten var dejlig æblekage med flødeskum og herefter kaffe.

Herefter gik turen til bussen igen, der holdt på Østerbrogade og hjemad efter en dejlig oplevelsesrig tur.

Sommerferie 2013 billigt til salg

Sommerferie 2013 meget billigt til salg.

Sådan kunne en annonce godt lyde, for det er arbejdsdag igen på mandag.

På den anden side, skal det indrømmes, at det er længe siden, jeg har haft tre så dejlige uger.

Den første uge, gik med en oplevelsesrig tur fra Holbæk rundt i Nordsjælland og tilbage. Her blev set på slotte, haver, havne og taget ophold på spændende, smukke og dejlige autocamperpladser. Det kan kaldes ferie, med afslapning, god tid til hinanden og til at få respektive ønsker opfyldt.

Når man til hverdag føler, man hænger i en klokkestreng og en fastlåst tilværelse, er det dejligt, at kunne gøre tingene i den rækkefølge og på det tidspunkt, man har lyst. Det gjorde vi. Når vi cyklede, cyklede vi, de nye cykler, virkede perfekt, når vi slappede af, gjorde vi det. Blev oppe til sent på aftenen, spiste dejlig mad, udsøgt rød-, eller hvidvin og snakken gik. Der var tid til en solid morgenmad, inden turen gik videre til nye oplevelser. 

Herefter gik turen til Italien, med fly til Venedig og bus til den lille by Claut i Dolomitterne. Her fra udgik med bus, 6 dages vandreture. Den højeste til 2088 m. højde, ofte med stigninger på mere end 500 højdemeter. (omtalt andet sted)

Om vandring på denne måde, kan kun siges, det skal prøves, er bare helt fantastisk, så smukt, så det ikke kan beskrives, med ord. Man bruger sig selv, sin krop, kommer ind i et helt andet Univers, hvor det kun handler om, at forcere et bjergparti, uden at brække noget og med mindst muligt brug af kræfter. Alle andre tanker, er der ikke plads til. Jeg har taget næsten 1400 fotos på turen og laver en speciel side med turen senere.

Efter hjemkomsten fra Italien, skulle der skiftes vandpumpe på camperen. De sidste par dage, havde den brugt, først lidt vand, senere lidt mere, for til sidst ikke at bruge noget. Det kan man jo ikke bruge til noget, så jeg valgte at spørge Ford angående en ny vandpumpe, Det kunne de nemt klare, inden for 3 – 4 dage. Det eneste, de har, på lager, til noget der er 23 år gammelt, med en motor der er født 4 år tidligere, er olie, viskerblade, sprinklervæske, samt bremsevæske og lakrens. I heldigste fald, kan man fra dag til dag, få en ventilatorrem.

En vandpumpe, ville koste knap 1200,00 kr. + montering ca. 2000,00 kr. begge dele + moms, så jeg besøgte deres nabo, fik leveret en ny pumpe, efter tre timer til 825,00 kr. med moms og så genopstod perlestens-mekanikeren, den første dag efter hjemkomsten fra Italien. Jeg måtte en tur forbi en gammel ven, for at få et par svejseklatter og så hjem og montere, så var der sparet til en ferie mere.

Der efter, gik turen til Sydfyn. Vi ville besøge nogle af de mange småøer i det Sydfynske øhav. Det blev til nogle dejlige cykelture, på Drejø og Skarø, fine sejlture med færgen. Landskabet på øerne er dejligt, fuglene mange, men alle muligheder for at proviantere, efter at være landsat på øen, er meget små, når sæsonen for turisterne er forbi.

Ingen tur til Fyn, uden et besøg på Egeskov, det er altid noget helt særligt. Vi brugte mere end fem timer, var ude og spise i camperen og tilbage for at få endnu flere dejlige indtryk. Det er nu flere år siden, jeg sidst var der, så det var som nyt igen og ikke mindst parken var fantastisk.

Det blev også til et besøg, i de Japanske haver, i Nørre Broby, det var også en oplevelse, meget smukt, fuldendt men desværre lidt regnfuldt.

På hjemvejen besøgte vi Nyborg Slot, uvidende om, at der foregik en masse i netop denne weekend. Vi gik rundt til de mange boder, så det store engagement og de mange spændende ting, som solgtes. Også en god oplevelse.

I det hele taget, må hele min ferie siges, at have været en stor oplevelse, fordelt på flere feriemåder. For mig en utrolig dejlig måde, at holde ferie på.

Tak til kæresten, for godt humør, på turene, samt overbærenhed, (når autocampister mødes, tager det tid, at få snakket sammen, det kræver ofte stor forståelse, da det er en form for livsstil.) Når folk møder, en camper, 23 år gammel, bygget på en pickup, tror de altid, at madpakken, også er fastspændt på cykelstativet bagpå. Sådan er det altså ikke på min, den indeholder de samme ting, som de større og betydeligt dyrere, men det kræver en del disciplin, samt orden, at bo der i længere tid af gangen. Det har du, kan bade, med under fem liter vand, samt ikke mindst indrette dig efter forholdene. Ja det er vel unødvendigt, at fortælle, at du passer perfekt der, som alle andre steder i min tilværelse.

Tak for en dejlig ferie.

B.H.  

Hjemme igen.
Så er vi hjemme igen, efter en dejlig oplevelsesrig tur til Dolomitterne.

Det er svært at få armene ned, for det har været utroligt dejligt, flot, hårdt og fantastisk.

Det er nærmest som at kigge i et kalejdoskop, hver gang man drejer sig få grader, vises et nyt landskab.

Jeg har skrevet lidt, stjålet lidt dagsbeskrivelser fra Topas' hjemmeside, for at få nogle stednavne med, men ikke fået sat fotos ind.

Det kan ses her: http:// www.borge-holm.dk/17383276


Det kan evt. kopieres ind i browseren, ellers se under ferieture i bunden.
Fødselsdag igen.
Så er det igen blevet tid at fejre min datters 30 års fødselsdag, denne gang for tredie gang.

Vi A-M og din far ønsker dig en dejlig dag, vi håber at du, med dine gaver, har mulighed for at købe det du ønsker dig.

De bedste ønsker for dagen og fremtiden.
A-M & B.H.
Endelig ferie

Så blev det endelig ferietid for mig. Det lykkes til sidst, at få camperen færdig. Det var i sidste øjeblik, for vi skulle jo tilbringe de første dage på en tur rundt i Nordsjælland i den.

Herefter går turen til Italien i Dolomitterne søndag formiddag.

Så er der igen to biler i indkørslen.
Efter at have undværet min elskede camper, i mere end 2 måneder, kom den igen hjem i dag. De sidste 14 dage har den opholdt sig i Slagelse. Efter skiftet af motor, manglede der lige en enkelt detalje.

Den kunne ikke starte, hvad hjælper en fin V 6´er hvis den ikke kan starte. Problemerne blev løst, selv om ferietiden, kom lidt på tværs og jeg hentede den i dag. Den kører fantastisk, med de nye fjedre. Nu er de nye fælge, som har stået klar længe, kommet på og jomfruturen skal foregå på fredag. Den har fået nogle meget bedre køreegenskaber og er ikke længere en evighed om at komme op i fart.
Weekendtur, eller hvad?

Når man ikke, som mange andre i denne tid har ferie, selv om vejret bestemt er til det, må man finde andre måder at få oplevelser på. Udgangspunktet var ellers en camper tur til Møn. Men da camperen stadig står i Slagelse, midt i en ferieperiode, måtte vi finde på noget andet, for vi havde alle taget fri fredag, lørdag og søndag.

Det blev til nogle dejlige ture omkring Ringsted. Den ene dag en varm fodtur til centrum af Ringsted, med bl.a. et kig ind i Sct. Bendts kirke, som bestemt er en oplevelse, når man som jeg, har set mange kirker i hele Europa, må man sige at denne bestemt er værd at opleve.

Men faktisk bor jeg selv kun omkring 1 km. fra en lille seværdighed. Jeg kigger på den hver gang jeg løber, her ligger det dejligste lille slot. Også en af de ting, jeg har set en stor mængde af på mine mange camper ture igennem årene.

Vi fik også en dejlig tur rundt i Store Bøgeskov ved Gyrstinge. Den støder op til søen som i dag benyttes som drikkevandsreservoir for Københavns kommune. Den levede jo ikke helt op til vores intention om at trave knap 20 km.  men en kombination af de tre ture på 2½ - 3 og 6 km. gav dog lidt god motion til støvlerne og afprøvning af stavene.

Meningen er jo, at være så godt forberedt, som muligt, på de daglige vandreture på 8 – 10 km.  i kuperet terræn, som vi skal opleve i Dolomitterne i Italien først i september, om ca. 6 uger. Derfor løb vi også søndag en kort tur på 5½ km igen i pæn varme.

Har man lyst til en tur i skoven, kig mere her: http://skovforeningen.dk/media/store%20b%c3%b8geskov.pdf

 

 

Københavnerturen.
Det er mange år siden, vejret har været så dejligt, som i den forløbne weekend. Yderst heldigt, for familien, havde besluttet sig for en tur til hovedstaden om lørdagen.

Den startede med en dejlig bådtur i en times tid i fantastisk vejr, med sol og ingen vind. Der efter en tur på Amalienborg, her sås bl.a. vagtskiftet.
Her efter til Nyhavn på Færgekroen til en lækker frokost.

Udgangspunktet var en gave til fødselaren, der fyldte 80 år for nylig, fra alle børnebørn, svigerbørn og oldebørn i familien.
Når nu alle andre har ferie!!
Da mange har ferie lige nu, mens vi andre må arbejde, (jeg har godt nok haft en enkelt uges ferie tidligere) men skal først have hovedferie i september. Men derfor kan man jo godt opleve noget alligevel i weekenderne. Og det gør vi bestemt hele tiden.

En af de ting, vi har set på det sidste, er Zen Garden i Vedde, (tidligere omtalt som sten og stoffer) Og set for adskillige år tilbage.

Det er stadig en stor oplevelse, den er nu blevet endnu større end tidligere.

Ejeren, som selv har bygget hele anlægget, var tidligere entreprenør, det var også nødvendigt, for der er gået mange tons sten (granitsten) til denne have, der indeholder fire damme med et af Europas største koi anlæg.
Der er også et utal af rododendron planter, samt en masse andre planter.

Man giver 75,00 kr. i indgang, (50,00 kr. for børn op til 10 år) De betales til ejeren, der selv går rundt og passer haven.

Den er åben fra 1. maj til 30. september.
Se mere på www.zen-garden.dk

Den lille camper.

Sidste nyt fra mig og min lille camper.

Det med camperferie i år, bliver nok ikke det helt store, da jeg har disponeret anderledes, men der skulle gerne blive nogle dejlige weekendture i den sidste del af året og den vil stadig blive brugt til overnatning efter div. Vinaftener m.m.

Det er nu snart tre år siden jeg overtog den lille camper. En lille perle fra 1990 selvfølgeligt afhængigt af øjnene der ser på den. Men som bekendt, ser jeg kun med et øje.

Fra starten var jeg nok mest imponeret af dens billige vægtafgift 2 x 1759,00 kr. pr. år. Den er godt nok steget lidt, men stadig under 4000,00 kr. om året eller 25 % af det de store betaler.

Bilen, en Ford P 100 årgang 1990 hvilket vil sige, en Sierra forvogn og en bagdel fra en Transit. En ellers god kombination, hvis man ikke lige overlæsser den. Det har man så gjort i dette tilfælde, i form af en camperkasse med et pænt stort vindareal og en vægt på omkring 900 kg som ydermere er placeret midt over baghjulene og stikkende et pænt stykke ud over disse. Når man dertil vælger en udstyrsversion med den store 2,0 l. benzinmotor født med 76 hk og et moment som en bred postelastik, der har ligget i solen i flere år.

Ja så kan man da ikke andet end at holde af den. Det gør jeg da også, den er en rigtig god kombination, bedre end en campingvogn, kan holde alle steder, fylder ikke meget, heller ikke på mit budget.

Jeg har derfor fra starten, haft nogle ønsker til en lettere optimering af dens køreegenskaber. Og i år skulle det altså være. Dette hænger også lidt sammen at rejserne, til de mere fjerne egne, nu foregår med flyvemaskine. I foråret, var vi på Fuerteventura og til september går turen til Dolomitterne på vandretur.

Dette betyder nok, at camperen ikke længere fylder helt så meget i mit liv, men undvære den helt, vil jeg nu ikke. Derfor har jeg besluttet at forbedre dens køreegenskaber.

Det har i år bestået i en opbankning af bagfjedrene, samt ilægning af et ekstra lag, hvilket har hævet bagenden med 6 – 7 cm. samt gjort den mindre sidevindsfølsom. Desuden har jeg indkøbt et sæt alufælge i 15” x 6,5” med 195/15/70 dæk. De var ikke programsat til i år, men ved aftagningen af fjedrene fandt jeg ud af, at dækkene var født 11 år tidligere. Og da man ikke kan få alufælge i 14” skulle der skiftes størrelse inden indkøb af nye dæk.

Jeg var efterhånden blevet træt af, når jeg skulle af sted, var det ofte  en af de dage, hvor karburatoren drillede, (Fords berømte selvopfundne VV karburator) med dårlig motorgang til følge. Der var stillet og prøvet flere løsninger, det rigtige ville være at udskifte til en anden version, (noget register) Men da jeg samtidigt ønskede, at lægge elastikken dobbelt, ved samme lejlighed var der ikke mange muligheder. Jeg ville gerne have haft en diesel, men den ene af de to der findes, en 1,8 l. er ikke særlig kvik, eller holdbar. Den anden en 2,3 Peugeot motor er svær at finde, heller ikke særlig kvik og holdbar og dem der fandtes, havde gået rigtig mange km. Begge ville kræve større vægtafgift og mange ændringer.

Derfor faldt valget på en V 6er benziner på omkring 2,? L.
Jeg fandt sådan en med 140.000 km. På tælleren som havde gået med en automatgearkasse efter fra en Granada, Ikke slidt, men med en defekt toppakning i den ene side. Så efter montage, af motoren, blev topstykkerne afmonteret igen og sendt til renovering, hvilket vil sige affræsning og afretning af ventiler, sæder samt rep. af et enkelt styr. De er nu monteret igen, men nu er der opstået et nyt problem, denne gang elektrisk, hvilket består i at tændingsmodulet, fra den 4 cylindrede, ikke passer rigtigt til den nye motor, til trods for at kablet kan monteres. Der er også gnist på tændrøret, men starte gør den altså ikke. Det er jo den lidt omvendte verden, normalt lægger man en nyere motor i, jeg har valgt den modsatte løsning og lagt ældre motor i. Det har givet nogle søvnløse nætter og ekstra indkøb, for i den alder bilen har, er mange ting udgået, eller ikke til rådighed hos huggeren. Men det er lykkes indtil nu. Ellers skal jeg igen på besøg På Fords lager i Næstved, hvor jeg har fået meget brugbar hjælp.


God ferie til alle
B.H.

At komme bålet i forkøbet.
For at komme bålet i forkøbet, da det kan blive regnvejr senere på dagen, valgte vi at tage en tur med et af de små fly, der jævnligt flyver hen over ejendommen. Sidste år var det meget tåget og ruderne dukkede hele tiden. I år var det klart vejr, men det luftede noget og flyet var til tider meget uroligt. Men det var en dejlig tur og en flot udsigt.

Piloten oplyste: At flyet har en 4 cylindret boksermotor på godt 3,0 l. og vejer ca. 1300 kg plus brændstof og personerne der er med.
Endnu en fødselsdag, eller flere.
Så blev det endnu en gang tid at fejre min fødselsdag, denne gang nr. 57

Så mit ofte brugte udtryk: Jeg er sidst i fyrrene, meget sidst i fyrrene, skal muligvis ændres en smule.

Dagen blev fejret hos kæresten i Holbæk, men druknede nok lidt i svigermors og hendes tvillingesøsters 80 års fødselsdag dagen efter min, men som blev afholdt lørdag på Maglesø, mandag i Hvidovre, hos søsteren, tirsdag i hendes eget hjem og i dag onsdag igen på Maglesø med de sidste gæster.

Jeg har til lejligheden taget en uges ferie, så der er også lidt afslapning med i det.

Jeg fik som altid dejlige gaver: Penge, et gavekort til massage, flotte farvestålende T-shirts og en filmserie, som jeg havde ønsket mig.

Som altid mange hilsner fra nær og fjern, tak for dem. jeg er ikke selv god til det, men nyder selv at få.


Tusind tak for hilsner, gaver og en dejlig dag til kæresten.
Om at øve sig.

Da det jo allerede lige efter hjemkomsten fra Fuerteventura blev bestemt, at ferieturen i 2013 går til Italien, nærmere betegnet Dolomitterne, med en afstikker til Venedig, er vi så småt gået i træning.
Ud over at løbe, flere gange om ugen, har vi nu også begyndt at opgradere vores gåture. Normalt har det i den kolde tid, været en rask tur på 12 km.

I denne weekend, efter en overnatning i et helt fantastisk sommerhus i Lumsås, som ejes af det par, vi tager afsted med, tog vi bussen til Odden færgehavn, eller stoppestedet lige før. Her efter gik vi tilbage til sommerhuset en tur på næsten 18 km. Det blev gjort i pænt tempo, i vandretøj og med rygsækken let fyldt.
Der var både kaffe og drikkepauser og en madpakke, der skulle fortæres. Der skulle også ses på store gårde og små sommerhuse.

Den første del foregik på asfalt, senere på grusveje og i sommerhusområde og den sidste og svære del på standbred med sten.

Tak for hyggeligt samvær, dejlig mad og gode drikkevarer et helt fantastisk roligt sted.

Et år før planlagt.

Nu er det normalt rimeligt nemt, at regne ud hvornår man skal til konfirmation. Men på fredag et år før tid, skal jeg alligevel til konfirmation hos mit (nye) barnebarn Nadia.

                            

Kære Nadia

Du ønskes hjertelig tillykke med din konfirmation  fredag d. 26.04.13.

Jeg håber du får en dejlig dag og en lys fremtid. 

De bedste ønsker på dagen.
B.H.

Turen til Fuerteventura.

Jeg har beskrevet turen til Fuerteventura lidt under ferieture, samt sat nogle fotos ind. Der blev taget mange, nogle mindre gode, andre af privat karakter og min hjemmeside er jo efterhånden fyldt godt op med fotos.  
Her kan jeg kun sige, at ferien levede fuldt op til begge vores forventninger. Det blev en pragtfuld tur med godt vejr, hver eneste dag. En stor dejlig lejlighed, spændende og god mad, fra morgen til aften. Med all inklusive er chancen for gentagelser af specielt aftensmaden store, men ikke her, der var nye varianter hver eneste dag. Flere spændende ture, vi valgte dog, selv at strukturere dagene og tog kun med på en enkelt, med rejseselskabet. Til gengæld lavede vi selv en tur til den Nordlige del af øen med et stop i hovedstaden, hvor der skulle skiftes bus alligevel. Vi fik også gået en masse ture hver dag og løbet tre af dagene. Så masser af tosomhed, til en afveksling, normalt har vi højst to hele dage sammen, i forbindelse med weekenderne og så skal jeg op 03.30 får at nå på arbejde. Så 7 dages ferie og 4 hjemme til at aklimatisere efter dejlig afslapning, var bare toppen.

Ingen ferie uden ærgerelser: En ødelagt kuffert, (et fjols af en chauffør, som ikke vidste, hvordan man håndterede en kuffert i bagagerummet på en bus og heller ikke kunne få bussen rundt i smalle gader, uden at skulle bakke et par gange) ødelagde håndtaget i enden af min kuffert, hvilket betød at jeg skulle løfte den, frem for at trække den efter mig på hjemturen.

En vabel på begge fødder, (de fine sandaler, jeg købte for 5 - 6 år siden og aldrig rigtigt har brudt mig om,) magtede slet ikke de lange gåture, eller var det fødderne, som ikke gjorde. Og så blev jeg solskoldet mellem remmene i skoene. Sidst på ugen, fik jeg også lidt for meget sol på overkroppen, men ikke alvorligt.
 
Kærestens kamera, hvor linsen ikke klarede det fine sand på stranden.

Ja intet holder jo evigt, men det var nu en utrolig dejlig tur, hvor vi også fik prøvet hinanden og vores forhold af.
 
Så nu kan sommerens ferietur, et hotelophold i Dolomitterne i Italien, med en vandretur hver dag og en afstikker til Venedig først i september  godt bestilles.

Jeg glæder mig allerede.

Turen med Subcatten.

Turen med Subcatten.

Fredag stod vi tidligt op, tiden her på Fuerteventura, er en time foran den i Danmark, som i England. Vi har ikke stillet alle vore ure om til lokaltid, så der skal hver gang regnes. Jeg vågner altid tidligt, men har næsten vænnet mig til at falde hen igen og sove en time eller mere så vi kan stå op nogenlunde samtidig. Det fungerer i weekenderne og har også gjort det her nede. Vi går ikke sent i seng, ofte mellem 23.00 – 24.00

Fredag stod vi op, så vi havde badet og gjort klar til turen efter morgenmaden. De åbner kl. 08.00 og vi var klar til at gå ind. 08.40 skulle vi stå ved et af de andre hoteller, og blev taget op af en bus med guide. Vi kørte i 1½ time for at nå byen Jandia på sydspidsen af øen, her gjorde vi holdt, skiftede til en lokal bus og blev præsenteret for vores danske guide. Bussen kørte os igennem byen over det høje bjerglignende område og ned til havnen. Efter et stop ved et maritimt sted med toilet, (der er ikke toiletforhold på Subcatten) kørte bussen os til den havnemole, hvor båden lå.

Vi blev præsenteret for bådens guide, en 40 – 50 årig mand af Italiensk afstamning. Han var højtråbende, gestikulerende, som hans nationalitet har for vane, men utrolig rar og betænksom. Der var en enkel dreng på 7 – 9 år med, han blev med det samme udnævnt til miniguide og skulle oversætte, hjælpe og gå foran. Det blev en stor dag for ham, måske den bedste på hans ferie. I det hele taget gjorde Michele (den Italienske guide) alt for at alle skulle have det godt, han tog fotos af os, med vores eget kamera og guidede os til de bedste oplevelser. Ud over ham, var der styrmanden på båden, og dykkeren, som fra en medfølgende båd, dykkede ned og tog fotos udefra, af dem der ønskede det, samt vores Danske guide fra vores rejseselskab Bravo Tours. Det kostede naturligvis ekstra, hvorfor vi som mange valgte det fra. Men selve oplevelsen ved at sejle ud med katamaranbåden, mens vi sad på bagerste dæk, dykke ned, se den nærmest gå under, følge det igennem koøjerne, for derfor at gå til 20 m. dybde og senere 30 m. dybde, hvor fiskene vrimlede, specielt når dykkeren svømmede rundt om båden, men også at få korte glimt af en stor rokke, som havde opholdt sig der fra den var lille, påstod guiden, var en utrolig dejlig oplevelse. Efter en lille time, nåede vi havoverfladen igen og efter at Michele havde tørret stolene af på dækket, kom vi ud og sidde igen. Herefter var der underholdning af bådens gæster på deres eget sprog. Der blev sunget fodboldsange, viser og lille Peter edderkop, til vi var i havn igen. Her blev vi samlet til den lokale drinks, mens folk der havde bestilt film/ foto betalte og fik udleveret.

Herefter gik turen til centrum af byen Jandia Hvor vi havde 3 – 4 timer på egen hånd. Der blev spist is, kigget på alle butikker, været på standen og vi fik hver en stor pizza og en stor kold fadøl på et af de mange små spisesteder. Kl. 17.00 kom bussen og turen gik hjem ad mod hotellet. En dejlig men også lang dag.

En hilsen fra Fuerteventura.

Ferieturen til Fuerteventura fra 11. – 18. marts 2013.

Turen som har været bestilt, siden lige efter Nytår og set hen til i endnu længere tid, er vores første rigtige ferie sammen. Vi har begge glædet os meget til denne længere ferie sammen, frem for de normale forlængede weekender, fridage og andet samvær.

A-M arbejder i det offentlige med arbejdstid fra 15.00 – 23.30 så vi må begge forskyde sove og arbejdsrytmer, for at have så meget tid som muligt sammen.

Således arbejdede hun også søndag aften til kl. 22.30 en time mindre, end normalt for at få lidt søvn, inden vi skulle op kl. 03.00 for at være i lufthavnen til 05.10 Jeg der i mod, havde fri hele weekenden og kunne nå at pakke om nogle gange.

Dengang vi bestilte, kunne vi ikke vide at vinteren, som ellers så ud til at være forbi, ville komme igen med fornyet styrke i Danmark.

Hernede er temperaturen hver dag langt over 20 grader, mest 22 – 23 grader, men af og til køler blæsten det hele lidt ned. Men kort tid efter, tager alle plads på solsengene igen rundt om den store pool, der ligger midt i området, omkranset af vores lejligheder.  

De to værelser vi har lejet, er delt i fordelingsgang, som fører til en opholdsstue med sofaarrangement og køkken i den ene ende, et fint badeværelse kar og bruser. I den anden ende et pænt soveværelse m. skabe sengeborde og et skrivebord. Alt i alt nydeligt, praktisk og med fin plads. Køkkenet indeholder køleskab, komfur, emhætte og vask. Der er mikroovn, brødrister og kogekedel, så det er muligt at lave mad her.

Vi har dog valgt All inklusive og maden er fin, varieret og der er så meget forskelligt, så jeg tror, at man ikke er nået igennem hele menuen på den uge vi skal være her.

Vi ankom mandag lidt over to, først blev vi lidt forsinket i lufthavnen, beregningsenheden, til vægt/ brændstof var brudt ned, så de måtte regne det ud manuelt og valgte at fylde ekstra brændstof på. Vi fik dog lov at blive i flyet, blot skulle vi løsne selerne.

Herefter gik det der nedad, de nåede faktisk at indhente den tabte tid, men den satte vi så til igen senere. Vi blev samlet ved bussen, der skulle køre os til de tre hoteller, vi skulle bo på. Chaufføren en ældre herre med meget få armkræfter, kunne ikke komme igennem rundkørslerne, uden at skulle bakke mindst en gang. Han havde haft et større besvær med at læsse vores kufferter i den rækkefølge vi skulle sættes af. Det viste sig naturligvis at være den helt modsatte rækkefølge, da vi skulle af, så flere kufferter stod på vejen flere gange, bl.a. min som det lykkedes ham at ødelægge det håndtag, i enden, som man benytter til at trække kufferten efter sig. Andre fik skrammer, fordi de blev anbragt vandret, i bussens bagagerum, frem for lodret, som er normalt. Umiddelbart, tror jeg han havde en fortid som kreaturchauffør, hvilket også viste sig i hans noget hurtige kørsel.

Vi ankom i sidste øjeblik til hotellet til frokost, hvorefter vi pakkede ud og gik en lille tur i byen. Samme dag kl. 18.00 var der indkaldt til et orienteringsmøde på et andet hotel i nærheden, mest om de ture som man havde mulighed for at komme med på. Vi havde dog på forhånd aftalt, (A-M havde aftalt,) at vi selv ville tage på ture, men dog gerne ville med om fredagen, med en Subcat, (mit krav,) da det lyder spændende, men også dyrt, var vi enige om, at de fleste ting, kunne vi se selv fra bus eller gåben.

Men det skulle være den eneste ubåd i verden, som er opbygget som en katamaranbåd, som kan dykke 30 m. ned. Herefter hjem og spise, hvorefter vi gik en lang tur ned i byen.

Tirsdag gik vi igen en både varm og lang tur, vi var i højden men tog også ned til vandet. Vi ville finde et godt sted, hvor vi kunne løbe om aftenen, når solen ikke var så stærk. Om aftenen løb vi de godt fire km. Efter et godt bad og lidt afslapning, var det spisetid. Herefter kiggede vi inden for, i deres lille natklublignende hyggerum. Vi fik et par solide rom og colaer og fik en snak med et par naboer fra den vej jeg bor på, i Ringsted som vi allerede havde mødt i lufthavnen.

Onsdag efter et solidt morgenmåltid, tog vi selv bussen fra byen, Caleta de Fueste, hvor vi bor til øens hovedstad Puerto del Rosario, hvor man skifter bus, for at komme til øens nordligste punkt Corralejo. Det er færgebyen, hvor man kan sejle over til Lanzarote. Vi så på bådehavnen og kunne se Lanzarote tydeligt, samt den lille ø Isla de Lobos endnu tættere på. Herefter så vi resten af byen, som er utrolig flot og mere opdyrket, end byen hvor vi bor. Ud på eftermiddagen gik turen tilbage til hovedstaden. Her så vi den gamle by halvdel. Vi så også den flotte promenade på havnen, de mange skulpturer og mange andre spændende ting der var at kigge på, bl.a. deres flotte kirke, midt i byen. Så gik turen op af bakken til busstationen, for senere at køre den samme vej tilbage, som vi lige havde gået. Så gik turen mod vores startsted.   

I dag torsdag, er det slappe af dag, vi soler, jeg skriver og læser lidt. Og så har vi været oppe og betale guiden for turen med Subcatten i morgen.

Adiós fra  Caleta de Fuste.

Så er det dagen før dagen.

Så er det dagen før dagen.

Ferien er startet, eller gør det på mandag og de næste 14 dage frem.

Kufferten er pakket, (tingene har dog ligget klar den sidste uge) og i aften går turen til sidste overnatning i Danmark i den næste uges tid.

Jeg glæder mig jo helt vildt til at komme af sted, har jo ikke prøvet ferie på denne måde før,  med en enkelt undtagelse, men ikke med så varmt et vejr.

Jeg forventer at kæresten tager teten, når vi skal rundt på øen.
Vi ved endnu ikke om vi skal leje en bil, om der er cykler på hotellet, eller om det bliver på gåben. Vi er begge vant til at gå lange ture og har vores løbetøj og sko med. Men det skal også være en daseferie med masser afslapning.

Det charmerende lejlighedshotel Broncemar Beach er opført, så det minder om et hyggeligt landsby-miljø. Bygningerne er kun i to etager, og her er små gågader, smalle stræder, torve og frodige haver. Her er også et mindre supermarked, hvor du kan købe daglige fornødenheder, cafeteria og en skøn buffetrestaurant. Hotellet ligger i turistområdet Caleta de Fuste, og såvel den overdådige strand som det mere livlige bycentrum er indenfor kort rækkevidde. Når du trænger til en skummende, kølig øl, kan du droppe ind på stedets stemningsfulde irske pub.

Som det ses af ovenstående, skulle der være nok at få tiden til at gå med. Jeg har på forhånd fået lov at være længe oppe om aftenen, mod ikke at hvile mig mellem 20.00 - 21.00

Så skal kufferten pakkes.
Så er det ved at være tid til at få pakket kufferten færdig. Om en uge går turen til Fuerteventura. Vi glæder os begge to meget til ferien, vores første rigtige ferie sammen. Det var ellers planen, at turen skulle gå til Ægypten, men på grund af de uroligheder, der har været den sidste tid, ville det måske blive svært at se pyramiderne. Og det ville jeg ikke gå glip af, så det må blive en anden gang. 

Vi rejser tidligt mandag morgen og er hjemme sent mandag aften ugen efter.  Det er nok mest sommertøj, der skal med, for der er 23 - 25 grader på øen lige nu.

Det er jo en lidt anderledes ferie, end jeg er vant til, men min helt egen personlige guide, som har rejst meget, men dog ikke været på denne ø, den næststørste af Kanarieøerne skal nok guide mig til en masse gode oplevelser og meget afslapning.

Som sædvanlig, tager jeg kamera og pc med og vil til en afveksling opdatere min hjemmeside jævnligt.
Mildere vinter, måske?

Lige nu ser det ud til, at vinteren har bidt sig fast. Der skal ikke meget vind til før de frostgrader vi har for tiden, bliver rigtigt kolde. Sådan er det hvert eneste år. Nogle år er strenge, andre er mildere klimamæssigt. Men alligevel går vi mange ture hver weekend, som jeg altid har gjort i mit liv. Er det meget koldt, eller blæser, tager vi skovturen. Men smutter altid lige en tur ned omkring fjorden. Den er nu godt frosset til, med megen trafik henover til følge.

Senest er det disse issejlere, der her ses ved den modsatte bred, der har indtaget isen og der er god fart på, når de sejler ud.

God weekend
til alle B.H.

Kloge ord.

Når man som jeg, ikke selv er ud af nogen stor familie og heller ikke selv har skabt

nogen stor familie, er man nok mere opmærksom på, hvordan denne lille skare

af ens nærmeste har det.

Jeg har aldrig været i tvivl om, at min datters meget tidligere forhold
ikke bød, hende eller mit barnebarn på de helt store adspredelser.

Men som forælder vælger man altså ikke selv, sit barns liv, eller sine svigerbørn, men må respektere, de valg ens børn har gjort, selv om man kunne ønske det anderledes.

Omvendt tror jeg, at det har modnet og  gjort min datter tidligt voksen, at have ansvar både for sig selv, sin kæreste og sit lille barn i så tidlig en alder.

Hun var kun lige fyldt 19 år da hun fik mit barnebarn.

Hvad mit barnebarn, altid omtalt som: ”Møgungen” (måske det bedste i mit liv) angår, er jeg sikker på, at store oplevelser ikke alene gør et godt liv. Det er langt vigtigere, for et barn, at blive elsket og det ved jeg han altid er blevet og altid vil være, hvad end der sker i hans liv.

Både hans mormor og jeg selv, har forgudet ham fra det øjeblik, han kom til verden. Selv om hans bedsteforældre, havde været skilt i flere år, da han kom til verden, har vi, hver for sig forsøgt at give ham et rart og indholdsrigt liv, i den udstrækning vores respektive nye forhold har gjort det muligt.

Jeg har fundet dette, her under på Face book, det fortæller meget godt hvad jeg selv mener.

Det betyder ikke, at jeg mener, at man kan eller skal rive de første sider af sit livs bog ud. Men man kan nøjes med at bruge dem til at glæde sig over, at man er kommet videre,   til noget bedre, og kun bruge dem til at give ens nye liv den fornødne respekt.

Mine tanker er til dels affødt af min egen tidlige tilværelse, som bestemt ikke var nogen dans på roser, men også af, at jeg tror på, at det er vigtigt, ikke at hænge fast i det liv, der er passeret, men nyde det man står midt i.

Hvis mit barnebarn ikke har haft den bedste tilværelse i sine første år, har det i hvert fald gjort ham til en godt integreret dreng, med stor medfølelse over for andre, det kan man komme langt med her i livet.

Vinterhilsner
til alle B.H.

Vinter i Balstrup.
Så kom vinteren igen, som ventet. Men denne gang tog den også kulden med. Det kan man godt mærke, når man bor i et ældre hus på landet, hvor issolering endnu ikke helt har slået an.

Men ellers er der jo dejligt ude på landet hele året rundt.
300.000 besøgende.
I dag har jeg fået besked om, at min hjemmeside, har rundet 301.508 besøg siden den første gang blev offentlig. Det er jeg selv godt tilfreds med, når man tænker på, hvor lidt der sker i mit liv, på skyggesiden.

Antallet af besøgende svinger meget, fra godt 650 til ca. 3500 en enkelt gang mere end 4400 på en uge men i snit mellem 45 og 70.000 besøgende om året.

Jeg takker jer alle for besøgene og håber alle har fået noget med herfra. Jeg skriver normalt om mine oplevelser, ferier og andet af interesse. Der ville have været mange sider i dag, hvis ikke der i årenes løb, var faldet nogle sider ud af hæftet, i takt med at jeg selv er brudt ud af parforholdene.

Årene har lært mig at, selv om oplevelserne ligger mange år tilbage i tiden, er det utroligt dejligt at gense dem igen efter nogle år. 

Desværre levner 123 Hjemmeside ikke mulighed for at man kan have mange fotos på sin hjemmeside, uden at det bliver meget dyrt.
 
Annonce
Hvis nogen ligger inde med:
Med et løbeur, med pulsur i, og ikke bruger det, er jeg køber til det.
Det skal kunne sættes til computeren, så man kan se tid og rute.

Send oplysninger og din pris, samt mailadresse
til mig på:
borge-holm@live.dk

På forhånd tak
B.H.

Jeg har fået et fint tilbud: En Garmin 405 til en rigtig god pris. Lige sådan en jeg har ønsket mig. Den er nu på vej.
Med blå blink og horn på.

Da jeg i fredags, efter endnu en lang arbejdsdag og efter at have været en tur hjemme og pakke til weekenden hos kæresten, var på vej mod Holbæk, skete følgende. Pludselig så jeg nogle blå blink, komme nærmere og senere lyden af hornet. Jeg kørte naturligvis ind til siden, da jeg troede det var en ambulance på vej mod Holbæk.

Det viste sig at være en motorcykelbetjent, på udkig efter en spritbilist. Jeg måtte bedrøve, havde ikke nået at indtage spiritus endnu, men havde mit krus med kaffe, bag gearstangen. Jeg plejer at vente til jeg er hos kæresten og hun kommer hjem. Jeg kører jo med et øje og det kan jo være svært nok i forvejen.
Jeg kørte heller ikke for stærkt, havde sat speedpiloten på 85 km. Ja så var der lige kørekortet og kontrol af dækkene, eller bare det venstre foran. Heller ikke her, var der noget at hente, så jeg fik lov at køre videre, hvis jeg lovede ikke at slingre mere.

Næste by 10 km efter holdt han foran en ældre Opel Corsa, den fik hele turen, med kontrol af dæk hele vejen rundt.

Jeg sad og tænkte, mens jeg kørte forbi: Få dig dog et liv politimand, få dig en sød kæreste, at komme hjem til, frem for at være her ude i mørket og kulden, det blæste en skarp vind.

Fortsat god weekend til alle.

Året 2012

Året der nu rinder ud.

2012 blev et godt år for mig. Efter nogle både dejlige, men også noget  krævende år samt nogle problematiske omskiftelser i mit liv, var jeg nu godt i gang med at finde mig selv igen.

Det indebar også en flytning fra Korsør til Ringsted. Efter mere end ¾ års venten, kom lejemålet i stand omkring den ældre og noget misligholdte ejendom på landet, sådan en som jeg i mange år har gået og ønsket mig.

Der er stadig plads til forbedringer, men det har haft en gavnlig virkning på mit humør og selvværd, at have det sted på landet at gå og vedligeholde. Det meste foretages af ejeren, men jeg hjælper alligevel selv en del med nogle ting.

Det har også været dejligt, at have alle mine ting samlet på et sted, faktisk helt underligt, og første gang i jeg ved ikke hvor mange år.

Det har selvfølgelig medført rigtigt mange km. kørsel, hver gang jeg besøger Korsør, enten på familiebesøg, til gymnastik, badminton eller til mit bestyrelsesarbejde, som har varet  i snart 25 år i gymnastikforeningen. Og det er da også planen, at skære lidt ned på det hele efterhånden. Men det afgjorde, at jeg investerede i den bil, jeg har gået og ønsket mig i mange år. Den første var desværre ikke i den stand, som lovet, så handlen gik tilbage. Nogle måneder senere, fandt jeg den jeg har i dag og forhåbentlig mange år frem i tiden. Jeg er i hvert fald utrolig glad for den, heldigt, for jeg kører omkring 30.000 km. om året. Og nej, den går ikke 27 km. På literen, men knap 11 men det er for mig fint, de andre går nok heller ikke så meget længere og jeg vil altså ikke bytte.

Jeg har i 2012 haft god tid, til at nyde haven, jeg var sygemeldt fem uger ved min brokopperation og holdt min ferie lige bagefter.

I året har jeg mistet mindst tre gode venner, de to af dem, har jeg kendt i mere end 25 år. Det er en kedelig ting, ved at blive ældre. Den sidste var en af mine gode venner, fra camper verdenen, som i årene har fyldt en del i mit liv og som nu igen er blevet en af mine store fritidsinteresser.

Jeg har også i året måttet opgive et par gode venskaber, som desværre ikke gav mig det tilbage, som jeg ønskede og forventede mig. Jeg håber snart at være blevet så gammel, at jeg forstår at vælge til og fra. Det har jo aldrig været min stærke side, men jeg føler selv, at jeg nu er blevet noget bedre til at vælge mine kampe.

Jeg har i året der gik, endelig kommet i gang med løbetræning, noget jeg har ønsket i mange år. Jeg har i årenes løb cyklet meget, men det har knebet noget med tiden, de sidste år.

Til gengæld har jeg ofret penge på udstyr til både til vandring og løb. Det går rigtigt godt med begge dele. Der bliver gået rigtig mange km. hver weekend, og jeg løber så ofte, jeg har tiden til det.

Nytårsaftens dag løb jeg med i Holbæk Motions og Løbeklubs motionsløb til fordel for Kræftens bekæmpelse. Jeg løb de 5,3 km med et gennemsnit på 6,30 min. pr. km. Ikke imponerende i forhold til dem der løb 21,2 km på samme tid, eller kæresten, der løb 10 km. men en blød start på 2013 som jeg vil prøve at gøre til mit første rigtige motionsår i flere år. 

Inspirationen til min nye livstilsændring, der har været stærkt ønsket i flere år, er jo nok ikke blevet mindre af at min dejlige kæreste selv går en del op i motion.

Godt Nytår til alle

B.H.

Jul, Jul og atter Jul.

Så er vi nået til 3. Juledag. Julen er overstået for denne gang. Gaverne er købt, modtaget (og byttet igen) Maden er lavet og spist, med god appetit, næsten uden dårlig mave. Nu er der et par dage, til at få indhentet alle de ting, der ikke er nået i løbet af året. Om jeg når det alt sammen, tvivler jeg på, for der må også være tid til afslapning.

Jeg håber alle andre, også har haft en dejlig Jul, med god mad spændende gaver, samt meget samværd med deres kære.

Nu følger Nytårsaften, igen med familien samlet, denne gang hos mig og herefter starter bestræbelserne på at komme af med Julens overflod af mad indtaget  i de hellige dage.

Rigtigt godt Nytår til alle

B.H.

En dejlig dag i sne og frost.

Når man nu har muligheden, for at lave en hel lille før Juleferie, i kraft af en kort torsdag og en fridag efterfølgende om fredagen, bliver livet altså lige til at holde ud.

Fredag blev der gået en pæn tur, ca. 12 km.  i blød sne og bidende kulde, dejligt, selv om vejret var noget overskyet. Kameramanden var også med, men der blev få fotos, men der i mod mange, lange og spændende samtaler.

Glædelig Jul endnu engang til alle.

Om det at værre barn igen, kortvarigt.

Selv om det er rigtig mange år siden, jeg af hjertet har kunnet sige, jeg glæder mig i denne tid, ud over til den gode Julemad, samt til denne, som regel ret dyre tid, endelig er overstået, må jeg dog indrømme, at der bredte sig en dejlig og tidlig Julestemning her lørdag aften d. 1. december kl. 23.45

For der var en, der i år syntes at jeg havde fortjent at få en pakkekalender. Og til dem der ikke ved det, kan jeg godt oplyse, at antallet af fødselsdage, for længst har passeret de 56 stykker. Men derfor kan man vel godt være barn, en gang i mellem.

Den første pakke, var rund, 20 – 25 mm. tyk og ca. 25 cm. lang og tilsidesatte helt min grundholdning, igennem snart mange år, om det at have et kalenderlys stående, er noget opreklameret pjat. Den næste, var en yderst dekorativ og bred opvaskebørste, jeg ved ikke om det er et vink om, at jeg ikke hjælper nok til med at vaske op, eller det er fordi jeg ikke gør mig umage nok.

Der er nu ca. 22 pakker tilbage, og jeg er lidt spændt på, om der i de næste, er dele, som man kan samle en støvsuger af, for så tror jeg at jeg har forstået signalet, eller også er der måske slet ikke noget budskab indblandet i dette. Måske er den blot givet for at glæde mig. Det vælger jeg at tro.

Hvor om alt er, så er Julen kommet, og vinteren dermed også. Hermed også glæden ved at gå en dejlig lang tur med sin kæreste, i det ruskende vejr, for derefter at slappe af indenfor, med noget varmt at drikke, snack eller noget sødt. Ja Julen er måske alligevel en dejlig tid.

Jeg ønsker hermed alle, som læser med på disse sider, en rigtig glædelig Jul. Jeg håber alle, også de, som jeg ved, har mistet en af deres kære i årets løb, kan nyde denne gode tid.

De bedste ønsker om en glædelig Jul

B.H.

 

For(h)julstræf endnu en gang.
Igen i 2012 lykkes det at afholde det traditionsrige for(h)julstræf, som i de sidste mange år i den lille fraktion.

Endnu en gang var det en stor succes med mange glade mennesker, i år samlet hos Lis og Søren på firmaet Basolith i Holbæks industrikvarter.

Fredagen gik med fællesspisning og hygge til sent på aftenen.
Lørdag efter morgenmaden, tog alle til Juleudstilling i Andelslandsbyen få km. væk.
Herefter hjem og spise frokost. 
Kl. 18.00 var der flæskesteg, med det hele, desserten var som altid ris alle mande.

Årets gaveræs gik også i år helt uden stor dramatik. Som altid er en enkelt pakke mest i vælten, i år var det en lodret stribet pose med hanke. Selv fik jeg en toiletbørste, som også altid er en af pakkerne. 

Herefter var der almindelig hygge og snak på kryds og tværs af bordene til sent på aftenen.

Søndag morgen, fælles morgenmad, hvor efter der var hjemkørsel midt på dagen.

Tak til værtsparret Lis og Søren for et fantastisk træf.
 
Endnu en gammel ven er væk.

For omkring 14 dage siden, mistede jeg endnu en af mine gode gamle venner. Endnu en af dem, som jeg på et tidspunkt var rigtig meget tæt på. Vi boede i en årrække i samme boligselskab i Korsør. Det er omkring 30 år siden, min datter var næsten nyfødt på det tidspunkt.

Et venskab udviklede sig, vi hjalp hinanden og var med til hinandens fester igennem mange år. Men som det ofte går her i livet, når man flytter væk, mister man forbindelsen, med sine venner. Det er svært at få det hele til at gå op i en højere enhed. Man er nødt til at gøre nogle valg her i livet. Jeg er desværre kommet i den alder, hvor man begynder at miste sine gode gamle venner, desværre ofte uden, at man har bevaret kontakten.

Derfor har jeg stjålet teksten under dette fra min datters hjemmeside, bedre kunne jeg ikke have skrevet det selv.

Jeg har lært, at det er nemmere, at tage en dag ad gangen, for man ved aldrig hvad dagen bringer. Jeg har også lært, at jeg hader ordet "nøjes", for jeg vil ikke "nøjes" med noget som helst mere.

Vi lever kun en gang, ihvertfald i min verden, og hvorfor skulle man spilde sit eget liv, for at gøre alle andre lykkelige, hvis ikke man selv er det. Og jeg har vist hjulpet min andel af mennesker, som af enten den ene eller anden grund, ikke kunne finde ud af, at klare deres liv selv...så nu er det min tur til at leve....

Bedre kan det ikke siges, og det er flot, at man i en alder af 31 har set skriften på væggen. Hendes fars liv, havde nok set noget anderledes ud, hvis han tidligere i sit liv havde lært disse sætninger udenad.

Hvis du vil se mere fra min datters hjemmeside, kan du se på: www.jeanette-holm.dk

Efterårstræf.

Efterårstræffet i DK-autocam blev i år afholdt i Næstved. Man havde valgt at leje Næstved Automobilmuseum for en weekend. Det betød at man spiste i det hyggelige lille cafeteria i kælderen, så alle bilerne, de små udstillinger af forskellig art, som var placeret ind i mellem og kunne nyde fadølsanlæget. Det var endnu et dejligt træf i historien.

Til dem der har lyst, gå ind og kig på:
www.næstvedautomobilmuseum.dk

Indflytterfest.
Så skete det, efter en udsættelse, på 3 måneder blev festen endelig holdt her i Weekenden d. 22.09.12 
Jeg havde kun bedt de nærmeste naboer, samt de få venner, jeg har kendt i flere år og lidt familie om at komme, så egentligt burde det være nok at slå spisebordet ud, men jeg valgte at lave det ude i laden i stedet.

Godt det samme for vi blev langt over 30 Det endte med at spisebordet måtte sættes til også. for at skaffe plads nok.

Det blev en fin fest, den helstegte pattegris, blev vellykket og der var rigeligt vin, øl og vand. I indbydelsen havde jeg skrevet fra kl. 16.00 så da grisen var færdig halv seks var alle klar.

Jeg havde frabedt mig gaver, det var der heldigvis ingen der havde taget sig af, jeg fik mange dejlige flasker, en hel kasse chips, 4 udendørs akulamper, en masse dejlige blomster til vindueskarmen og en stor køkkenrulle af mine nu tidligere campervenner.

Men mest af alt, fik jeg endelig rigtigt indviet ejendommen, med en god fest, med mange af dem jeg sætter stor pris på.

Tak til alle for gaverne, de glædede mig meget.

Tak til søster og svoger, datter og svigersøn og barnebarn (fotograf og medhjælp i køkkenet) for den fine hjælp.

Tak til alle, der var med til at gøre det til en god fest.

Bedste hilsner til alle
B.H.
Møgungen fylder 12 år.

Kære Niclas.

Et stort tillykke med de 12 år mandag d. 10.09.12

Om et år er du teenager, men jeg kan allerede mærke at du er godt i gang, med at opgradere dig selv.

Det er dejligt, at mærke at du hele tiden vokser med opgaven, du gør det så flot, du kan roligt tro på dig selv.

Bare du husker at bevare dit gode humør, din interesse og ydmyghed for andre mennesker og deres synspunkter.

Du er en god dreng, voksen på mange punkter, men stadig barn, det skal du også være lidt endnu. Men man har lyst til at være sammen med dig.

Fortsæt med det, så vil det gå dig godt, og dit liv vil blive nemmere i fremtiden.

De bedste ønsker til dig på fødselsdagen,
fra en stolt morfar.

Endnu et trist dødsfald.

Ejner Jacobsen blev i dag d. 8.09.12 begravet, efter at have måtte undvige for en modkørende bilist i den forløbne uge, hvorved camperen væltede og blev knust. Hans kone overlevede på mirakuløst vis den hårde tur. 

Ejner var om nogen, med til at fremme ferieformen, med at have en autocamper. Har hjulpet mange igennem tiden, med bedre samtaleudstyr til deres vogne. Han brugte også en stor del af sit pensionistliv til at besigtige de autocamperpladser der fandtes i DK og finde gode steder til nye. 
 Dette blev gjort sammen med hans kone, Grethe som han ikke nåede at være gift med i et helt år.

Æret være hans minde.

31 år.

                       31 år.

Et stort TILLYKKE med dagen Jeanette, skal du have, håber du får en god arbejdsdag, samt de bedste ønsker for fremtiden.

Ønskes du af din far.

Texie.

For noget tid siden, kort efter at jeg havde indkøbt den fine Stiga græsslåmaskine, (kaldet "Stina") med frontmonteret klipper, blev jeg af gode venner tilbudt at overtage en ældre havetraktor med klipperen under bugen.

Den er på ingen måde køn, noget rusten, havde besvær med at starte, var flad på det ene hjul og manglede et startbatteri. Men det var lige sådan en jeg altid havde gået og ønsket mig, eller lige så længe jeg kan huske. 

Nu er den nået så langt, at den kan starte, og den klipper bestemt lige så godt, som "Stina" Den skal nok med tiden, have en ny starter, samt males, her sidst på året, men den skulle ligesom først bevise, at den kunne bestille  noget.

Tak til Monique og Rene for "Texi",
samt tak for hjælpen til Vagn, for den fine udstødning,
så den kan ligne "Berta".
 

Stjernenykker, eller?

Så kom den endelig hjem og stå i indkørslen. Efter en svær ventetid blev den nye bil leveret d. 17.07.12 Det blev igen en af dem med stjerne for og bag.

Om det er det med: At mennesker uden hjerne kører med stjerne, stjernenykker eller troen på, et liv blandt stjerner, gør en lykkeligere, ved jeg ikke, men jeg er nu også ligeglad. For når man først har haft en, ønsker man sig ikke andet, tror jeg. Denne gang er den et par år nyere og næsten 100.000 km. yngre og så er det den sidste udgave af denne model, hvilket vil sige at man har tømt hylderne for det sidste tilbehør og udstyr.

Jeg håber på noget mere held, med denne, end den sidste. Inden købet er den blevet tjekket hos Mercedes i Herning, hvor den fik topkarakter.

Jeg var ellers begyndt, kun at bruge min fine Mercedeskasket, som jeg har fået af barnebarnet, når jeg slog græs.

Rally, regnvejr og røvtur.

Som tidligere år, eller så langt tilbage i tiden, jeg kan huske, måske i mere end de sidste 20 år, eller mere prøver jeg hvert år at komme til rally i Gammelrand. Rallyet har eksisteret i 30 år nu, men har holdt pause i nogle år. Dette rally er stadig helt unikt, selv om det for år tilbage, blev afviklet over flere dage også publikumsmæssigt.

I dag starter det for publikum tidligt lørdag morgen, med kontrol af bilerne. Herefter er der gennemkørsel af prøven, som er en blandet fornøjelse med grus, beton, asfalt og en højhastighedsstrækning, (kaldet olievejen) med dybe hjulspor fra de lastbiler, som normalt kører der med tung last af grus og sten. Denne stækning har i årenes løb kostet mange biler adskillige buler og er ikke specielt de små og smalle bilers livret, da man kører skiftevis i den ene og den andet fordybning i vejen med meget høj hastighed. Herefter er der tidtagning, seedning til startrækkefølgen.

Mit barnebarn og jeg der har i hvert fald en stor fælles interesse, fotografering af næsten alt, der er smukt eller kører hurtigt var taget tidligt hjemmefra iført havestole, madpakke og drikkelse.

Det var hverken nødvendigt med køletaske eller fryseelementer, for solen var der kun kortvarigt under gennemkørslen og tidtagningen, der var spændende at følge.

Netop som 1. heat skulle gå i gang kom regnen, først småt, så var den væk igen og midt i 2. heat blev den så slem at hverken paraplyer eller andet kunne hjælpe. Vi valgte at søge ly i bilen, men efter en halv time vendte vi næsen hjem ad, godt våde, men også tilfredse, for vi havde set rally, mens dem der først kom til starten til middag kun fik regnvejr.

Vi fik en masse gode fotos inden og imellem regnbygerne, så det blev alligevel en god dag.

Hallo der oppe, er du der?

Herren giver og tager. Men vi kan vel alle blive enige om, når det rammer os selv, føler vi ikke altid, at han er helt rimelig.

I dette tilfælde, med de tre piger Julie, Michelle og Barbara, der døde efter at have fået tunge hø-baller ned over sig, håbede jeg til det sidste, at de fik lov at beholde bare en enkelt.

Men nej, enten har han haft en dårlig dag, deroppe, eller også er han taget bort på sommerferie.

Jeg vil tillade mig, til trods for min manglende tro: At anmode om, at han passer sit job, med noget større omhu.

I dyb medfølelse.

Fortsat god sommer til alle.

Ikke mere brok, med mig.

På det seneste, har der været en del brok med mig, det beklager jeg over for dem det er gået ud over.

Da jeg efter hånden ikke kunne bukke mig, uden smerter, eller til sidst dårligt gå, eller sidde i bilen kontaktede jeg efter et besøg hos min nye læge den sundhedsforsikring, som firmaet har aftale med. Lægen havde sendt papirerne ind, det havde de godt set på kontoret, men de skal helst ligge en uge, inden der sker noget, fik jeg senere at vide, på Hamlet af lægen. Så der gik den første uge. Jeg besluttede at blive hjemme, ugen efter, følte nærmest, at jeg bare gik i vejen, det er de jo vant til, men da jeg så sløj ud og dårligt kunne bevæge mig, spurgte mange til mit helbred og det medførte at de heller ikke fik lavet noget. Så var det nok bedre, jeg blev hjemme. Jeg fik kontakt med Sundhedsforsikringen igen og fik en aftale om, at jeg kunne bestille tid til forundersøgelse på Hamlet. Jeg ringede til dem blev, vider stillet, til en som kunne give mig en tid, den kommende onsdag til en forundersøgelse. Hun ville lige kontakte lægens egen sekretær, så hun kunne få en tid for operationsdagen, men ringede bare aldrig tilbage.

Så havde jeg ikke kun brok, men også meget kort lunte, da jeg ringede ind igen, om mandagen, det var naturligvis ingen fra dette firma, der havde talt med mig og jeg kunne ikke helt huske navnet på hende. Jeg fik en tid om onsdagen, selv om der ikke var tid, vi var ellers kun to i venteværelset da jeg blev kaldt ind, men naturligvis er de meget opmærksom på stress sådan et sted. Jeg blev undersøgt, det tog under 20 min. Største problem var, at lægen havde fået skrevet at jeg før var opereret i samme side. Det var jeg nu ikke, det var i venstre side for 28 år siden. Lægens indstilling om min operation, skulle så sendes hurtigt til sundhedsforsikringen, hvis jeg skulle nå at få glæde af min tid, næste tirsdag. Det gik fint, allerede fredag formiddag var der besked om, at det var i orden. De havde vist også fornemmet at der skulle ske noget.

Min ynglings datter og svigersøn, (har jo kun det ene par) kørte mig der ind, (til forundersøgelsen kørte jeg selv.) De kørte videre og ville så hente mig senere, når jeg blev færdig.

Det gik fint, jeg blev kaldt ind næsten på klokkeslæt, blev lagt til sengs fik nogle smertestillende og en undertrøje med lukning foran og nogle meget charmerende og yderst forførende underbukser, og ikke at forglemme en strømpe der var for lille, samt en der var meget for lille og blev byttet. Hjemmefra havde jeg efter manualen barberet et bælte omkring navlen, samt omkring åstedet havde jeg valgt at gøre det samme, så nu er det ligesom at starte forfra som ung mand.

Efter at have skiftet leje startede løjerne med at sygeplejersken skulle have installeret mit drop i håndryggen, hun fik to forsøg, det gik bare ikke, så tog lægen over og det lykkes i første forsøg, det gav tillid. Så fik vi en lille snak om at vi til donor, i gamle dage fik en ekstra øl, hvis de måtte stikke to gange. Det var den gang vi blev kørt i Taxa. Så fik jeg masken, og pling så var jeg væk. Jeg vågnede op efter knap et par timer, og min første tanke, var om det var en fertilitetsklinik, for jeg var godt nok blevet endnu mere bred og oppustet i maven, end jeg plejer, og det er slemt nok. Jeg fik vand og skulle vente på opvågningen, til blodtrykket blev normalt, så blev jeg kørt tilbage til stue 4. og fik to stykker sandwich lidt grønt og frugt. Det røg indenbords på ingen tid for jeg havde ikke fået noget siden morgenmaden kl. 04.00 ud over en kop kaffe kl. 09.00 efter mad og saft var det tid at besøge toilettet, der var en betingelse for at blive udskrevet. Så kom lægen forbi og spurgte om jeg havde det godt og sygeplejersken kom med gode råd om de næste dage. Jeg havde aftalt transport og den kom præcis. Vi kørte hjem. Smerterne var udholdelige, men jeg fik dog ikke sovet meget om natten, havde måske sovet dybt under narkosen. Den første dag bød på plaster fjernelse, hvilket klart viste hæfteklammerne over sårene. Nogle sidder yderligt, men de er der alle endnu. Om ti dage skal de fjernes med en specialtang, man får med hjem fra hospitalet. Indtil nu er det gået fint, ikke de store smerter, hvis man tager piller, som jeg i forvejen gør for diverse skavanker.

I det store hele, er det gået fint. Nu venter nogle dage, hvor jeg skal tage den med ro, inden arbejdet venter igen.
 

Rundflyvning

En af fordelene, ved at bo centralt ved Ringsted, med en lufthavn, ( til små fly) som nabo er at en gang om året, bliver man inviteret på en rundflyvning til den fine pris af 40,00 kr. For den pris får man jo ikke en tur hele Sjælland rundt, men min blev dog betydeligt længere, for da vi skulle til at lande, kom et geoplan, (minihelikopter) ud for an os på landingsbanen. Grunden var sikkert, at et uvejr nærmede sig med regn og stærk vind. Så vi tog lige en omgang mere, dejligt for så kom vi lige hen over hvor jeg bor. I det hele taget luftede det noget, men det mærkede man mest under opstigning og landing.

Samtidig fik jeg prøvet mit nye 18 - 200 mm optik til spejlreflekskameraet. Det ser ud til at være et rigtigt godt køb. Jeg har jo ventet på at få et fint og dyrt et, men valgte at købe et på tilbud i Bilka. Jeg tror det lever op til mine krav.

Om at sadle om.
Ingen som ser med på disse sider, er i tvivl om, at jeg elsker biler. Jeg har i årenes løb, haft mange spændende, og alle har de været helt specielle og unikke for mig.

Jeg er vild med cylindre, helst mere end fire, gerne 6 men 5 er også i orden, hvis blot der er kræfter nok.

En sådan på 165 hk. fandt jeg for noget tid siden. Den var pakket pænt ind i en firehjulstrækker, en Mercedes ML 270 CDI fra 2002

Ingen er i tvivl, motoren er noget af det dejligste der findes. Køreegenskaberne helt fantastiske, samt udstyret der fuldt ud lever op til resten.

Ja hvad var så problemet, spørger nogen sikkert, og hvorfor har jeg solgt den igen og købt min tidligere Hyundai Tucson tilbage. Det startede ellers så fint, med en god byttepris på de to biler, men efter 3 dage, lavede den første gang sit lille nummer. Efter en tur med trailer på godt 50 km. hvor den var blevet driftvarm og havde stået stille en lille times tid, kørte den først normalt, men efter passage af en rundkørsel, ville den kun til 3. gearet og der blev den. Jeg kørte ind til siden, stoppede motoren og startede igen og alt var normalt. Jeg tænkte, det er nok fordi den har stået stille i lang tid og der gik også mere end 14 dage, før det skete igen, denne gang ved indkørsel til en motorvej i Københavnsområdet, her måtte jeg køre langt i 3. gearet, inden jeg kunne stoppe motoren. Nu var det begyndt at irritere mig lidt. Få dage efter knækkede ventilatorremmen få hundrede meter fra den lokale Mercedes forhandler, jeg kørte der ind, fik en ny på, med det samme.

Desværre så mekanikeren ikke, at der havde sat sig noget bag remskiven, det fik i løbet af to tre dage ødelagt pakdåsen indtil forgården, hvor kæden sidder og olien begyndte at dryppe. Efter et par dage, mens det var mest varmt, holdt klimaanlæget op med at virke, så var det tid at køre på værksted.

Jeg bad om at få udlæst hukommelsen, for ligesom at se hvad jeg havde købt, men også for at få en fornemmelse af, hvad der kunne være galt med gearkassen. Den fik frisk olie og filter, det gjorde blot problemet endnu mere udtalt, for det kom staks den blev driftvarm. Tilbage igen og nyt forsøg. Denne gang skiftede man et stik på siden af gearkassen, som jeg havde bedt om første gang og erkendte endelig, at det var ved krumtappakningen den lækkede olie. Samtidig gjorde man opmærksom på, at eneste mulighed var, indkøb af renoveret gearkasse fra Mercedes Benz. Så var det tid at kontakte forhandleren. Regningen var løbet op i mere end 11.000,00 kr. og min tålmodighed, som i forvejen ikke er for stor, var nu helt opbrugt. Naturligvis ville sælgeren ikke give mig for 50.000,00 kr. gearkasse, men han havde solgt noget, til mig som ikke virkede hele tiden og det var jeg jo ikke tilfreds med. Det endte med, at handlen gik tilbage, jeg fik min gamle bil og han sin Mercedes. 

Hvad har jeg så lært af den historie: 
Man må på ingen måde tro, at man er kommet i himlen, 
blot fordi man sidder i mellem stjerner, eller har dem både foran og bagved, alt har sine problemer.

Men aldrig har jeg haft en så dejlig køremaskine, det var virkeligt surt, at skulle aflevere den tilbage.
Dødsfald.

Max barber fra Haslev, døde fredag nat efter længere tids sygdom.

Max og Kathe har i alle årene, vi har haft den lille fraktion, været et skattet medlem af kliken. Altid var der liv og glade dage, når han var med. Vi har savnet ham den sidste tid, under hans kamp mod den svære sygdom, som han tabte til sidst.

Vi vil savne ham blandt os i fremtiden. Og vore tanker går til hans efterladte børn og Kathe.

Æret være hans minde.


Max begraves torsdag d. 14.06.12.
fra Haslev kirke kl. 13.00

På vegne af
De frie Autocampere.
B.H.

22 år og næsten fejlfri.

Så var det tid at få testet camperen. Jeg havde på forhånd en idé om at den ikke var så dårlig. Dette blev bekræftet hos A+ i Ringsted meget tæt ved min nuværende bolig. Han havde fundet hammeren frem, men lagde den dog hurtigt væk. Under neden fandt han kun begyndende alderdom i de to gummibøsninger hvor stræberen er fastgjort til fjederbenet. Efter at have kontrolleret bremserne, som var pæne næsten identiske visninger, kørte han en tur på pladsen med den. Jeg troede vi var færdige, men han ville lige kontrollere lygterne også. Den ene var fin men ikke korrekt justeret, den anden havde to mørke pletter på skærmen, det blev til to fejl altså betinget godkendt, men trods alt fint alderen taget i betragtning.

Så er der to år til næste syn, X to, for begge biler skal til syn inden for samme måned, desværre.

En god uge med flere fine fridage.

Efter at have haft fri i en uge, grundet flytningen, var jeg på arbejde igen mandag. 1. maj er en fridag, som jeg benyttede til at få endnu mere lavet i hjemmet, køre ud og se på græsslåmaskiner, jeg havde været på nettet og se hvad man kunne få. jeg ville helst have en frontmonteret klipper, men også gerne have en af de små traktorlignende maskiner, med klippeagregatet under bugen. Men den egner sig ikke rigtig til en have med mange træer, med lavthængende grene.

Hos smeden i sandby, fandt jeg denne frontmonterede klipper med en 12½ hk. motor elektronisk start af kniven og fodpedal til løft af klippeagregatet. Til trods for en alder af omkring 8 - 9 år ser den rimelig ud, ligner næsten en ny. Sælgeren sagde ikke, at den kun havde kørt om sommeren og stået inde om vinteren, men var ikke nem at handle med. Kun et lille afslag på 500,00 kr. blev det til. Den har allerede slået græsset første gang, det tager 1½ time, for der er mange kroge.

Så blev det Påske og fridage igen, dejligt og, Ja for mig, kunne det nu være det samme, Da jeg kom hjem i onsdags med traileren på slæb, med et fint køleskab/fryser på for at skulle læsse det af sammen med svigersønnen, gav det en smerte i benet, jeg tror det var en fibersprængning, og det mente de også på skadestuen.
Så de gode intentioner om at have pakket alt her i Påsken, er nok ikke helt realistiske længere.

Og tanken om at komme ud og køre med camperen gik også lidt i vasken. Jeg var i gang med at montere solcelle, men er jo ikke blevet færdig. Nå det nåes nok.

God Påske til alle
B.H.
Endnu engang er det blevet tid, at ønske alle venner, bekendte, samt alle de andre jeg i årets løb har været i kontakt med en rigtig glædelig Jul, samt et godt og lykkebringende Nyt år.

Året 2011 kunne jeg godt have undværet, men det er jo også en del af den talrække som nu en gang udgør mit liv, på godt og ondt. Og selv om der var nogen ting, som jeg havde troet på, og engageret mig dybt i, som alligevel ikke holdt helt i mål, er der dog også mange gode ting fra dette år, som jeg vil huske på i eftertiden.

Glædelig Jul og godt Nytår til alle, der læser disse sider.
B.H.


Efter ikke at have været med i 2 - 3 år til træf i den lille fraktion, der blev startet under forberedelserne til den egentlige klub, som til næste år har ti års jubilæum, var jeg i weekenden med til træf igen.

Et sådant træf, starter fredag, så snart det er muligt at ankomme, for mit vedkommende, havde jeg kun 30 km. at køre, da jeg havde taget camperen om morgenen til mit arbejde i Næstved.
Træffet blev afholdt på Faxe Ladeplads camping.
Vi var 8 campere, ud af 10 mulige, ikke så dårligt, når vi for 10 år siden lagde ud med 3 vogne og afholdt det første Juletræf i en 3 værelses lejlighed.

Så lykkes det endelig, efter en mindre forsinkelse på ca. 11 år blev "Møgungen døbt d. 9.10.11.

Den lille ceremoni foregik efter den egentlige gudstjenneste var overstået, og blev kun overvåget af den nærmeste famillie

Efter en god forklaring, omkring vigtigheden af at blive døbt, gik præsten over til den egentlige dåbshandling. Niclas svarede ja 5 gange og på de rigtige tidspunkter. Herefter var der et mindre traktement på hjemmeadressen.

Efter kun at have pasivt medlem og ikke været med til træf i næsten to år, var det utroligt dejligt igen at være med. Det er jo noget jeg virkeligt har savnet, men det har desværre ikke været muligt. I starten fordi træffene faldt på tidspunkter hvor vi, min nu tidligere faqmilie skulle noget andet. Senere fordi camperen var sat i kommision med salg for øje og til sidst fordi jeg ikke havde en camper at komme med.

Men efter købet af den gamle P 100 var jeg klar igen og turen gik til Davinde på Fyn. Turen over broen gik fint, efter at have blæst noget først på dagen var det næsten vindstille efter spisetid. Jeg kørte hjemmefra kl.20.00 skulle lige have pakket det sidste, og vasket camperen, og så tog jeg lige den anden bil også.

Det er jo ikke en vædeløber, med Alkoundervogn, jeg har købt, og det ved jeg jo godt selv, men et bedre alternativ end slet ikke at have en camper.

Så køreegenskaber er jo noget man må drømme om, eller tilpasse hastigheden til bilens formåen. Den kører fint mellem 95 - 100 kan dog køre stærkere men det kræver koncentration, ingen vind og ekstra benzin. Så jeg lunter af sted med 90. 

Der kommer noget mere fra træffet senere når der bliver bedre tid.

I dag den 10.09.11. fylder "morfars møgunge" 11 år.

Niclas du ønskes et stort tillykke med dagen, jeg håber solen skinner rigtigt meget, det har du fortjent, for du er en god dreng, og så skal du jo have gæster ved jeg.

De bedste ønsker for dagen og fremtiden.

Morfar.

30 år.

Kære datter, et stort tillykke med de 30 år, d. 1.09.11.
De bedste ønsker for dagen og fremtiden.

Ønskes du af din far.
Glæder mig til festen på lørdag.

Det er klart, at når man bytter sig til noget for 36.000,00 kr. der er 20 år gammelt, er det ikke en ny camper man får. Det havde jeg nu heller ikke drømt om. Da jeg startede denne handel, som varede flere måneder, og flere gange gik i helt i stå, var det for igen at få en camper, denne gang en som ikke var en stor post på mit budget. Og denne er ganske billig. Vægtafgiften er på 1.859,00 kr. 2 gange om året dertil kommer en forsikring på 4.500,00 kr. så de årlige udgifter er til at overse.

Den sidste tid er gået med at optimere vognen til mit brug. I den størrelse, den har er alting yderst gennemtænkt. Køleskabet er med 12 volt kompressor og jeg har nu bestilt en 12 volt 3 l. vandvarmer som kommer snart. Derefter skal jeg i gang med at lave toilettet helt tæt, (der er brusebund) Blandingsbatteriet skiftes til et med bruserslange og så er det også klart.

Jeg har skiftet den 10 l. vandbeholder der stod i siddegruppen, med en 45 l. beholder der passede ned. Den måtte hæves, grundet at jeg ikke kan bore igennem bilen for tømning af tanken. Jeg måtte lave en ændring i gasskabet, for at få de store flasker ind.
Toilettet ville ikke skylle, det var en sikring, den var bare svær at finde.
Varmeovnen, en Truma E 1800 som jeg ikke kendte, kunne heller ikke noget. Der var gået en sikring i styreenheden, så nu virker blæseren i hvertfald. Jeg satser på i denne weekend at få prøvet den af.
Min søster har syet nyt betræk til hynderne i en pæn lys farve.
Ja der er sket meget, siden den kom hjem, syntes jeg selv. og jeg bliver mere og mere glad for den.

I forbindelse med at jeg for snart halvandet år siden, satte autocamperen i kommision, købte jeg allerede efter kort tid en ældre campingvogn, som jeg på det tidspunkt, mente passede rigtigt godt til familien og min økonomi som kommende arbejdsløs.

Men den familie, jeg var havnet i, var bare ikke så glade for camping under nogen former, måtte jeg senere erkende.

Derfor var det også en del af meningen med at leve for mig selv, at campingvognen skulle væk hurtigst muligt, og helst med det samme. Jeg har så mange ting efterhånden, som står mange steder, hos venner og familie. Jeg er jo glad for alle tingene, lige fra båden, som nu bliver lavet færdig af min svigersøn, til traktoren og de mange andre ting, men er jo nødt til at få ryddet lidt op i mit liv.

Derfor blev campingvognen i går afhændet ovre i Jylland. 
Ja jeg har som sædvanlig ikke tjent en krone på den, solgte den for 2000 kr. mindre end jeg gav for den. Den skulle bare væk, havde stået og gloet i så lang tid uden at blive brugt ret meget.

Jeg tog godtnok de fine alufælge af, som ikke har været helt gratis, samt de andre ting der sad løst. 

Det var desværre ikke muligt at få penge for den, så jeg fik en ældre pølsevogn på en lige så gammel pick-up med hjem. Det smager da altid lidt af fisk ikke!  
Den kan ses under mine biler. 

Det nye job.

 

Så er de første 14 dage på det nye job gået. Det har vist sig at være lige så spændende, udfordrende og med en utrolig dejlig atmosfære, som jeg havde ventet og fornemmet da jeg var til jobsamtale.

 

Jeg var endnu ikke startet, (startede d. 14.06.11. den første dag efter Pinse) da jeg blev kontaktet på mail, om jeg ville med til firmaets sommerfest, om jeg ville, jeg skrev med det samme tilbage, at det ville glæde mig meget. Det var da med noget spænding jeg så frem til denne begivenhed, kun fire dage efter min tiltræden.

 

Sommerfesten, som var programsat til fredag efter fyraften, var en tur til Kragerupgård Nord for Slagelse.

 

Det er et gammelt slot med en tilhørende herregård som har lavet en del af hovedbygningen om til et flot konferencecenter. De afholder alt fra firmafester til bryllupper. Man overnatter rundt om på gården i nyindrettede yderst moderne værelser.

 

Den store attraktion er: Go High som er kraftige stålvirer som er spændt op mellem træerne i den tilstødende park. Der er fire baner, en lysegrøn let, (nej her er intet let) en grøn, noget sværere, som jeg ikke nåede at prøve (undskyldningen var, at der stod så mange i kø) en blå, hvor det for alvor begyndte at blive svært og så den røde, den vanskeligste som kun de stærkeste turde prøve. Selv nåede jeg igennem den røde, selvom det flere gange var rigtigt svært. Det var nu ikke så meget formen, der voldte mig problemer, jeg var jo kun sidst i fyrrene, lige fyldt 55 dagen før, men mere overkappen på skoene, da flere af disciplinerne indeholdt nogle stigbøjlelignende trin ophængt i lange tykke tove, som dansede rundt, når man forsøgte at få benene ind i dem. Når dette så var lykkes, skulle man have det andet ben ud af den forrige, og det var meget svært. Det tog et par timer foregik i godt vejr, lidt overskyet og i mere end tyve meters højde, så man var noget svedig bagefter.

 

Så var der en god time til afslapning inden festen skulle starte. Dejlig mad, god vin og flotte omgivelser, det var en dejlig fest, som for mit vedkommende sluttede kl. 02.30 så var jeg simpelthen så træt at jeg måtte i seng. Næste morgen var der morgenmad inden afrejsen. Det blev en uforglemmelig fest.

Hvis du vil se mere om Kragerup, se her:

http://www.kragerup.dk/

Ja det måtte jo ske, for mere end et år siden blev det bekendtgjort at det firma, som jeg har arbejdet for i mellem 23 og 29 år skulle lukke. Jeg troede aldrig det skulle ske, Da direktøren en fredag lige før fyraften proklamerede: At han ville anbefale til bestyrelsen, at lukke afdelingen i Korsør, fik jeg nærmest et ildebefindende, Hvad bildte han sig ind, at lukke det firma, som jeg havde levet for, og af i mindst halvdelen af mit liv. Men tallene talte jo desværre deres eget sprog, koncernen havde givet underskud, Vores afdeling stod for halvdelen. Så skal man jo ikke have gået i skole til mere end til tredje klasse, for at vide, hvilken afdeling, der skal lukkes.


Jeg har brugt det sidste år på: At forberede mig på denne situation, ligesom jeg brugte de tre forrige år på at være single, og måtte udrede en mindre formue, lånt i huset for at slippe ud af et ægteskab, hvor jeg desværre ikke passede ind. det har været svært, meget svært. Først forsvandt overtiden, så tilkaldene og dermed også den attraktive løn, dernæst stoppede alle folkene, nogen af dem har jeg jo kendt i rigtig mange år, til sidst forsvandt maskinerne, en efter en, de fleste har jeg selv passet og serviceret i mange år, og nu taget ned og sendt til andre afdelinger i koncernen, så gik det op for mig, at det her var altså alvor. Til sidst tænkte jeg slet ikke, jeg havde rigeligt at gøre, med at prøve at finde et nyt job. Det lykkes her til sidst, ja jeg fik faktisk lovning på to rigtig gode job. Det ene starter jeg på her på tirsdag efter Pinse. Spørg lige om jeg er spændt, jeg har besluttet at sove hele weekenden, for jeg får nok ikke sovet ret meget mandag nat.

 

Nå nok om det, det er svært at skifte job, jeg kan ikke lige huske hvordan man gør, men håber på at jeg bliver godt modtaget.

 

Den sidste dag på Scanglas forløb som mange af de andre, en stor mobilkran ankom kl. 06.30 vi skulle have en testovn på 5 - 6 ton ud fra lokalet og læsset op på en blokvogn, som skal til Spanien. Det gik fint. Herefter var der morgenbrød kl. 9.30 den glade giver var ham der skriver på disse sider, resten af dagen gik med at rydde lidt anstændigt op efter de sidste 19 år. Det lykkes næsten. Så var det tid at tage det sidste bad, pakke sine ting sammen og gå ind og sige farvel. Min chef havde flottet sig og gav to gode flasker, som han selv drikker, så dem glæder jeg mig til. Den øverste chef for nedlukningen af fabrikken ringede og sagde tak for udvist deltagelse ved arbejdet og at det var gået nogenlunde, det glædede mig også meget. Og så var det tid at sætte sig ud i bilen og trille hjemad.

 

Jeg sendte en mail rundt til dem jeg kender, den lød sådan:

 

Kære alle venner og gode kollegaer i Scanglas.

 

Så er det blevet min sidste dag, (i Scanglas). Ja hvem skulle have troet det, da jeg i maj 1982 første gang satte mine ben her i firmaet. Jeg skulle kun være der i tre-fire dage, op til nogle helligdage, men blev hængende, (allerede dengang, havde jeg svært ved at få tingene gjort færdig). En feriereparation fulgte, samt andre ændringer og tilpasninger. Jeg var 25 år og havde lige gået arbejdsløs/ haft ferie og barsel i næsten et halvt år for at hjælpe min kone under hendes ret slemme fødselspsykose, da vi fik vores første og eneste barn. Det blev til næsten et år på Scanglas i første omgang, en dejlig tid, som jeg stadig husker med stor glæde.

 

Herefter fulgte en tid hjemme på værkstedet, hvor jeg var udlejet fra. Efter godt et par år her, som hjælpeværkfører, ændrede firmaet produktionen og jeg tog ud og rejse som montør i Norge, som tidligere i mit liv. Efter knap et år ude, blev jeg igen ansat i firmaet, denne gang i dets anden afdeling, da den første var lukket ned. Efter kort tid blev jeg igen udlånt til glasværket i omkring et par år inden de i 1988 valgte at fastansætte mig.

 

Ja årene er bare gået. I år fylder min datter 30 og nu er det hende og den nye svigersøn der bor i huset, og mit barnebarn der har min datters værelse, i det hus jeg købte da hun var fire år gammel. Selv er jeg for flere år siden flyttet ud på landet til min dejlige kæreste i nærheden af Slagelse.

 

De første år, hvor jeg var lejet udefra, flyttede jeg maskiner fra det helt gamle værk til det nye, hvor produktionen af glas var blevet lukket i februar måned 1982. Senere lukkede jeg huller efter skårskakter og trækmaskiner, byggede flere ramper af gamle stativer. Så kom tiden hvor vi installerede den første hærdeovn. Efter nogle år kom flytningen til Glasvej og vi startede igen forfra. I alle årene har vi fået nye maskiner og lavet ændringer, både i Korsør og på de andre fabrikker, vi har hjulpet med flytninger, indtil sidste år, hvor det blev bekendtgjort at vi skulle lukke ved årsskiftet. Fra midten af december 2010 startede vi med at skille maskiner og flytte dem til de andre afdelinger, eller sende dem til udlandet. Det sidste stykke tid, har vi gået to mand, (Per og mig) rundt i de mere og mere tomme lokaler, hvor maskinerne før kørte i døgndrift. Det har været en meget speciel oplevelse. Samtidig har jeg fra beslutningen blev taget, søgt alle relevante jobs, (Ca. 55 stk.) først her til sidst gav det resultat, endda med to rigtig gode tilbud.

 

Dette betyder at jeg stopper til fyraften i dag fredag, for at starte efter Pinse på det nye job. Det nåede at blive 23 år, trods alt + det løse.

 

I den anledning vil jeg gerne benytte lejligheden, til at takke alle jer, som stadig er med, for et godt samarbejde i årene der er gået. Der har været mange gode dage, mindre gode og mange lange dage, men jeg har glædet mig til hver eneste, fordi jeg har haft nogle dejlige kollegaer. Ingen nævnt, ingen glemt.

 

Tak for kampen, det lykkes ikke at rede det hele, desværre. Pas godt på resterne, så jeg altid når jeg ser en termorude, kan se at der står Scanglas på profilen, så vil jeg tænke med glæde på jer og min tidligere arbejdsplads.

 

Jeg håber ikke jeg har trættet jer med min historie, den er skrevet derhjemme, og ikke i arbejdstiden, læs den i frokostpausen, Hvis du senere vil vide hvordan det går mig, kig gerne på min hjemmeside.

 

De bedste hilsner til jer alle og pænt farvel.

Børge Holm

Borge-holm@live.dk   www.borge-holm.dk   +45 20 27 70 86

 

 

I dag mandag d. 30.05.11 hen af kl. 11.oo ringede telefonen. Det var den værkfører jeg havde været til samtale hos for omkring 14 dage siden. En samtale som jeg fornemmede gik nogenlunde, efter mit eget døm, men nu ser andre jo ofte tingene anderledes og noget mere nuanseret end jeg gør. Jeg har da skiftevis håbet i de små to uger der er gået, siden samtalen, men også været realistisk og tænkt, de tager en der er 10 år yngre.

På det sidste kom der enda endnu et job på banen, som jeg også rigtig godt kunne tænke mig, så skuffelsen ville altså være til at bære.

Men det blev et JA, jeg skal starte d. 14. i næste måned. Pu Ha, det bliver ligesom at komme i en ny skole første dag. Spændende, meget spændende. Men sikkert også mærkeligt at forlade de trygge rammer igennem mere end 29 år med tiden som fremlejet lagt til, ellers er det 23 år.

Efter i mere end et år at have vidst at jeg med stor sandsynlighed, ville blive arbejdsløs i år,  har jeg søgt adskillige stillinger. Desværre er der ikke rigtigt nogen, der har haft brug for netop mig. Der er selvfølgelig mange andre, betydeligt yngre og sikkert mere veluddannet at tage af, og det har de så gjort. Derfor har jeg også det sidste år forsøgt at tilpasse mig på en kommende tid som arbejdsløs.

 

Det at have været et sted i mange år, (23 eller 29 år for mit vedkommende) betyder nu ikke længere, at man er en stabil arbejdskraft, men at man ikke har gidet søge noget andet, og udvikle sig.


Det betyder også at man ikke er omstillingsparat, selv om jeg i årene har haft adskillige direktører, flere driftsledere, og mange forskellige chefer over mig, som hver i sær har villet have tingene på deres måde.

Hver gang der er kommet nye ændringer, har det ikke været efter mit ønske eller i forbindelse med et jobskifte.  

 

Ja det er sikkert rigtigt, som folk siger: At man sorteres fra, ud fra alder, antal år på samme sted. Ja men hvad skal man så. Ja det er der ingen der kan fortælle.

 

Men så lykkes det alligevel at komme til en samtale i fredags.

Dette med at blive kaldt til jobsamtale efter at have skrevet ca. 55 ansøgninger, uden at nogen har haft lyst til at tale med personen bag ansøgningen, fortæller jo noget om, hvor mange ansøgere der er til hvert eneste job i Danmark, men også at man ikke er den første de trækker op af hatten.

Jeg havde nu en god samtale med værkføreren på den fabrik jeg har søgt job på. Den tog godt en time, vi kom hele vejen rundt omkring firmaet, mig og det produkt som de fremstiller. Det er flotte ting de eksporterer til hele verden, dejlige lyse omgivelser, rimelig månedsløn, flekstid og kun ca. 32 km. fra der hvor jeg bor.

Jeg sagde ja tak til jobbet, selv om det måske kommer til at koste mig fællesferien, med "Finken" i første omgang.

Han skulle lige planlægge, eller vænne sig til at have en ansat, der er 20 år ældre end ham selv, så jeg ville høre nærmere inden månedens udgang, det bliver en lang ventetid, men jeg håber virkeligt at jeg får det.

God weekend til alle
B.H.

Ja så nåede min hjemmeside de 200.000 klik Det er vel meget godt set ud fra hvor lidt der sker i mit liv på skyggesiden.

Jeg kom lige i tanke om ordet igen, har ikke brugt det meget længe. Som kommende arbejdsløs er der ingen grund til at fortælle hele verden hvor sort ens tilværelse ser ud. Eller også ser den knap så sort ud som den har gjort. Når jeg bliver arbejdsløs om få måneder, skal jeg rigtigt have gået den igennem, fjernet, rettet og slettet fotos som har været på i meget lang tid. Ja der bliver nok at gøre.

Tak for hvert et klik.
B.H.

 

Efter i næsten 2½ år ikke at have kunnet finde gearstangen til nedgearingen på min ellers dejlige Hyundai Tucson, har jeg taget konsekvensen af dette og anskaffet en ny firehjulstrækker.

 

Ok ny og ny, er så meget sagt, og hvor meget har en kommende arbejdsløs råd til at ofre på sådan en sag. Valget faldt helt naturligt på denne 22 år gamle Kubota B 7100 traktor, som jeg har været hemmeligt forelsket i siden den blev anskaffet som ny af min nu snart tidligere arbejdsgiver.

 

Ikke alle har været ligeså glade for den som jeg, nogen har behandlet den mildest talt sløset, dårligt, eller uden respekt, hvilket har medført at den er i en kummerlig stand. Det vil jeg nu prøve at rette op på lidt efter lidt. Det største problem lige nu er liften, som desværre slet ikke virker. Det var ellers en af de vigtigste grunde til at ønske sig den, frem for en almindelig minitraktor næst efter at kunne trække traileren op af den skrænt  der går mellem matriklen, og den lille tilkørselsvej som fører ud til vejen mellem Sludstrup og Sørbylille. "Finken" har allerede omdøbt den til "Kuberta" Hun ved om nogen hvor vild jeg altid har været med den.

Fredag d. 4. februar lige omkring ved middagstid, blev jeg præsenteret for min fyreseddel. Ja jeg har jo vidst det i omkring 3/4 år, at den ville komme, bare ikke hvornår. Med 120 kalenderdages opsigelse er det jo svært for firmaet at vide hvornår vi er helt færdige med at tage maskinerne ned.
Det er jo sikkert også bedre at blive fyret som 54 årrig, frem for som 55 årrig. Selvom det er svært nok at søge job i min alder. Til forskel fra alle andre, som er blevet fyret, skal jeg arbejde i hele opsigelsesperioden, hvor de andre er blevet fritstillet. Som om de mener jeg skal have indhentet noget.

Fortsat god weekend til alle,
fra en kommende arbejdsløs.

Så er vinteren startet i Danmark. Det kan jo være en både god og kedelig tid de næste mange måneder. Men da der er både lunt og godt indenfor og ikke så meget arbejde i haven, kan man tage den lidt mere med ro. Jeg har stadig mange projekter, nogen er ordnet, men de fleste mangler lige den sidste hånd, før de kan slettes på listen.

I mit arbejdsliv, ser verden sådan ud: Om en uge stopper den sidste produktion på glasværket, og vi begynder for alvor at flytte de maskiner der skal til fabrikkerne i Jylland, det vil der nok gå nogle måneder med, samt den efterfølgende oprydning. Jeg håber lidt på at kunne blive til foråret, for der er ikke mange jobs her sidst på året, og vel heller ikke i starten. Hver gang jeg har søgt på noget, er der op til 405 andre der har fået samme tanke, og så kan det jo godt være man vælger en der er noget yngre, som man kan have glæde af i flere år.

Heldigvis har regeringen taget initiativ til at fjerne arbejdsløsheden, ved at nedsætte den tid man kan gå arbejdsløs i til to år, det er jo dejligt at vide, at man efter at have arbejdet siden man var en halvstor knægt kun kan modtage fra kassen i to år, når man har bidraget i næsten 39 år.

Nu skal min hjemmeside jo ikke blive til en politisk Blog, men jeg kunne da egentlig godt tænke mig at nogen af dem, der har siddet der inde på deres flade i mange år, kom lidt ud i samfundet og så hvordan det er skruet sammen og hvem der betaler deres pæne løn og pension. Og det kunne da være sjovt for dem at prøve virkningen af de drastiske tiltag de gør. 

Endnu et kapitel i mit liv er slut.


Fredag den 12.11.10 blev handlen med min autocamper endelig afsluttet.

Vognen har været til salg i de sidste 6 måneder. Beslutningen blev taget i weekenden efter at jeg om fredagen havde fået at vide, at mit firma lukker her til Nytår.
Den har både været i kommission hos en forhandler og jeg har selv forsøgt at sælge den via DBA og Campingvogne.dk

 

Der har helt fra starten været rigtig mange henvendelser på den, men den af forhandleren satte pris, som jo også i nogen grad tog hensyn til hans betragtelige salær, samt den moms der skulle betales af det beløb, gjorde at prisen nok blev lidt i overkanten, men den gav jo også køberen en form for garanti.

Det kunne jeg jo ikke selv give, til gengæld kunne jeg sælge den en hel del billigere. Så da kommissions aftalen var slut var der stadig en meget potentiel køber tilbage. Prisen var nu blevet helt rigtig, for begge parter, og handlen blev aftalt en lørdag formiddag, mens jeg var ude og se motorløb, det tog under 20 minutter så var vi enige.


En uge efter skulle vi mødes, udveksle penge og camper. 

Men her var det hele lige ved at gå i vasken. Der havde været en ikke ubetydelig utæthed ved det ene vindue, muligvis fordi man har vasket vognen med en højtryksrenser. Der var begyndt vise sig mug på vægen, som dog kunne fjernes uden at gøre yderligere skade.

Jeg så det først da vi skulle køre hen til banken og ordne det med pengene. Jeg gjorde opmærksom på det, og så blev den handel ikke til noget i første omgang. Turen gik tilbage til forhandleren. 
Jeg fik fat i en fra værkstedet, som fugttestede området, der var kun et enkelt sted hvor det var over grænsen. Naturligvis ville min køber ikke have vognen i den stand. Det er jo meget forståeligt, men et yderligere afslag gjorde dog udsvinget, og han købte den alligevel til sidst.

 

Dermed er en epoke på godt 14 år med tre autocampere slut. Men tiden med camping er jo ikke slut, men blot gået ind i en anden fase, hvor den for eftertiden kommer til at foregå med en campingvogn på slæb.


Dette skift medfører jo naturligt nok også en ændring af de mange personer, som interessen for campere har givet mig som venner. Og det bliver vel nok i virkeligheden det værste, at skulle undvære. Flere har jeg dog ikke set så meget til det sidste år, efter at mit liv har ændret sig og jeg er flyttet på landet til Annette og mine interesser dermed har ændret sig. 

Til dem, jeg måske ikke længere kommer til at se så meget til, vil jeg gerne her sige tak for det hyggelige samvær vi har haft igennem årene, oplevelserne og de gode stunder vil jeg aldrig glemme. Jeg håber da også at vi stadig kan mødes ude på vejene, selv om jeg nu for det meste benytter campingpladserne.
 

Fortsat god tur til alle, med et håb om at i vinder kampen, om retten til at holde på P pladser, og ikke bliver tvunget til skulle holde på campingpladserne

Den nu tidligere autocampist
Børge Holm

P.s. Følg alligevel med på min hjemmeside, der vil stadig komme dejlige nye oplevelser til mig.

Nye tider.

 

Igennem mit snart 54 år gamle liv, er der jo sket en hel del omvæltninger specielt her i de senere år.

Når jeg selv tænker tilbage, kan det sikkert for mange godt se ud som  om, mit liv er gået lidt i ring.

 

For mig selv, er det mest interessante nok, om ringen nu er ved at være sluttet, eller om jeg for længst har passeret samlingen, endnu engang og er på vej rundt på en ny omgang.

 

Men et er dog sikkert, mit tidligere kæreste eje, autocamperen er nu ude på et sidespor. Det har jeg vidst et stykke tid, mindst i et halvt år, men har dog haft svært ved at tage den endelige beslutning. Det kan jo være svært når man i mange år har brændt for noget, og ens liv så ændrer sig, at få taget de helt rigtige beslutninger.
Men i forbindelse med lukning af fabrikken, hvor jeg arbejder, tog jeg den endelige beslutning om at prøve at sælge den. Den står nu hos Neergaard i Hedehusene i kommission.


Men ferieformen, med at drage fra sted til sted vil jeg ikke undvære, den har jeg haft fra helt ung, hvor jeg rejste ude som montør. Den tiltaler også min nye familie, men dog ikke i en grad, så den giver berettigelse for en autocamper. 

Vi har derfor kigget på campingvogn, og fundet den helt rigtige, mener vi. For selv om vi ikke har tid til at tage på camping, så ofte som før, kan vi stadig godt lide den ferieform. Det vi har behov for, er en vogn med køjer, og god plads til de to teenagere som familien, ud over deres mor, ”Rosenfinken” også består af. Der ud over må der være god plads, for vi vil på sigt have Santos, vores hund med, han vejer nu 32 – 34 kg. og er ca. 165 cm. høj altså når han står på bagbenene, og har en hale, som svinger som en mindre møllevinge. Når han er glad, hvad han næsten altid er.

 

Så valget faldt først på en Knaus Sydvind 550 QK som er en 2,5 m. bred vogn, den havde alt det vi gerne ville have og prisen var også helt rigtig, men vi hverken kan eller tør købe den, før camperen er endelig solgt, og vi ved hvor meget der er til overs, så det bliver altså ikke i denne omgang. 

Men da jeg som ofte før ledte, fandt jeg denne pænt store campingvogn, med centralvarme, et nyere fortelt og ikke mindst en børneafdeling som virkeligt kan bruges til noget.

Vognen er fra "91 men rimeligt pæn både inde og ude. Der er ikke varmt vand i hanerne endnu, men det kommer der hurtigt for vi vil stadig holde ude i naturen, når det er muligt, som med camperen. Der skal også laves spildevandstank og nogle andre ting som ikke var blevet moderne for 19 år siden. Til gengæld virker centralvarmen fortrinligt.

Det var ikke den skrabede udgave fra dette år. Der er tænkt på mange ting, da den blev lavet, masser af plads, mange skabe, et fint køkken med et pænt stort køleskab.

I den ene ende, er der en børneafdeling med to køjer på langs i den ene side, modsat en lille siddegruppe til to som kan blive til den 5. seng. denne afdeling kan lukkes af med skydedør. I midten af vognen befinder køkken og toilet sig på hver sin side. Herefter kommer indgangsdøren og den store siddegruppe, som kan omdannes til en bred seng. Dette arrangement passer os bedre, end det i camperen, hvor vi når bordet blev ændret til seng, ikke havde noget sted at opholde os. Med den alder ungerne har nu, er der mulighed for at de voksne kan gå til ro mens de stadig er oppe eller omvendt om man vil.

Ud over skiftet til campingvogn, skal der også ske et farveskift, på nummerpladen på vores Hyundai Tucson som bliver omdøbt til "Trækdyret" og skal have sæder monteret bagi. Sæderne ligger i kælderen, men det medfører jo en statsafgift, og det er bestemt ikke helt gratis, og de penge ligger ikke i kælderen. Så det bliver først når camperen er solgt.

Så er campingvognen landet på Skalsbjergvej. Turen hjem gik fint, og trækdyret blev ikke overbelastet. Indtil nu har den kun trukket boogietraileren, men gearingen passer også godt til campingvognstræk, kan jeg mærke. Her kommer de 140 dieselheste helt til deres ret.

Den kører bare snorlige på sine fire hjul, kan nemt køre 110 eller mere uden slingren. Første gang jeg kiggede i de nye konvekse spejle, troede jeg dog at den slingrede, men det var kun synsbedrag.

Det var meningen at lægge hårdt ud, med at tage på camping allerede i den første weekend. Men vejret og  den underlige lugt gjorde det umuligt. Den tidligere ejer påstod at lugten først var kommet da han havde ladet kraftigt på batteriet. Efter at have luftet den godt ud og gjort den ren, hjalp det ikke. Men da vi fjernede batteriet forsvandt lugten med det samme. Nu er den gjort rent over alt, gardinerne vasket, hynderne luftet, vandtanken og slanger renset, så nu hjælper det på det. Der er monteret tv i siddegruppen og indkøbt et 20" til børneafdelingen, som dog endnu ikke er monteret. Der er naturligvis en masse fra camperen, der skal flyttes over, men de to "Finker" Ja jeg har jo kun to tilbage nu, Rosenfinken og lillefinken, (Gamlefinken fik fred for kort tid siden,) har været på indkøb, for de mente at farverne ikke var så skarpe som nutidens vogne. Det er jo sikkert også rigtigt, til gengæld fylder den nu heller ikke så meget på budgettet, men det kan jo også være de er blegnet en anelse. Ellers fremstår resten pænt og nydeligt, den har ikke været med i krigen, ingen store skudhuller, et par småskrammer hist og her, men den vil sikkert få mange flere hen af vejen, det er jo som regel lig med oplevelser.

Jeg håber og tror vi alle bliver glad for den, den passer som udgangspunkt godt til vores nuværende behov.

Om camperen bliver solgt, eller skal i mølpose uden nummerplade på, vil de næste måneder vise. Jeg har selv sat den i flere steder, bl.a. på Den Blå Avis, og der er mange der kigger på den kan jeg se.

Selv om jeg har en opsigelsesperiode på fire måneder, og måske skal være med til at tage maskinerne ned og sende dem til Jylland, har jeg allerede nu søgt de første to jobs. Men fremtiden ser jo ikke alt for lys ud. Jeg har derfor stærkt overvejet, at sætte camperen til salg. Ikke fordi jeg er utilfreds med den, men den er jo en af de store poster på mit i forvejen godt fyldte budget. Men også ligeså meget, fordi der i mit nye liv ikke rigtig, de første par år bliver plads til, at vi bruger den så meget som før i tiden. Og så er den altså for dyr at have stående med forsikring og vægtafgift på. Tankerne omkring at gå tilbage til en campingvogn, som er noget mere overkommeligt økonomisk og som bedre kan stå stille har da strejfet mig.

Så hvis nogen har en Kabe, eller en tilsvarende vintervogn, meget gerne med køjer til to teenagere og plads til en ikke helt pletfri hund med store fodbevægelser og halesving som en mindre vindmølle og er interesseret i at  lave en byttehandel eller bedst vil købe den i ren handel, er jeg  snart ved at være moden.

Det er jo mit hjertebarn jeg  her forsøger at sælge, en fin og fra starten dyr vogn, som jeg i al beskedenhed også har sat mit eget personlige præg på. Jeg vil ikke forære den væk, så vil jeg hellere tage pladerne af, og gemme den væk, til vi igen får brug for den om nogle år. Omvendt må man jo som kommende arbejdsløs tilpasse sit budget efter indtægten.

Man kan se annoncen og fotos af den her:
http://www.borge-holm.dk/3644039
 

Hvis du har interesse i en sådan vogn skriv til mig på borgeholm@mail.dk og jeg vil sende nogle flere fotos af den.
Men hvis du kigger på de andre sider finder du mange fotos af den. Og hvis du spørger, hvad den skal koste, er det nok lige i omegnen af 400.000,00 kr. afhængig af, hvad du har at bytte med. Men du skal være hurtig, for den kommer i kommision fra den 01.05.2010


M.v.h.
B.H. 

 

Som kommende arbejdsløs, skal man jo vænne sig til, at der nu er masser af tid. Vi har nu hele tiden gået mange ture og ofte taget en lille søndagstur i bilen. Men efter vi har fået hund, fylder det nok endnu mere.

Her er vi ved Kongskilde friluftgård ved Tystrup Bavelse et dejligt sted at gå rundt. Vi har også flere gange været ved stranden med hunden, men den har aldrig før vist interesse for vandet. Men denne gang fik den lyst. Først forsigtigt prøvende, senere endnu længere ud. Den skal nok blive til en rigtig vandhund.

Ja det spørger jeg jo også mig selv om.

Fredag d. 16 april kl. 13.20 lige før vi skulle til at gå hjem til weekend, blev vi på mit arbejde kaldt sammen, og orienteret om: At man vil lukke firmaet hurtigst muligt. Det har grundet krisen i byggebranchen givet et stort underskud i hele koncernen, de første tre måneder, men vores fabrik i Korsør står for halvdelen. Det betyder at ca. 50 personer incl. mig selv nu står uden arbejde her fra om tre uger.

Jeg har haft min gang der i 28 år, de første 6 år hvor jeg en stor del af tiden, var udlejet fra et mindre firma, for at flytte maskiner, da glasproduktionen blev nedlagt, og man flyttede produktionen fra det helt gamle glasværk til det nye. I 1988 blev jeg så fastansat på deres værksted. Fire år efter solgte de bygningerne til flåden og vi flyttede til den fabrik som de nu ønsker at lukke og sælge.

Jeg havde jo nok ikke drømt om, at skulle arbejde flere steder i resten af mit liv, selv efter at jeg flyttede til "Finken" og fik noget længere på arbejde tog jeg turen med glæde i alt slags vejr.

Det er slemt, men jeg har nu rigeligt at lave her hjemme, og kan for øvrigt klare mig med meget lidt. Spørgsmålet er så om mine kreditorer, har det på samme måde, det tvivler jeg på, men det må tiden jo vise.

  
Men for ligesom at få brugt den værste energi, lavede jeg lige en fin ny kasse på traileren til havetraktoren lørdag formiddag. Jeg havde godt nok en mindre i forvejen, så det er kun selve kassen der er ny, den er nu blevet mere end dobbelt så stor, har hængslede fjeller på siden og bag og er fra starten lavet så den kan tippe bagover. Jeg overvejer at montere en 12 volts aktuator jeg har på lager, så den kan tippe elektrisk, men vil først lige vurdere behovet.

Nu er foråret helt sikkert kommet. Og med en stor have, har man jo brug for en god trailer til at fjerne affaldet og hente ting på.
Til dette år, har jeg taget en gammel bekendt frem igen. Det er min gode gamle Kviktrailer der endnu en gang har fået lidt forskønnelse i løbet af vinteren.
Jeg købte den for snart 7 år siden, hvor jeg reparerede de værste mangler, gav den fire nye dæk og lejer, samt synede den.
Denne gang har jeg gjort lidt mere ud af det, og prisen er stadig så man kan tillade sig at bruge den.
Den blev ribbet fuldstændig, fik i bunden en aluplade m. forstærkninger i siden, den er blevet hævet, så den er bedre at arbejde med, og der er plads til de 14" alufælge der er monteret. Det har krævet at der blev lavet nye afstandsstykker, bolte og nav for at fælgens belastning på lejerne er som før. Kassen foran og sidderne er lavet i støbeplader og kantet med alu hele vejen rundt. Hængsler og lukketøjer og alt strøm er også nyt. Og så har Den fået et næsehjul, som har stået på ønskesedlen i mange år. Den kørte i forvejen utroligt godt og stabilt, på sine fire hjul, men kører nu endnu bedre med de store hjul og har allerede slæbt sit første store læs kompost hjem og var også en uvurderlig hjælp ved rydningen af min mors lejlighed.

Jeg mistede i lørdags min kære gamle mor, hun nåede at blive næsten 87 år, men var heldigvis frisk lige til det sidste.


Midt i alt det sørgelige, for det er jo altid hårdt at miste, kan jeg og mine to søskende kun glæde os over, at mor trods alt fik en meget nådig, og tror jeg, hurtig død uden mange store smerter, samt at hun fik lov at dø i sit eget hjem, som jeg ved, hun altid har ønsket det.

Men naturligvis ville jeg og mine søskende gerne have været der for hende helt til det sidste, lige som hun altid har været der for os, når vi havde brug for hende.


Men sådan skulle det ikke være. 
 

Æret være hendes minde

 

B.H.

Igen har der været publikumsrekord på min hjemmeside.

I den sidste uge har min hjemmeside haft ikke mindre end 4749 klik. Ikke så dårligt endda, og mange tak for det.

Jeg mener at kunne huske at den sidste rekord var på godt 3000 den gang syntes jeg at det var utroligt flot.
I sig selv er det lidt utroligt at mit liv på skyggesiden også er interessant for andre.

Og selv om jeg normalt ikke skriver tilbage, når nogen skriver i gæstebogen, er det da yderst spændende, hvem der læser mine indlæg, men måske endnu mere hvordan de har fundet frem til den.

Jeg har skrevet det før, det burde inspirere mig til at gøre endnu mere ud af min hjemmeside. Og det gør jeg også, jeg tager faktisk af og til en af siderne, renskriver og redigerer lidt, fjerner ca. halvdelen, ofte to tredjedele af kommaerne til glæde for min datter og min kæreste. De er lidt mere nøjeregnende med grammatik og sådan noget, jeg ser mere på at få et budskab ud og håber alle kan forstå det som jeg skriver.

Nå men endnu engang tak for alle jeres klik, klokken er nu otte og den firbenede der aldrig bliver helt pletfri venter på sin morgentur. Endnu en af de mange dejlige ting, mit nye liv på landet har givet mig ud over en supersød kæreste og en meningsfyldt tilværelse.

B.H.

Det at have mulighed for at holde vinterferie, er nu en utrolig dejlig ting. Og det er ikke noget jeg har brugt så meget.

I mine snart 54 år, hvor jeg vel mere eller mindre har arbejdet i de 40 er det ikke mange vinterferier i uge 7 jeg har haft. Også i de år hvor jeg selv havde et skolesøgende barn, var der altid andre der trængte mere end jeg til at holde ferie.

Men det er nu ikke for at tage på skiferie at jeg  har taget fri. Og de eneste bakker vi ser er malerbakkerne, for selv om sneen ligger fint til kælk og ski, er det nu mest indenfor vores sysler foregår.

Vi er kort sagt i gang med at male og tapetsere i huset.
Men det er nu dejligt at lave noget helt andet, end det man gør til hverdag.

God ferie til dem der holder ferie,
og god arbejdslyst til de andre.

Det virker som om vinteren nu rigtig har bidt sig fast. Her ude på landet bliver der ikke ryddet sne hver dag. Men der er heller ingen fortov at feje og salte på. Til gengæld er vinterdæk og firehjulstræk nu ganske praktisk.

Så er det nye år allerede godt i gang, den første arbejdsuge er allerede overstået, med et rigtig flot men meget koldt vintervejr. Her ude på landet bliver der ikke ryddet sne med det første, så nu er der købt rigtige vinterdæk.

Jeg håber alle har haft en lige så dejlig Juleferie som jeg selv. At i har haft en hyggelig Juleaften, med gode gaver, eller blot noget dejlig mad og nogle rare dage med familien.

Jeg håber også at alle kom rigtig godt ind i det nye år. Det gjorde vi nu stille og roligt.

For mit eget vedkommende, var feriedagene som altid delt i to, af fire meget lange arbejdsdage. Sådan er det jo at være smed på en virksomhed med holddrift, når maskinerne holder stille, skal tiden udnyttes optimalt. Hjemme var det heldigvis for koldt til at lave noget udenfor, så det meste af tiden blev brugt på hygge, noget man jo ikke kan få for meget af.

 

Endnu engang godt nytår til alle, med en tak for det gamle.

B.H.

 

Så nærmer Julen sig igen med raske skridt. Og selv om vi har vidst det i et helt år,  kommer den som altid, lige overraskende for os.

Derfor vil jeg gerne i god tid, i anledning af højtiden, sende alle som kigger med på disse sider, de bedste ønsker om en rigtig glædelig Jul, samt et godt og lykkebringende Nytår, med en stor tak for det år som snart rinder ud.

Til dem jeg ikke nåede at være så meget sammen med i det forløbne år, som jeg plejer vil jeg her undskylde, men der blev altså ikke tid. For døgnet har jo som bekendt kun 24 timer og året 365 dage. Og de har alle været fuldt besat.

Året 2009 vil jeg altid huske som noget helt specielt, for det blev et stort og dejligt vendepunkt i mit liv. 

Det blev året hvor jeg igen fandt kærligheden, i form af en ny dejlig kæreste. Året hvor jeg fik to dejlige unger til låns nogle af ugens dage. Året hvor jeg flyttede fra mit hus og startede et nyt liv et helt nyt sted. Og senest blev medejer af en ikke helt pletfri hund.

Jeg tror, det kan ses mellem linierne eller af, at der ikke altid sker så meget på disse sider som før i tiden, at jeg lever et utroligt dejligt og meget lykkeligt liv, og at jeg nyder det i fulde drag.

Glædelig Jul og godt Nytår til alle

Børge Holm.
                                            

Fredag aften kom der endnu en  ny beboer her på Skalsbjergvej. Efter længere tid med store overvejelser, blev vi alle enige om at anskaffe en hund. De tre andre, havde været enige længe, men det kneb noget med at få mig med. Jeg burde muligvis have stillet nogle modkrav, men nåede det ikke.

Valget faldt på en dalmatiner, som har så mange gode egenskaber. Vi var alle fire oppe og se på den sidste tirsdag sent på eftermiddagen. Og tog beslutningen allerede på hjemvejen, mens vi spiste Kinesisk mad i Jyderrup. Sidste weekend var der så indkaldt til det store familieråd i sofaen. Vi havde alle bidraget med forskellige navne til hunden. Omkring 20 var der i alt. Vi kunne hver i sær vælge fire navne, og give fra 1 til 4 point. Der var almindelig enighed om navnet Lucky. Men umidelbart før vi hentede ham, vendte stemningen, med uenighed til følge, og så benyttede Rosenfinken sig af sin selvbestaltede vetoret, og han fik navnet Santos.

Selv om man ikke længere bor i den tidligere færgeby Korsør, kan man jo ikke lade et skib af denne størelse passere uden at må overvære det.

Det blev nu noget sent, omkring midnat før det kom til syne og uden nogen form for dramatik gled under broen. Der var blevet angivet, at der ville være ekstra lys på skib og bro, men ikke nær nok til et ordenligt foto.


Tak til Benny, for husly, kaffe og småkager.

Sidste fredag tog vi begge tidligt fri så vi var hjemme kl. 12.30 Vi skulle have en dejlig weekend i København.

Camperen var pakket med de almindelige fornødenheder i løbet af ugen. Vi drog af sted til første stop et atelier i den knap så fine del af det indre København.

Til gengæld var stemningen fin, med masser af mennesker samlet. Det er seks kunstnere der i fællesskab har overetagen på et stort autoværksted. Hver har sit eget store rum, og et mindre ved siden af. Sammen deler de et toilet og et lille køkken.

Vi var inviteret fordi kunstneren, da han kom til Danmark fra Irak for syv år siden, i starten modtog undervisning af Annette. 

Vi var nu bestemt ikke kommet for at købe noget, men forelskede os alligevel fra første kig, i et dejligt maleri, som vi dog syntes var noget for dyrt for os, men herom senere.

Vi så hvad de andre kunstnere havde lavet og sluttede af med at se vores maleri endnu en gang, inden vi drog mod vores overnatningssted, Camp Scanglas på Avedøre Holme. Her er der vand, strøm, og dejlig fred og prisen er så jeg lige kan magte den.

Næste morgen stod vi op til et dejligt regnvejr, der var nu god varme i vognen, vi spiste morgenmad og begav os på vej til Operahuset, som vi havde bestilt en rundvisning til kl. 9.30 Den tog 1 1/4 time og var alle pengene værd. Guiden fortalte levende om opbygningen af huset, mange detaljer og flere gange anekdoter omkring bygherren og hans faste hånd omkring projektet.

Da vi kom ud fra Operahuset, var vejret stadig ikke til søndagstur, så vi kørte mod Hornbæk for at se Tro, håb og kærlighed – Jacob Holdts Amerika på Louisiana. Det var utroligt flot. Han havde skrevet en lille historie om hvert foto, som gav et endnu bedre og dybere indtryk af det.
Den mand har øje for livets skyggesider, jeg overvejer at kontakte ham. Men da han har det med at gå helt i dybden, under sine oplevelser, er det måske uklogt.

I kælderen er der også udstillinger, eller installationer, som man nok skal sætte sig lidt mere ind i for helt at forstå.

Efter en fin frokost gik turen tilbage mod København. På vejen passerede vi vejen til Dyrehaven, vejret var klaret lidt op og vi fik lyst til en gåtur. Vi nåede frem til Eremitageslottet og tilbage igen, men så var det også mørkt. Vi havde igen bestilt plads på Avedøre camping. Vejret var igen taget til, men indenfor var der dejligt varmt, god rødvin og masser af kærlighed.

Næste morgen søndag, tidligt op lidt mysli og af sted til Hvidovre, hvor vi skulle hente Annettes far, videre til Kødbyen hvor vi skulle spise brunz med Annettes søster og svoger på Mandela restauranten ved siden af Istedgade.

Det var sidst på dagen, inden vi nåede hjem fra den dejlige weekend.


Efterskrift: Alting har jo en bagside, så her en uge efter, at vi første gang så "Vores maleri" kørte vi i går fredag efter fyraften, ind og købte det, og tog det med hjem til huset.  

Kristian vi ønsker dig et stort tillykke,
 med din konfirmation i dag. Vi glæder os alle til festen.

Freya & Asbjørn Annette & Børge

Efter at jeg i længere tid, har været på jagt efter en nyere dieselbil, hvor man også sad godt i, var projektet meget nær ved at strande. De biler der er god økonomi i, er ikke til at betale, i forvejen er det mere end svært, at få den på gule plader pålagte misundelsesafgift tjent ind, når man kun kører 40 - 50 km. om dagen. Og jeg var jo også godt klar over, at det at komme af med min Grand Vitara, ville blive betragtet som en ren vennetjeneste hos en forhandler.

Jeg har dog flere gange, når jeg har været inde i byen, (Slagelse) kørt forbi en forhandler hvor der udenfor, stod en rigtig fin Hyundai Tucson til 85. 000,00 kr. Den var naturligvis væk, da jeg igen kunne sidde bag et rat, efter min operation her for nylig. Men jeg kørte nu alligevel ind til forhandleren, og der stod den, med plader på og det hele. Firmaet er lige flyttet tilbage til deres gamle lokaler, og de havde derfor endnu ikke fået den klargjort.

Jeg spurgte sælgeren, er det nu også en diesel?
Jo da.. sagde han, senere viste det sig, at han var ejeren af firmaet, det er den her fine 140 hestes med variabel turbo og det fine firhjulstræk.

Jeg skal nu ikke have sådan en, bare se på den, og er det forøvrigt incl. moms?

Jow da... og den har ikke gået 60.000 km. endnu.

Den er som en ny, har kun været ude af garagen, når den har været til service.

Jeg vil gerne prøve at sidde i den. Det ser udefra ud som, om sæderne er gode. Gode sagde forhandleren, det er noget af det bedste på markedet. prøv at tage en tur i den, du vil blive overasket, over hvor godt den kører.

Jeg kunne jo ikke lide at gøre ham ked af det, så jeg tog en kort tur, bare sådan lige i omegnen på 75 km. den gik jo meget godt, sagde ikke en lyd, og selv om det ikke er en højtryksdiesel laver den nu et ret pænt moment, på den anden side af 305 nm.

Jeg kørte til min ven på dækcenteret i Korsør, og den kom op på liften. Nye bremseskiver og klodser over hele linien, det bliver lige 5000,00 kr. sagde han. Tak sagde jeg, og kørte tilbage til forhandleren.

Hvad syntes du om den sagde han.....

Jo sagde jeg, den kører da sådan set noget ledes, men det er nu ærgerligt, med de bremser og så står den for at skal have lavet stort service.....

Det er da med i prisen sagde han, nu var vi næsten i famillie kunne jeg mærke,

OK hvad vil du så give for Vitaraen..... Han regnede og regnede, hvis det ikke havde været sidst på dagen, og hans kone ringede og fortalte hvad for nogle varer han skulle have med hjem, havde han sikkert stadig regnet.

Han kom frem til 43.280,00 kr. ikke meget, men jeg var nu lige ved at blive interesseret i bilen.

Det går ikke sagde jeg Hvad med "Finken" jeg tør slet ikke. Det kender jeg godt sagde han. Jeg har det på samme måde.

Tag den med hjem til i morgen sagde han, og giv hende en tur i den, Det var nu ikke engang nødvendigt, hun faldt også for den med det samme, eller også havde hun set den buket langstilkede der stod på skænken, inde i huset.

I dag fredag fik jeg den så, der var skiftet bremser, lavet service og den havde været til syn hos FDM det havde han også betalt, flink mand, og yderst ordholden.


Jeg håber jeg bliver glad for den. Det bliver dejligt at skal køre på arbejde på mandag igen efter 14 dages sygdom, og så i ny brugt bil.

God weekend til alle.
B.H.

I dag blev det så tid til at sige endeligt farvel til min Suzuki Grand Vitara efter knap tre års ejerskab.

Grunden kan jo altid diskuteres, men det var nok lige dele økonomi, samt en elendig siddestilling i bilen, der afgjorde det.
Det er nu faktisk noget jeg har klaget over fra starten af, ikke økonomien, for det ved man, når man køber en 6 cylindret bil, at den går lidt kortere på literen. Men at der var sådan et par havestole i, overraskede mig nok noget.
Det var jo heller ikke noget problem, mens jeg cyklede på arbejde, og kun tog den om natten og når det regnede.
Men nu kører jeg altså 40 km. eller mere om dagen, så begynder det at kunne betale sig at køre diesel og man vil sidde godt.

Så er jeg hjemme igen. Efter at have været fastende siden aftensmaden i søndags, skulle jeg ankomme på hospitalet mandag kl. 11.30 her fik jeg skiftet tøj og blev lagt i seng. De andre fik bragt det ene stykke mad, efter det andet, jeg fik ingenting. Jeg fik så meget vand, at det kunne have været i et fingerbøl, til at skylle de to sløvende piller ned med, samt et stik i maven med noget blodfortyndende. De tager jo ingen chancer sådant et sted, jeg havde også fået de lækreste og meget sexede støttestrømper på, (hvide med hul lige bag ved tærene. Så var jeg helt klar til briksen, det var lægen også, men først kl. 14.00 blev jeg kørt op. Der var jeg så afkræftet, at det nærmest var unødvendigt at bedøve mig. De gik med det samme i gang, på begge sider, en lagde drop og fikserede mine arme en anden lagde puder i ryggen. Det endte da også med at hun måtte stikke mig, i begge arme, for hun havde stukket forkert første gang. Da lægen tegnede med en tusch troede jeg først at han var begyndt at skære uden at jeg var bedøvet. Men så var det hele også klart. Jeg fik masken på og først lidt ilt, for at trække vejret dybt, og så slukkede hun bare for kontakten. Inden hun gjorde det nåede jeg lige at høre, at hun sagde: Sov nu godt og drøm om noget rart. Men jeg nåede som sagt ikke at tænke så meget før jeg var helt væk.

Da jeg vågnede op på opvågningen, havde de lagt mig lige på såret, som en form for kompres, det gjorde helt vanvittigt ondt, jeg skulle ligge sådan i to timer, men jeg græd nu næsten ikke, bad blot om noget ekstra morfin. Jeg tror måske, at sygeplejersken selv fik resterne, fra dagen med hjem, hun gav i hvertfald kun 2 mg. af gangen. Men jeg havde som sagt jo heller ikke ondt. Hele tiden, spurgte hun: På en skala fra et til ti hvor ondt har du så. Jeg var lige ved at spørge, om hun nogensinde selv var blevet skåret i. Efter nogen tid gik det dog bedre, måske begyndte den lokalbedøvelse, de havde givet til sidst, at virke. Så gik det tilbage på stuen, jeg fornemmede allerede smagen af mad. Men de trak den nu lige en time mere, så jeg kunne blive rigtig sulten. Herefter fik jeg lov at ligge på ryggen og efter næsten 23 timer, fik jeg mad og noget at drikke, samt ikke mindst en kop kaffe. Jeg havde fået to snitter, og efter noget tid, kom sygeplejersken igen ind og spurgte om jeg var mere sulten, det måtte jeg jo nok bekræfte, hun fandt så en ekstra snitte mere og lidt grøntsagsblanding, samt endnu en kop kaffe mere. Herefter hvilede jeg mig lidt, læste lidt i bogen, jeg havde haft med og ventede på, at hun skulle komme og gentage den forklaring omkring pillerne og de mange forholdsregler som formiddags sygeplejersken havde givet mine to andre medpatienter, og som jeg nu næsten kunne udenad. Hun fortalte også hvad lægen havde skrevet på Latin, noget omkring hvad og hvordan det var gjort, størrelsen på knuden var 3 X 6 X 8 cm. og at den var blevet delt i to, for at få den ud under muskulaturen. Hvorefter der var lukket af med tråd af forskellig slags her og der. Det yderste snit er ca. 17 cm. langt, med 15 sting. Det gør næsten kun ondt når man tænker på det, eller når man rører sig. Jeg må ikke løfte noget i de næste 14 dage, må ikke strække mig, hoste eller andet, men må gerne gå lidt rundt, læse i en bog og sidde her ved computeren. Det ville jo også være meget rart, hvis ikke man havde en oprydning efter håndværkere at tænke på, et Veluxvindue som jeg er ved at lave inddækning til, men hvor sidste gang spartlelmasse ikke rigtigt ville tørre, så der kunne komme tapet på og væv i lysningen, samt hundrede andre ting at tænke på, men det må altså vente lidt endnu, til jeg får fjernet stingene, for man skal ikke røre sig ret meget, før det kan mærkes.


Da klokken blev omkring 19.30 kom "Rosenfinken" og hentede mig. Vi kørte hjem, Jeg fandt ud af, at vejen fra Kalundborg, er blevet meget ujævn, eller også er den lille "finkebil" blevet stivere i affjedringen. Til gengæld havde hun nødrationer med i form af småkager m. rosiner og tranebær. Hjemme fik vi noget kaffe og lidt brød og jeg fik dagens sidste piller samt lidt morfin til natten og så var det blevet sengetid. 

Efter at vi nu har ligget i byggerod i mere end 5 uger. Indkørslen har været fyldt med tømmer, issolering og paller med tegl, samt affald. Bilerne må stå på en tilstødende grusvej ude i grøftekanten. Man skal bukke sig, når man skal ind i huset for der er sat stillads op over det hele, ved fordøren, ned til kælderen og ved udgangen fra udestuen. Det har også været helt umuligt at komme til at slå græs da maskinen har været lukket inde i garagen og en masse andre ting. Men nu ser det endelig ud til at taget er færdigt i næste uge.

Vi har ikke selv haft noget med det at gøre. Det eneste vi selv har bidraget med, er at inddække det nye velux vindue, der er blevet isat over trappen til førstesalen. Det er halvfærdigt nu, det vil sige at sandspartlen stadig er lidt fugtig, fordi der er kommet et for tykt lag på af en gang.

Men jeg håber at jeg lige når, at sætte tapet på og væv i lysningen her søndag, for mandag middag skal jeg have en fedtknude fjernet på siden lige over hoften, hvilket medfører mange dages fuldstændig ro for kroppen.
Og det inspirerer jo ikke en til at sidde stille, når man kan gå rundt og se på en masse ting, der ikke er gjort færdigt.

Til gengæld får jeg nu endelig masser af tid til at kigge på hjemmesiden, og alle de andre ting jeg har forsømt i længere tid.

 

Kære Niclas et rigtigt stort tillykke med de 9 år ønsker vi dig i dag. Vi håber du må få en god dag, og at fremtiden bliver god og meget spændende for dig.

Freya & Asbjørn
Annette & morfar

Den 7 - 8 og 9 tog vi på campertur til Vemmetofte camping. Pladsen var valgt, fordi vi lørdag ville besøge Møens klint.

Det er en plads der varmt kan anbefales, udover at den er inddelt med hække rundt om og dermed læ er der nogle flotte badeværelser og en ren strand med badebro at byde på.

Fredag bød på dejligt ostebord med flere sorter, samt rødvin ad libitum fra dunk.

Lørdag tog vi den sidste del af turen til Møen. efter at have travet ned og op igen af trapperne, fik vi en god frokost.
Herefter gik vi i Geocenteret, også en stor oplevelse.

Herefter gik turen til Stege, hvor vi fandt en Italiensk restaurant med mange dejlige retter. Den var beliggende i en baggård, var meget flot og det smagte fantastisk.

Så var dagen gået, vi nåede lige inden for bommen til campingpladsen før den blev låst, der havde ellers været vinsmagning hele denne aften, men sådan noget går vi jo ikke op i.

Søndag efter morgenmaden kørte vi hjem ad men så dog Gisselfeld på vejen. Også altid et besøg værd.Ja så er ferien forbi for denne gang. Tre uger går utroligt hurtigt, når man nyder det, som jeg har gjort i denne ferie.

Ferien var i år skruet sådan sammen,  at jeg i den weekend, hvor jeg gik på ferie, og frem til fredag i den første uge, havde diverse jobs vedligeholdelse og småreparationer at udføre, inden jeg ugen efter skulle afsted til Sverige med min søde kæreste.

Dette gav også plads til at få skiftet olie og filtre på camperen, slået græs alle steder, så jeg rigtigt kunne slappe af på ferien.

Ferien foregik langs Sveriges Vestkyst i et dejligt vejr, i hvertfald den første uge, derefter kom der to dage med kraftig regn. Desværre faldt det sammen med at taglugen bag i camperen, over sengen blev utæt, så vi måtte til sidst tage hjem for at udskifte den. Den historie og meget andet, samt fotos fra turen, vil snart være her på hjemmesiden under ferien 2009 samt feriefoto 09
http://www.borge-holm.dk/3644036

Vi skulle så efterfølgende have været af sted til High Chaparrel, også i Sverige i den sidste uge, med Annettes to børn, men valgte på grund af vejret der, at tage en tur til Fyn, med Fåborg som vores faste udgangspunkt. Også denne ferie afsluttedes med et solidt regnvejr, men dog først på den sidste dag, og efter mange gode og oplevelsesrige dage på denne og de omkringliggende øer.

Til dato den ferie, hvor jeg nok har kørt færrest km. men også har slappet mest af. Og den blev jo nok på ingen måde ringere af at hende den søde (nu døbt "Rosenfinken" ) var med.

Så lykkes det alligevel, jeg er nu godt i gang med uge to af mine tre ugers ferie. Igen i år går turen til Sverige. I første omgang er det kun Annette og mig der er af sted, men midt i sidste uge, henter vi Freya og Asbjørn (Annettes to børn) og tager til High Schaparral

I dag er jeg startet på min sidste uge inden ferien, den vil sikkert gå lige så hurtigt, som resten af året, men vil nok føles endnu hurtigere da der er så mange ting der skal gøres inden ferien rigtigt starter.

Til forskel fra tidligere år, har jeg i år kun tre ugers ferie, og den første uge skal foregå derhjemme, med div. malerarbejde, samt klargøring til ferieturen, som igen går til Sverige.

Jeg har lige sat lidt flere fotos fra  vores hyggelige klassekomsammen, på Løve skole den 6. juni
De er på siden Løve skole.


Den 6. Juni holdt vi komsammen på Løve skole for de elever der gik ud af 7. klasse i 1970

Det blev en dejlig dag med hygge, god mad og dejligt socialt samvær. Selvom der var gået 39 år, siden vi gik ud af 7. føltes det næsten som var det sidste år.

Naturligvis var vi alle blevet noget ældre, og sikkert kommet til at ligne vores forældre endnu mere. Men vi kunne alle stadig huske en masse. Nogen havde også taget fotos med.

Efter morgenmaden, i skolegården, hvor det trak op til regn flere gange, gik vi først i læ under det overdækkede areal, hvor vandposten altid stod. I gamle dage, var der dog flere tappesteder, tror jeg.

Derefter gik vi i husgerningslokalet, som vi havde fået lov at låne hele dagen, hvor vi fik en let frokost.

Herefter gik vi i samlet flok til møllen, som helt klart er Løves vartegn. Vi fik en flot rundvisning af denne, af en af byens, nu pensionerede landmænd, og så det hele i drift, da der var god vind den dag.

Efter dette, igen tilbage til skolen for at få kaffe og dejlig hjemmebagt kage. Der var igen livlig snak, der blev set på fotos og fortalt diverse anekdoter, fra en nu svunden tid.

Vi nåede lige ud og få taget et par klassefotos, inden solen blev helt væk, så var det blevet tid til spisning af den dejlige mad, samt medbragt drikkelse.

Bagefter var der igen hygge ved bordet. Til slut så vi filmen, om sammenlægningen af de fire skoler i sognet, som skete for 51 år siden, inden oprydningen.

Det var en utrolig dejlig dag, og alle var enige om, at det måtte gentages til næste år, hvor det er 40 år siden vi forlod skolen i Løve.

Tak til Kirsten, der satte dette i gang, og sørgede for at vi alle kom med. Også en stor tak, for at du fik det hele til at gå op i en højere enhed.  uden dig var det hele slet ikke lykkes.

Tusind tak til Bente for den gode og billige mad, du fik skaffet til os, der var rigeligt, og det smagte bare dejligt.

Også en tak til alle dem, der kom og gjorde det til en dejlig dag for os alle, og som hjalp med oprydning, kaffebrygning m.m. 

Samt en stor tak til vores to lærere, som var med hele dagen, på nær til spisningen, det var dejligt at have jer med.

En særlig hilsen til Birthe, som bor i Amerika, og som desværre ikke kunne deltage.

Samt en hilsen til Elisabeth, som desværre lige var blevet indlagt på hospitalet, vi ønsker alle, god bedring til dig.

Jeg laver senere en særskilt side, med nogle af de mange fotos, der blev taget på dagen.

B.H.Polle du ønskes et stort tillykke med de 50 år, samt de bedste ønsker for fremtiden. Samtidig en tak for de mange hyggelige timer og dejlige oplevelser vi har haft sammen.
 
Jeg glæder mig til festen, og håber at det bliver godt vejr.

De bedste ønsker og hilsner B.H.

Som mange sikkert har bemærket, har det været noget tyndt, med nyhederne på min hjemmeside på det sidste. Det er nu ikke på grund af agurketiden, eller fordi jeg ikke har oplevet noget, tværtimod, vil jeg sige, jeg har vel sjældent oplevet mere, end på det sidste. Men har nok ønsket at holde det lidt mere for mig selv, også af hensyn til min nye familie.

Men nu er det altså en realitet, og kan vel ikke længere skjules. Jeg har taget konsekvensen af, at jeg alligevel hele tiden var hos Annette, og har nu helt revet teltpælene op, og har fraflyttet mit hus, som jeg har haft i næsten 23 år.

Huset har jeg lejet ud, og det skulle så gerne give mig råd til at leve livet, uden for dets rammer, samt give mig noget mere tid, da jeg ikke jævnlig skal bese, og gøre noget der også.

Selv om tiden er knap, blev der alligevel tid til en enkelt overnatning i camperen her i starten af weekenden.

Det blev på, en for mig, ny plads, som jeg dog godt kendte i forvejen men aldrig tidligere havde overnattet på.
Pladsen er til trods for at den hælder noget, utrolig fin. Man holder oppe, med et par meter, eller tre ned til vandet. En rigtig fin plads, som vi vil bruge noget mere, dels fordi dens centrale beligenhed, gør den fin, men også fordi stranden er rimelig. Lørdag måtte vi hjem, grundet familiebesøg i Nord-Sjælland.

Om resten af weekenden kan siges: Arbejde i alle dens afskygninger, samt også havearbejde.  

I denne weekend blev forårstræffet samt den årligt tilbagevendende generalforsamling i Camperklubben overstået. ca. 50 personer havde sat hinanden i stævne på campingpladsen i Lohals på den nordlige del af Langeland.

Det blev som de mange andre træf i klubben, igennem årene, et utroligt dejligt træf. 

For mig, (os) startede det dog først fredag aften ved 20.30 tiden, idet camperen først blev pakket helt færdig fredag eftermiddag. Mange andre, var kommet en hel del tidligere, og var allerede i en god stemning, da vi kom.

Undervejs til distinationen, havde vi også gjort holdt  i Svendborg, hvor der blev spist en stor, og stærk burger indhyllet i ligeså stærke franske kartofler, på en lille hyggelig cafe.

Vejret var alle tre dage helt fantastisk, hvilket også gav yderligere mulighed for se lidt mere af øen samtidig. Dette blev udnyttet lørdag formiddag, med en tur til Rudkøbing, som er en hel pæn turistby. Gågadens butikker, blev kontrolleret, og der blev købt nyrøget laks på havnen. Derefter var det tid til en lille strandtur med efterfølgende spisning og afslapning i skoven, på vej tilbage, inden turen gik tilbage til campingpladsen og generalforsamlingen.

Senere lørdag, var der fællesspisning med masser af socialt samvær og kanon hygge bagefter. Det blev en alle tiders aften.

Søndag efter morgenmaden og opbrudet gik turen til Tranekær slot, hvor parken blev beset. Herefter lidt frokost og afslapning på P pladsen, hvorefter turen gik videre til Valdemars slot, efter indtagelse af en megatilbudsis på Tåsinges største campingplads.

Vi var lidt i tvivl om, vi skulle tage en kage med til eftermiddagsteen, men det viste sig nu, at baronessen ikke var hjemme den dag, (om hun var ude og gøre rent, føre sig frem eller andet vides ikke,) men hun kom i hvertfald ikke ud og inviterede os ind. Så vi kørte hjemover i stedet, og holdt derefter først ind i Korsør, og spiste her på vores dejlige og billige Kineserrestaurant.

Det var igen et af de bedste træf, jeg har været med til, men det siger man jo nok hver eneste gang.

Så nåede vi frem til Påske. Vejret har på det sidste bedret sig betydeligt, selvom der stadig kan være is på ruderne, hvis man står tidligt nok op. Men set fra havefolket og camperfolkets side er det nu tid at komme i gang.  

Og hvis man så lige har 10 fridage foran sig, er det ikke så dårligt vel.

Alle ønskes en god Påske.

B.H.

Så nåede min hjemmeside, de første 100.000 klik. Jeg håber alle, som kigger med har fået en god oplevelse, det har i hvertfald været sjovt at lave den.

Om jeg nu vil gøre mig endnu mere umage, med siderne, nej det tror ikke. Men forårets komme, vil jo nok give en del mere at skrive om, for det varer ikke ret længe, før camperen igen rigtigt skal ud at køre.

Påsken, bliver dog i år, en delvis hjemmeferie, med kun enkelte kørture, og overnatninger, grundet at de mange opgaver fra sidste år, skal forsøges gjort færdig i år.

B.H.

Jo naturligvis oplever han noget, en masse faktisk.

Se nu bare denne weekend, hvor han ser Arhus ved nattetide, og bor på Stadionhotellet. Til gengæld flytter han så maskiner om dagen.

Vores fabrik i Tilst, flytter til nye større lokaler, og jeg er med til at flytte de store maskiner, samt forbinde dem igen. Det har været bestemt længe, at det skulle foregå i denne weekend. Og naturligvis faldt det sammen med et træf, i camperklubben, det er jo nærmest en naturlov.


          Hermed ønskes du hjertelig tillykke med de

    50 år d. 10.02.2009

Samtidig sender vi de bedste ønsker for fremtiden.

                                             Jeanette Niclas og B.H.

Normalt siger man, at man er voksen, når man bliver 50 år, men der findes dog enkelte undtagelser.

Forskellen på børns og store drenges legetøj er kun prisen.

                                 

Torsdag d. 5. Januar var "Møgungen" og hans morfar på besøg i havnen, på den store færge, som ligger til kaj her.

Af flere grunde, "Møgungen" skulle se skibet indvendigt, som jo er lidt større end morfars, som til gengæld, skulle hilse på en gammel skolekammerat, som han nok ikke har set i 35 år.

Dette var udelukkende kommet på bane, fordi nogle stykker af dem i min gamle klasse som gik ud af skolen, i Løve, i 1969 - 1970 har besluttet sig for at mødes i år.

Det blev nogle utroligt dejlige timer, som bare fløj afsted, det må bare gøres om igen snart.

Tak til Per, det var så utroligt hyggeligt, også for mit barnebarn.
                                    __________

I den forbindelse, kan jeg nævne, hvis nogle gamle elever fra min klasse ser dette, (jeg ved at nogle af dem, ser siden af og til,) At nu er stortset alle adresser fundet og kontaktet.

Årets første tur med camperen, vil jeg nok huske lang tid fremover, af flere grunde. Da turen blev planlagt, var vejret betydeligt bedre, men det var nu først om søndagen, at det slog over i rigtigt meget koldt.

Turen startede fredag eftermiddag, lidt senere end beregnet, med basale indkøb i Skælskør, herefter gik turen videre til spisning og en overnatning, på Stigsnæs havn. Der var god plads, i forhold til hvad der plejer at være. Lørdag efter en tur langs vandet, gik turen til Birkegårdens haver. Lidt tamt måske, her om vinteren, når man har set den med blomster eller lys på, men alligevel en dejlig oplevelse. Herefter tilbage til en ny overnatning. Jeg var lidt tvivl om, hvor der skulle overnattes, lørdag nat. Skulle det være på den til tider fugtige hemmelige, med chance for at få årets første fastsidning, eller skulle det være på den mere sikre, og asfalterede, i den anden ende, det blev den normalt meget sikre, i den anden ende, der vandt. Men da vidste jeg heller ikke, at der søndag ville være islag, på hele strandvejen. Efter en lang gåtur, til den anden ende, og have forladt pladsen, og kørt et kort stykke hen af vejen, kom der en bil, med rimelig hastighed kørende fra modsatte ende. Kort før vi skulle mødes, bremsede føreren, hvilket gjorde, at bilen skred ud flere gange, inden den endelig igen fandt sporet, lige før mødet med camperen. Så var jeg ligesom klar over, hvor glat der var. I svinget inden bakken, kunne man ikke rigtig tage fart på, så det var kun lige med nød og næppe, den slap op af bakken. Herefter gik turen ned til havnen, men da det var koldt, blev denne set inde fra bilen af. ( Der var nok dagens største fejl) For efter at have taget termotæppet af camperen, inden starten, stod træskoene, neden for trinet, og det gjorde de også, ca. tre en halv time efter, da jeg i den anden bil hentede dem. Heldigvis var der kun en enkelt lastvognschauffør, på tanken, der så at jeg rendte rundt i hjemmesko, og tappede vand af, samt ordnede toilettet. Da jeg igen, nåede frem til Bisserup og skulle ned af bakken, inden vejen går ud langs stranden, var det med firehjulstrækket sat til, for der var blevet rigtig glat nu, så glat at selv med meget lav hastighed, skred vognen ud mod rabatten, hvor der var spor af mange udskridninger og det var svært at få drejet ind på P pladsen. Men ellers har det været en utrolig dejlig tur.

I rigtig mange år, har det for mig, været en fast tradition, at tage til campingmesse i Bellacenteret, her sidst i Januar måned. I år var da heller ingen undtagelse, Der var nu ikke de helt store nyheder, men det er jo altid dejligt at se det hele samlet et sted.

Hermed ønskes et godt og lykkebringende Nytår til alle, der kigger med på disse sider. Året 2008 blev jo et arbejdsår for mig, lige til det sidste, har jeg arbejdet en hel del mere, end det normale. I det nye år, skal jeg til at vænne mig til, at gå hjem til fyraften, at holde fri i nogle af weekenderne. Men allermest, skal jeg, vænne mig til, at tjene betydeligt mindre. Så det bliver et meget spændende år, jeg her går i møde, Bliver der råd til en billigferie igen, som den til Sverige, eller bliver det på prøveplader, til Korsør Lystskov. Alt dette vil vise sig i det nye år, men lige nu, er det tid at takke alle, som jeg på den ene eller anden måde, har haft berøring med, for det gamle år. Det være hermed gjort. Tak for de mange gode stunder, vi fik sammen, jeg håber i har haft det lige så rart, som jeg, og så håber jeg, at der bliver endnu flere i 2009.

Godt Nytår til alle.
M.v.h.
B.H.

Så kom Julen endelig.Vi har også ventet et helt år på den, og alligevel er man næsten altid bagefter med noget, til den store dag.  Jeg må dog sige, efter at have holdt "dagen før" Juleaften d. 23. som mange, med delebørn gør, er jeg nu endelig færdig med det hele, her dagen efter, og skal i dag kun have levninger, og kun med en god kammerat som gæst, så det bliver en dejligt afslappet Juleaftensdag for mig.

Men derfor skal alle i der har travlt lige nu, have en god Julehilsen alligevel.

Glædelig Jul
Børge Holm

Så blev Julefrokosten i camperklubben afholdt, på Marinaen i Korsør. Dertil kan kun siges, rigtig flotte lokaler, dejlig og rigelig mad, samt utroligt hyggeligt selskab. Det bør simpelthen gøres hvert år.

Dagen efter var der fælles morgenmad på Ny Stottsvej det gik også fint. Snakken gik lystigt ved bordet, og det blev også her nogle hyggelige timer.

Tak for behageligt samvær begge dage, jeg håber alle er kommet godt hjem.

Og ikke mindst tak for hjælpen med symaskinen, hvor jeg lige lærte noget nyt, jeg har hele tiden vidst, at man skulle træde på speederen, men har aldrig lagt mærke til koblingen, og var slet ikke klar over, at den også skulle sættes i gear.

B.H.

Nu nærmer Julen sig jo med raske skridt, vi skriver snart den første December og snart rinder året også ud, og vi kan igen tage fat på et nyt.
 
Hermed ønsker jeg alle, jeg på nogen måde, har haft kontakt med i året, der snart er forbi en rigtig glædelig Jul, et godt og lykkebringende Nytår. Samtidig takker jeg for de mange dejlige timer, vi fik sammen i dette år, idet jeg håber, der bliver endnu flere, i det kommende år.
 
Glædelig Jul og godt Nytår
samt de bedste hilsner fra.
Børge Holm

For(h)juletræf på Faxe Ladeplads Camping.

Så blev det tid for det årlige for(h)juletræf i den lille forening, som var berammet til d. 7 - 9 November.

For mit vedkommende startede dagen med at jeg havde taget en fridag, for at handle i bl. a. Biltema i Næstved. Her skulle der købes maling til båden, samt div. andre ting, til bl.a. traileren. Herefter gik turen mod Rønnede, her skulle der købes rugbrød, samtidig skulle lottoen fornyes. Jeg håber at den lotto udløser en mindre formue, for da jeg kom ud fra butikken, og skulle til at stige ind i camperen, lød et mindre brag, en ung mand skulle tage nogle kasser, på en rampe, ved siden af det sted jeg havde parkeret, med det resultat at en del af kasserne faldt ud over rampen, og lavede en lille bule i camperens ene forskærm. ( en god begyndelse på et træf ) Men det skulle blive være endnu, for da vi ankom til pladsen, og kørte ind på græsset, gik der ikke lang tid, før den gravede sig ned. Senere da flere vogne, var kommet til, fik vi den fri, men det var umuligt at få den op på kiglerne, hvilket betød, at jeg har sovet med hovedet nedaf i hele weekenden.
Resten af træffet, forløb dog uden uheld, vi hyggede os fredag aften, gik en lang tur lørdag formiddag, fik gløgg og æbleskiver til kaffetid og flæskesteg og risallamande kl. 18.00 herefter var der i lighed med de tidligere år, terningespil om de medbragte pakker, som altid var nogle heldigere end andre, i starten, men til sidst, grundet reglerne, sad alle med en pakke. Som altid gode, sjove og meget opfindsomme påfund. Herefter almindelig hygge til midnat. Søndag morgen var der fælles morgenmad i fælleshuset kl. 09.00 hvorefter vi gik en lang tur denne gang langs vandet. Herefter gjorde vi rent og trak fastsiddende biler ud. Lidt før middag kørte alle til Haslev og spiste fælles frokost.

Herfra skal lyde en stor tak for behageligt samvær.

Den 31. november holdt Korsør Gymnastikforening sit 80 års Jubilæum.

Efter at have været bisidder fra bestyrelsen, i den lille gruppe, der var nedsat til at arrangere festen, var det en stor glæde, at det hele forløb, ligesom vi havde planlagt det.

Festen varede i 7 timer startende med en velkomstdrink, lidt efter kl. 17.00 over dejlig mad, taler optræden og afsluttende med dans til levende musik til midnat.

Se foreningens hjemmeside, som jeg også laver.
http://www.korsor-gymnastikforening.dk/

Mange har en vis evne til at spørge: Hvordan går det med båden? Og tror du at du nogensinde bliver færdig med den?

Og det er da rigtigt, at når der endelig er en hel fridag, vil jeg jo hellere ud og køre, i camperen, end gå rundt og slibe på båden. Men så kommer der ind i mellem, en weekend hvor jeg rigtigt tager fat, og der sker noget.

Kort fortalt, handler det nu om, at få gjort det færdigt, som jeg ikke rigtigt, har kunnet tage mig sammen til, siden Påske, hvor jeg købte båden.
Derfor er jeg nu gået i krig med bunden, der er et par småskader, som skal ordnes, og så skal den lukkes, med den rette maling, hvorefter siderne og kabinen skal males. Bliver der maling nok, skal hele båden have en omgang. Men det begynder at haste, for vinteren nærmer sig, med raske skridt.

Efter gang på gang at have planlagt div. weekendture, som desværre ikke blev til noget, lykkes det i sidste weekend, at få en enkelt overnatning, i stand, ved Bisserup.

Den blev brugt til afslapning, fællesspisning, et godt glas, "det er jo løgn," to - tre glas, mindst rødvin.
Næste dag, efter morgenmaden, en dejlig gåtur til byen, i blæsevejr.

Efter en god frokost, gik turen igen hjem, for mit vedkommende, da jeg skulle til vinaften.

Men det var nu dejligt, med endnu et pusterum. Tak for behageligt samvær til Monique og René, også tak for tingene, til båden, af flere på mit arbejde, dog efterhånden omtalt som, vandskræk.
Hvilket jeg ikke forstår, det tager jo også tid at bygge en færge.

Efter at have, tilbragt næsten en hel uge hjemme, med rengøring, havearbejde, savning af brænde og ikke mindst, endnu engang slibning med efterfølgende spartling, af båden, var det tid at komme afsted til træf på Stevns Naturcenter fredag eftermiddag.

Stedet for træffet, var yderst velvalgt. God plads, var der til alle de deltagende campere. Også indendørs, var der fin plads, i den hyggelige sal, hvor der var ikke programsat socialt samvær fredag aften. Ved siden af, i gymnastiksalen, blev der den næste dag, afholdt en fiskekunkurrence, mest fladfisk, som skulle bestemme, på hvilket hold man skulle deltage på, i handicap OL lørdag eftermiddag. Uden at røbe for meget, kan jeg sige, jeg var ikke på det vindende hold, til gengæld, er jeg altid fair i konkurrencer. Senere lørdag aften var der stort fælles grill bord, hvor man selv grillede, mens resten var tage selv bord. Både lørdag, og søndag var der desuden et stort overdådigt morgenbord, med lunt rugbrød, og det hele.

Endnu et fantastisk træf, i camperforeningen var slut, og min fire ugers ferie, var også billigt til salg. For mandag er det igen arbejdstid. 
 

Fredag eftermiddag, et par timer før jeg var taget afsted, for tre uger siden, landede jeg i Korsør igen.

Det har været tre dejlige uger, hvor solen stortset, har skinnet hver eneste dag, på nær en enkelt, hvor det regnede. Den anden sidste dag, kom der både regn og hagl.

Turen, der startede med en overnatning på Avedøre Holme, gik over byerne Lund, Hassleholm, Kristianstad, Sølvesborg, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar. Herefter tog jeg Øland rundt, i et par dage, dog mest i den øverste del. Efter dette havde jeg fået mod på, også at se Gotland, så jeg kørte til Oskarshamn, tog færgen over, Så Visby, Det alene er færgeprisen værd, og kørte resten af øen rundt. Herefter tog jeg færgen til Nynæshamn, næsten op til Stockholm, rundt om Sødertalje til Eskilstuna og en kort smuttur ind i Ørebro. Det var meningen, at jeg ville se slottet, men det var umuligt, at finde en P plads. Derefter kørte jeg over Karlskoga, Kristinehamn, og ville så køre mod Kongsvinger efter Karlstad. Men drejede af vej 26 mod Mariestad, for jeg besluttede at ferie var ferie, og jeg ville se for lidt, hvis jeg kørte Nord på nu. Efter at have kørt lidt på E 20 forlader jeg denne, og kører over Lidkøbing, til Lackø slot på halvøen i Vanern herefter over Trollhattan. Og så igennem Gøteborg lige omkring kl. 16.30 hvor der godtnok, er mere end rigeligt travlt, og ingen sigtbarhed, i Tingstadstunnellen.  Da det jo er dårligt vejr, fortsætter jeg med at køre, og når til kort før Helsingborg, hvor jeg igen svinger ind i landet, ser nogle flere slotte, og overnatter, hvor jeg holdt den første nat i Sverige. De sidste dage tager jeg nærmest helt i Syd, kommer næsten til Ystad, da jeg vil se Børringe og Svenstorp inden jeg kører over broen fredag eftermiddag, tre uger efter jeg startede på turen.

Jeg har da på nær 25 km. kørt 3000 km. taget godt 800 fotos, som du vil kunne se nogle af, på siden sommerferie 2008 om kort tid men de skal først sorteres, så det tager nok lidt tid endnu.

Ja så er der snart gået en hel uge, siden jeg tog hjemmefra. Det er ikke fordi, jeg har fået kørt så mange km. men jeg får set noget hver eneste dag. Jeg er nu nået til Karlskrona, en pæn stor by, som jeg i morgen, vil besigtige på cyklen. Jeg har faktisk allerede cyklet meget. Mange Svenske byer er gode til det med cykler, de har deres helt eget stisystem, så man kommer nemmere rundt end med bilen.

Til dem der forventer mange fotos, jeg har allerede taget mange, men det tager så lang tid at lægge dem ind herfra, så det må vente til jeg kommer hjem. Men jeg har oprettet en ny side, nederst i menuen, hvor jeg skriver lidt om hver dag.

Mange hilsner til alle.
B.H.

Ja så sker det, inden for et par timer er jeg på vej. Som altid, når jeg har været tidligt oppe, gør jeg holdt på Avedøre Holme, her bliver jeg til i morgen tidlig. Derefter går turen over broen, og op til byen Lund, hvor specielt domkirken, og de gamle huse, skal besigtiges.

God weekend til alle jer, der skal på arbejde på mandag, hvor jeg har tænkt mig at stå sent op, og gå og daske lidt rundt, til det er blevet lidt op af dagen. Og mens jeg tager beslutning om, jeg skal tage ruten den anden vej, og køre til Elmiramessen.

De bedste hilsner til alle som,
kigger med på min side.
Børge HolmNiclas ønskes tillykke med de 8 år i dag d. 10.09.08.

Så kom camperen endelig hjem igen. Men heldigvis kun kortvarigt. For den fylder godt i indkørslen.

Hvis det går efter planen, vil jeg på fredag, sådan lige omkring kl. 18.00 være på vej, ud for at tømme og fylde vand på den, og så går turen mod Sverige.

Hvis pengene ikke slipper op før tid, vejret holder og en masse andre ting, vil den være hjemme igen, midt i uge 41 for at tage til træf i den sidste weekend i ferien, og så kalder arbejdet igen i uge 42

Men der er jo længe til. Nu skal der først arbejdes hurtigt, for at blive færdig til ferien, pakkes, og pakkes om, skrives sedler, der bliver væk, og så er det afsted.

Det er flere år siden, jeg har trængt så meget til ferie, som i år. ( Jeg føler mig snart helt flad ) Så jeg håber, til trods for det lidt sene tidspunkt, at vejret er med mig. Men i hvertfald bliver der en masse oplevelser, som godt kan bruges, også i dårligt vejr, men selvfølgelig er bedre i godt vejr. Jeg krydser fingre.

Nej egentlig ikke, men nogen er bare hurtigere til deres arbejde, end andre. Og i et job som mit, med tilkaldevagter hele døgnet, og i weekenden, er det altså utroligt svært at planlægge sit liv.

Jeg havde i sidste weekend set frem til et par dage i camperens tegn, men det blev i stedet i bådens tegn, og det er jo heller ikke så dårligt, når det nu skal være.

For uanset hvordan jeg vender mig rundt, mangler der noget tid et sted, når man arbejder så meget, som jeg gør. Men forventningens glæde er jo som bekendt den største, så jeg glæder mig til næste år, for så har jeg måske lidt mere tid, til de mange ting, som jeg altid gerne vil.

Lige nu, handler det om at gøre klar til ferien i uge 38 jeg har for længst besluttet at tage afsted, lige når jeg får fri, men årene har lært mig, at det ikke altid slår til, det man går og beslutter. Den kommende weekend, skulle så gå med vask rengøring og klargøring af camperen, men hvis vejret er til det igen, vil jeg hellere gøre båden helt færdig, inden jeg tager på ferie.


For bunken med træ uden for carporten, vokser hver dag, så jeg må se at komme i gang. Og nu starter sæsonen, med badminton og gymnastik, så det er tre dage der ryger ud af ugekalenderen.

50 års Skolejubilæum.

 

Torsdag d. 21. august 2008 var der annonceret 50 års skolejubilæum på den lille skole i Løve,

Jeg gik her fra 2. til 7. klasse. Herefter blev man flyttet til den større skole i Høng enten for at gå i 8. – 9.- 10. eller tage realskolen her.

 

Der var rigtig mange, der havde fundet det sjovt at deltage, måske 120 – 160 fra næsten alle klasser, både tidligere og senere end mit eget skoleforløb.

 

Fra min egen klasse, var vi kommet tre piger og tre drenge, vores klasse og dansklærer, samt vores regnelærer.

 

Det var utroligt hyggeligt, at møde alle disse personer, så mange år efter, og slet ikke svært at kende dem igen, selvom nogen af pigerne havde fået kortere frisurer og drengene højere pander, (ja det var vist kun mig selv, ved nærmere eftertanke) 
Der var rigeligt at tale om, flere kunne huske div. episoder, som, når de blev fortalt, igen ledte videre til andre, og sådan gik lang tid, med at tale om de gamle dage, i en helt anden tid.

Vi nåede også at få talt lidt om hvad vi hver i sær laver i dag, og der var nu ikke mange overraskelser her, men det var også kun 50 % af klassen, der var samlet.  

 

Inden vi sagde farvel, udvekslede vi adresser, og enedes om at prøve at samle hele klassen i nær fremtid. Med chance for at min tidligere regnelærer læser dette, må det til næste år, eller senest i 2010 være 40 år siden vi forlod den lille skole. Så det var meget nærliggende at lave et arrangement i den anledning. Der blev taget nogle fotos som får sin helt egen side, nederst i menuen, og så håber jeg at få nogle kopier, af de mange fotos, fra den tid, da mine egne desværre er gået tabt, for mange år siden.

Til dem af jer, der fik adressen på min hjemmeside, husk at skrive i min gæstebog, så jeg også får jeres mailadresser. Og så forøvrigt tak for nogle dejlige timer med behageligt samvær, jeg håber ikke det er sidste gang vi ses.

B.H.

Så er ferien forbi, fabrikken kører igen for fuld kraft, hvilket vil sige døgnet rundt, men også  i alle weekenderne. Det stiller nogle store krav til en, når chefen er taget på ferie, i en måned, ens udenlanske kollega er taget hjem på ferie i 14 dage. Og man er alene om det hele.

Så er det jo rart, at en af ens tidligere kollegaer, på opfordring igen ønsker at arbejde sammen med en.

Det bliver dejligt igen, ikke hver gang man skal bede en om at gøre noget, at skulle lede efter de rigtige ord, med misforståelser til følge.

Det er også dejligt at vide, at der nu kun er fire uger til jeg holder sommerferie.

Skal man nu også glæde sig?

Ja det skal man vel, for i år må man da sige, at feriesæsonen, har budt på noget utroligt godt vejr, i stort set alle ugerne. Dejligt og velundt for alle de ferierende.

Men

Man skal måske lige tage det med med glæden, med et gran salt. For når i andre, der nu er på vej hjem fra en dejlig varm ferie, så har vi andre haft det meget varmt. Og feriereparationer er jo i forvejen, lig med meget beskidt, meget besværligt, meget travlt og meget mere end en normal arbejdsuge, betænkelig nær de 70 timer bare i denne ene uge.

Så jeg glæder mig til ferien er slut.

Til jer andre, velkommen hjem, jeg håber i har haft en god indholdsrig ferie, og at i har fået slappet rigtigt af.

B.H.

Jeg har tilladt mig, ud fra egne erfaringer, og fordi jeg tit møder spørgsmålet, i div. forums, at lave en lille ( ja den blev nok lidt mere omfangsrig, end jeg havde regnet med ) liste over ting, man skal tænke på, når man får den gode idé at købe sig en camper.

Den ses i menuen under Camperguide.

Den må ikke opfattes, som mere end den er, og det vil altid, være en god idé at tage en med, som har prøvet det før, når man skal se på camper til mange penge.

Jeg håber nogen, kan have glæde af den.

Nu er de fleste jo nok taget på ferie, desværre ikke mig. Men jeg fejrede i weekenden, at der nu kun er 2½ måned til jeg har ferie, det bliver altså dejligt.

Jeg fejrede det ved se stort på båd, rengøring og ukrudt samt ved at pakke camperen, og tage afsted til den lille plads, hvor vi så tit har holdt en del campere for en weekend.

Nu blev vejret knap så godt, som ventet, men jeg fik dog øvet lidt mere med den nye fluestang, det bliver bedre og bedre, for hver gang. Så hvis jeg ikke er klar, når turen går til Sverige, om nogle måneder, tager jeg næste år til Grønland, og kører med hundeslæde. For det sker af og til, at man slår et smæld med linen.

Ellers var det ren afslapning, jeg havde ellers regnet med, at cykle til den nærmeste badeby, men vejret var for ustabilt, så det blev kun til korte gåture, og til at sidde udenfor med en god bog.

Søndag efter frokost kørte jeg jeg først ud for at se på en stor herregård, og derefter til et museum, i nærheden. Men det var vist lukket for nogen tid siden, og så har man måske glemt skiltet. Til sidst kørte jeg til Stigsnæs, hvor vi for snart mange år siden tit holdt til i weekenderne. Der er stadig mange campere på pladsen, dog nu mest udlændinge, men med yderst interessante campere, lige fra kassevogne til gamle busser.

Ja hvordan går det egentligt med båden?
Det kan nemt besvares. Det går ikke, eller i hvertfald, ikke nær så hurtigt, som jeg havde regnet med. For selv om det snart er fire måneder, siden jeg var i Randers og hente den, er der ikke sket det helt store endnu.

Først ventede jeg på, at det skulle blive godt vejr.
Så ventede jeg på, at jeg skulle være færdig med at hjælpe andre.
Så ventede jeg på, om Skattevæsnet, ville overtage den for at starte i skibsbranchen.

Det lader det ikke til, for så havde de vel hentet den.  Så nu laver jeg den selv i stand.

I menuen er der en ny side, der hedder Båden.

En af de store interesser, jeg har haft i mange år, er rally. Desværre har det i mange år, været svært at få tid til denne interesse. Men når Komo ( Kalundborg og omegns motorsportforening,) arangerer rally, er det altid i topklasse. Specielt prøverne i grusgraven Gammelrand, er en stor oplevelse.
Se blot et af de mange fotos, jeg tog på dagen.

Da jeg i sidste uge, som næsten, hver søndag, kiggede ind til min mor, i et par timer, spurgte jeg: Hvad ønsker du dig så på din 85 års fødselsdag?  Ikke noget, kom svaret promte. Det må jeg jo tage til efterretning, men jeg finder dog nok på noget alligevel.

Men jeg forstår hende da godt, for hun har jo det hele, og mere til samlet igennem et langt liv og kan nu se tilbage på et godt og langt liv. Et liv som har givet hende en masse, selvfølgelig både godt og skidt, som alle andre.

En af de ting, livet blandt andet, har givet hende, er et utroligt godt helbred. For hvor mange i den alder, lider ikke af en eller anden sygdom, eller et handicap, som hæmmer dem i deres liv.

Det er ikke mange sygedage, hun har haft i sit arbejdsliv, eller senere i sit pensionistliv. Hun passer selv sin lejlighed, men får dog hjælp til det grove. Hun fik først sit kørekort, da hun var fyldt 50 år, og vil nu til at aflevere det, da hun syntes reaktionerne er blevet noget forsinkede med årene.

En stor, men også god beslutning, som vi børn støtter hende kraftigt i. Til trods for at det nok, giver os lidt mere kørsel, for fremtiden.

Kommunen har dog som en fødselsdagsgave stillet en fin elscooter, til rådighed til låns. En yderst flot service, så min mor kan fortsætte med at køre til spisning, på plejehjemmet. For det er jo vigtigt, hver dag, at have adgang til social omgang med andre mennesker, og giver mere livsglæde.

Nu har jeg jo kun kendt min mor i godt halvdelen af hendes liv. Men jeg tror dog, at hun har levet i en meget spændende tidsalder, hvor utroligt mange ting er sket, og mange nye ting har set dagens lys.

Jeg tror også, at når jeg ser på min mors liv, gennem de sidste 30 - 40 år, som jeg kan huske tilbage, kan hun bestemt godt være tilfreds, med sit liv, og de ting hun har fået udrettet indtil nu.

Ja det skinner vel igennem, at det er en glædelig dag, som vi hendes tre børn, tre børnebørn og et oldebarn, har set frem til meget længe, for på lørdag, hvor hun fylder år, har hun inviteret os alle til kaffe, med det hele. 

Et stort tillykke til  min mor, med de 85 år.

Må mit ønske for dig være, at dit indtil nu, gode helbred, og din åndsfriskhed vil vare meget længe endnu, og at du stadig må få en masse gode oplevelser, og fortsat have et godt og indholdsrigt liv.

Din store søn.

Selv om tiden, som altid, er knap, og fyldt med en masse arbejde, også lige her for tiden, ( der er altid ekstra travlt, den sidste måned før fabrikkens hovedferie, ) forsøger jeg ind i mellem, at få rydet lidt op på min hjemmeside. Jeg har jo to andre, som jeg også snart skal i gang med.
 
Det betyder for denne, at nogle sider, virker endnu mere rodet end de ellers gør. Det beklager jeg selvfølgelig, men det betyder også at en masse fortid, nu endelig er på vej helt ud. Eller at det bliver omskrevet, med hovedvægten lagt på mine egne oplevelser. Man kan så spørge sig om rigtigheden, i det skrevne, men det må man så til gengæld leve med.

Til de mange, som allerede nu er begyndt at trippe, for at få pakket de  sidste ting ned, og venter med længsel, på at komme afsted, i den almindelige fabriksferie, vil jeg da lige huske at ønske jer alle en rigtig god ferie.

Som altid en formaning, herfra mig:
Pas nu godt på jer selv, og hinanden. Husk ferien starter allerede, i det øjeblik, i sætter jer ud i vognen, men kan slutte når som helst, også lang tid inden, i måske er nået at komme hjem igen.

Så kør forsigtigt, tag ingen chancer, i skal nok nå det hele, om ikke i år, så til næste, eller næste år igen.

En rigtig god sommer, samt en ferietur med en masse spændende oplevelser, og en mængde god afslapning ønskes i alle af.
 
Smeden B.H.

Fire fantastiske dage. Ja selv om jeg næsten lige har haft fri i 3 dage, i forbindelse med træffet, ( omtalt andet sted ) så var disse 4 dage, det rene afslapning. Faktisk var jeg så afslappet, at jeg var lige ved at blive solskoldet, da jeg snuppede en morfar under markisen. Ellers blev der hygget, fisket, gået ture og snakket til højre og venstre. Som det fremgår af fotoet, blev det også til et enkelt besøg torsdag aften, hvor vi kørte en tur til Bisserup strand.

For de fleste, nærmer ferien sig nu med raske skridt, sådan er det jo ikke i mit liv, der er endnu meget længe til. Som det ser ud lige i øjeblikket, bliver det ugerne 38 - 39 - 40 0g 41 men meget kan nå at ændre sig. Og der kan godt nå at blive en lille ferie igen, det var i hvertfald utroligt dejligt og afslappende, at være væk fra det hele.

Så blev det tid for det årlige forårstræf i vores camperforening. Det var godt at få det overstået, det sidste lange stykke tid, har der ikke været tænkt på meget andet, hvilket også har kunnet ses på disse sider, som ikke er blevet opdateret så tit. Det blev i år holdt i Hemmeshøj forsamlingshus, ved Vemmelev. Det var meget tæt på at blive en rigtig succes, som min medarrangør, og jeg, havde fået banket ned. Dejligt vejr var det alle tre dage, dejlige omgivelser, i et omkring tre år gammelt forsamlingshus var rammen. Dejlig, velsmagende og rigeligt mad, leveret af Cafeteria Storebælt, Det var toppen, prisen var ikke til at kimse af, 62,00 kr. pr. kuvert, om der var nok, der var rigeligt til lørdag aften, og til skrub a´ mad søndag til omkring 12 menesker, og så var der stadig en hel del til at tage med hjem for arrangørerne til de første dage. Sådan et træf, laver ikke sig selv, det er klart, men hvis alt skal fungere, er man afhængig af andres hjælp, og den manglede bestemt ikke. Jeg skal ikke her fremhæve nogen, men uden hjælpen i køkkenet, og efterfølgende til oprydning, rengøring af hele huset inden aflevering, havde jeg selv været nødt til at tage mere fat, og ikke været færdig før om et par dage.

Tusind tak for hjælpen til jer alle, men også en stor tak til alle jer gæster, for det gode humør og den velvije i alle kom med. Samtidig også en stor tak til min medvært Flemming og hans kone, som jo også trak en meget stor del af læsset.


Venligst
B.H.


Se enkelte fotos fra træffet, under forårstræf 08 nederst i menuen.

Efter den vellykkede tur i sidste uge, hvor der næsten blev kørt 400 km. i camperen, og bremserne blev brugt op til flere gange, tog jeg mandag chancen og kørte til synshallen med den.

Det tog lidt mere end ti minutter, og kostede 450,00 kr. og næsten to fingernegle. De resterende skal bare klippes helt tilbage.

Til gengæld fik jeg ikke træk på denne gang. Jeg syntes tiden var løbet fra mig, der var i dag kun fire dage tilbage, til den skulle være synet, så det var ligesom ved at være nu.

Ja så er der næsten et helt år, til det næste syn, denne gang med Suzukien.

Ja man har godt nok mange glæder, med to biler

Som i mange andre firmaer, er det en regel at holde fri på Kristi Himmelfartsdag, og den efterfølgende fredag. Og for første gang i meget lang tid var produktionen helt lukket på virksomheden.
Det betød at jeg holdt rigtig fri, og tog på tur med de Frie campere til Lolland. Egentligt var det meningen at turen skulle gå til Kragenæs, hvor vi skulle holde og derfra sejle til Fejø og cykle rundt her. Men da vi ikke havde bestilt plads, og det havde regnet en del onsdag aften, var der ingen pladser som vi kunne bruge. Vi kørte derfor videre til Maribo Søcamping, som altid er et besøg værd. Det er en plads som ligger centralt ved en spændende by, både hvad handel og oplevelser angår. Og prisen er også, så alle, selv jeg kan være med.
Inden da havde vi været i krokodille zoo, og forsøgt at besøge traktormuseet, som også var på vejen, men her var der endnu ikke åbent.
Så det endte med at blive en ferie, helt i madens og afslapningens ånd, og det er jo også rart en gang i mellem, og lige hvad jeg trængte til.

Lørdag d. 26. April var det tid DM rally. Det er hver gang en oplevelse at se på. I år ser det ud til at mængden af potente biler, ( kva reglerne omkring prøveplader ) igen er pænt stor. Tak for det Storebror DK Men jeg opfatter det som at man ikke kan køre på disse plader i udlandet, og det er jo meget skidt, da kørerne jo så ikke kan bruge deres biler her. Det må vist være en ommer.
Ellers var det flot rally med nogen forskydning af tidsplanen, helt fra start, men også fordi der skete et par mindre uheld, på de mange gange smalle veje, der var lånt til formålet.

Så skete det igen. Lige til onsdag middag så det ellers ud til at jeg skulle have tre fridage væk fra det hele. Men nej, sådan skulle det ikke være. Allerede i sidste uge fik jeg tilsagn om at virksomheden ville være helt lukket i alle tre dage. Men om tirsdagen, kunne jeg godt mærke at stemningen var vendt, til nogen produktion på fridagene. Ikke noget stort problem for mig, jeg har jo en chef, som må tage sig af det, ( Men han er lige taget på ferie i tre uger ) Så har jeg min kollega, som lige har været hjemme 14 dage i påsken, og været syg 1½ uge bagefter, hvor jeg  også havde vagten, men han kom sørme og var syg onsdag, samtidig fortalte han, at han havde tænkt sig, at tage hjem på ferie, i de her tre dage, og jeg som havde regnet med, at han nu kunne tage over, hvis der skulle blive noget.

Ikke noget problem for mig, jeg havde jo heller ikke rigtig lyst, til at køre nogen steder, havde bare tanket camperen for sjov, og fordi dieselen var temlig billig onsdag nat. Jeg vil da også meget hellere gå her hjemme og rydde op, ordne haven og carporten. For det er ikke fordi jeg ikke har noget, der trænger til at blive gjort, jeg havde bare mere lyst til noget andet.

Nå bitterhed, kan man som bekendt ikke bruge til noget, men nu fik jeg da luft, så nu må jeg se at komme igang, jeg starter med at ordne i udestuen.
Og der er jo også så meget pænt at se på hvor jeg bor, se bare hvad PM har fanget for nylig.

Det håber jeg i hvertfald, for nu er alufælgene sat på. Jeg kunne ikke vente længere. Samtidig blev de nye trinbrædter monteret, samt det forkromede reservehjulsdækken. Det er blevet en hel anden bil.

Efter i lang tid, ikke at have kunnet komme i kontakt med ejeren af den båd, som jeg meget gerne ville eje, af to grunde. For det første var den ikke som først angivet 15 fod, men kun 14 fod, som er ca. 4,20 m. og som med traileren giver lige omkring 5 m. som igen gør at den kan trækkes af camperen, og holdes inden for de 12 m. Den anden grund, var at prisen, næsten passede, måske ikke til min økonomi, men til de penge, jeg havde til rådighed. Så her søndag over middag, kørte jeg til Randers, og hentede den, en tur på næsten 500 km.med blæst, snevejr og en del trafik. Men det var nu turen værd. Det eneste der nu mangler, er redningsveste og lidt godt vejr, så skal den prøves på vandet.

Så blev fødselsdagen for Mogens afholdt. Om han også er afholdt, ja der var i hvertfald fyldt godt op i salen. Og mange havde lavet sange og andet sjov til ham. Den bedste syntes jeg  nu var den med de to personer, hvor Mogens selv var den ene halvdel, ( hoved og fødder ) Og hvor en anden, som ikke kan se, er hans arme. Inden, havde han så gættet på, hvor dygtig han ville være, til nogle opgaver. Den skabte megen morskab.

Mogens endnu engang tak for en dejlig fest.

Ja så er det allerede på torsdag, vi skal til fødselsdag hos Mogens igen.

For han fylder nemlig 60 år d. 20.03.08.

Et stort tillykke ønskes med dagen, samt fremtiden.
Vi glæder os alle til festen.

 Min datter har indført dette på sin hjemmeside, eller rettere på mit barnebarns hjemmeside, så jeg har tyvstjålet.

Hun behandlede ham som en hedensk gud - til hvert måltid satte hun et brændoffer foran ham.

 En kvinde kan indvillige i at tilgive og glemme - men hun kan ikke lade være med at referere til sagen af og til.

 Man må aldrig drikke på tom mave - det klogeste er at lægge en solid bund med et par pilsnere.

 At få den lille til at sove er sværest, når hun er 18.

 Det ideelle feriested er der hvor fiskene bider - og myggene ikke gør det.

Hvis du vil se flere, kan du kigge på: http://www.123hjemmeside.dk/niclas2000/9435044

Så blev det endnu engang tid til rigtig fest og Country Night i Knabstruphallen, er nu blevet til endnu en dejlig tilbagevendende begivenhed, hvor de rigtige frie autocampister mødes. Igen i år var der gode retter på fadene, koldt øl på tankene og flot optræden, af flere fine Country grupper.

Når nu man havde fyldt camperen med vand, vin og diesel, og en lille smule mad, kunne man jo ligeså godt få en weekend ud af det. Det gjorde vi så, i det vi tog til Røsnæs ved Kalundborg om lørdagen, blot for en enkelt overnatning. Vejret var, efter årstiden ganske dejligt, specielt den første dag, hvor i mod søndagen bød på blæst, regn og bløde stier til formiddagens gåtur.
Du kan se flere fotos fra Røsnæsturen, under foto fra småture nederst i menuen.


Lørdag d. 2.02.08 var der skolefodbold i Skælskørhallen, arrangeret af Skælskør Bank.
De fem fra 1. klasse på Lille Egede Friskole, havde glædet sig meget til at vise deres kunnen med fodbolden på denne dag. Og fædre, mødre og i mange tilfælde også bedsteforældre, var inviteret , for at se på. De havde også taget deres egne cheerleaders med. Det gik faktisk rigtigt godt i de første tre kampe, hvor de vandt med 2 - 0 over så prominente navne som Pias helte, Det sorte lyn og De grønne drager.
Men i den anden sidste kamp, hvor kampen stod om enten at spille om Sølv eller Guld, eller få Bronze tabte de med 4 - 0 til nogle andenklasser, som hed Danmarks drenge vender tilbage. Men da var det også kun andenklasser der var tilbage i turneringen. Men de spillede flot, og rigtigt godt sammen, så det var en fin dag. Og til næste år er de selv blandt de ældste i puljen. De fik flere præmier for det første mål, og Niclas, der stod på mål, fik for en god redning
.
Næste gang jeg kommer i banken, vil jeg spørge om det for dem kun er Guld og Sølv, der tæller, for vi andre syntes jo nok at præmie skammlen, plejer at have tre trin.


Livet er desværre ikke altid helt retfærdigt, eller til at stole på. Nogle gange får man her i livet, nogle gevaldige øretæver, uden selv at føle, at man på nogen måde har skyld i det, andre prøver at give en skylden for, bare fordi nogen jo skal have skylden. Og det er bestemt ikke særligt rimeligt.

Jeg håber sådan, at dagen i morgen vil blive en retfærdig dag, for dig N.A.S.A. og jeg ønsker dig alt det held der findes. Jeg kan ikke forestille mig, at nogen kan have glæde af at spolere dit livsværk, på grund af nogle simple paragraffer, der er trods alt ting, vi mennesker ikke selv er herre over.

Din ven igennem
snart 44 år
B.H.
 

Siden med de frie autocampere, er nu også oprettet som 123 hjemmeside.                                                       
http://www.de-frie-autocamper.dk


 

Jeg er blevet gjort opmærksom på, at siden med skilsmissen, har generet min tidligere kone, og dennes familie, Det beklager jeg dybt, det har aldrig været tanken ( Dette kan betraktes som et dementi, om man vil. ) Det jeg har skrevet var nogle tanker, jeg havde gjort mig i en svær tid, hvor man tænker meget over tingene, Jeg mener ikke at have generet nogen direkte, men hvis det alligevel skulle være tilfældet, har jeg hermed slettet siden, Hvis der skulle være andet, som generer, så skriv endelig, inden i tilkalder politiet.

M.v.h.
B.H.
borgeholm@mail.dk

Den 19. Januar var det tid til campingmesse i Bellacenteret. Det er altid spændende at se nyhedderne, og at følge med år for år. De senere år er jeg nu blevet mere og mere optaget af campingvognene, for der sker også utroligt meget, på dette område. Efterhånden er der ikke så meget forskel på indmaden, i en camper, og i de fineste campingvogne.

den sidste rigtige fridag i Juleferien, ringede min mobiltelefon, Vil du med ud at sejle en tur , sagde Dækmanden, Benny.  Altså hvis det er i den der forlængede robåd, med overdækning, er jeg ærlig talt helst fri, sagde jeg, så vidt jeg lige nu husker!!!!!!!! Og jeg havde også en aftale med camperen, om polering af fronten, mens den var varm, efter at have stået inde til Nytårets komme.
Nå misundelse, er jo en grim ting, og ikke noget jeg normalt lider af, men her er det altså rigtig meget tæt på, for båden er knap 40 fod lang har to motorer, på jeg ved ikke hvor mange heste, der er i hvertfald rigeligt, og så er den udstyret, med alt hvad man kan ønske sig. Så det er hver gang en stor oplevelse, at være med. Og jeg fik da også taget et par enkelte fotos undervejs, når vi en sjælden gang lå stille.

Så blev Juleaften overstået. Og jeg kan roligt skrive, at det blev en stor succes. Fra starten var det meningen at min mor på 84 skulle komme. Der ud over var det min tur til at have datteren, svigersøn og barnebarn denne aften. De havde dog tidligere truffet aftale med deres vennepar Jeanette og Peter. Dette skulle vise sig at være en endog stor fordel for mig. For Peter et udlært kok, og han stod for størstedelen af maden. Så det eneste jeg selv skulle sørge for var at sætte den ene af de to stege i ovnen et par timer før vi skulle spise.

Nu er Juleaften for de fleste, med mindre, man er barn eller så tilpas gammel, at man igen har krav på at få gaver, en aften hvor man får noget rigtig god mad, og har noget hyggeligt samværd med dem man sætter mest pris på.

Og vi fik noget rigtig dejlig mad. To gode stege, brune kartofler, som min mor, som har lavet mad i rigtig mange år, ikke mindes at havde smagt bedre. Og Ris ala' manden, var et kapittel for sig, den smeltede nærmest på tungen, var let og luftig og indeholdt netop den rigtige mængde vanillie.

Ja Peter, hvis jeg var dig, ville jeg overveje at få hemmeligt nummer på telefonen, for min mor fylder jo som bekendt 85 til næste sommer, og hun mener det er et job for dig, at lave maden.

Derefter skulle der danses om træet, min mor valgte straks sofaen, og jeg som havde taget Julesange med hjem fra arbejdet, kunne godt se, at stemningen ikke var helt med mig i forsøget på at få folk rundt om træet, så jeg overgav mig, så vi kunne komme i gang med gaveuddellingen. Alle fik noget, de mindste selvfølgelig mest, men værten ( mig selv ) fik også mange dejlige ting, som jeg blev meget glad for.

Det blev en rigtig dejlig aften, som jeg vil mindes fremover. Min mor, som blev til 2. Juledag mente også at det havde været en hyggelig aften.
Tak til alle, for gaverne og det gode humør.

Lørdag lidt over middag tog de fire generationer i Nisseland. Det var en stor oplevelse for alle, selv om der var rigtig mange andre der havde fået den samme ide. Vi havde medbragt kaffe og sodavand og lidt spiseligt til eftermiddagskaffen.

En af de ting, som en skilsmisse jo altid medfører, er en naturlig splittelse, eller opdeling af familien. I mit tilfælde betyder det jo at familien er skrumpet noget ind, fra tilsammen fem børn og 8 børnebørn incl. bonuserne til et enkelt barn på 26 og et barnebarn på 7 år.

Når det er sagt, er der jo både fordele og ulemper ved dette, før kunne det være svært at få blot en enkelt dag, helt for sig selv. Nu kan man blot vælge en, hvor man ikke skal noget. Men med et job, som mit, med indbygget tilkaldevagt, er der nu ikke så forfærdeligt mange at tage af, men jeg har dog tilladt mig at tage fri fra vagtordningen de sidste to weekender, samt den næste. Og det er helt underligt, men også bare utroligt dejligt, at have tiden for sig.
Det burde nok medføre at jeg gik i gang med den yderst tiltrængte oprydning i carporten og værkstedet, som jeg har skubbet noget. Men omvendt, der er jo ikke nogen der tager skade af det, når bare porten er lukket til, og jeg skal nok nå det på et tidspunkt.

En af de ting, der er blevet mere tid til nu, har jo været min egen side af familien, som jo nok før i tiden, har set mest til fra sidelinien. Det har altid været et problem, at få min mor, som i dag er 84 år, til at forstå, at med så mange familiemedlemmer, måtte hun vente til det var hendes tur. I dag er det meget nemmere, idet jeg kører op til hende hver søndag til kaffetid. I denne weekend bliver det nu om lørdagen vi ses, for vi er blevet enige om at tage fire generationer til Nisseland. Jeg er lidt spændt på, hvordan det går, for der er mange andre ting, hvor det kunne være sjovt at samle hele familien til, selv om spredningen aldersmæssigt er på 77 år mellem ældste og yngste medlem, som jo er en dreng, med stort D eller ligesom en sådan skal være. Men også med fuld fart på    

Den første dag i December tog Niclas, morfar og Benny en tur til København. Vejret var ikke helt til den gåtur på Strøget vi havde regnet med, så det blev en tur i Fields som var pyntet til Julen.
Derefter gik turen til det fine Planetarium. Det var en oplevelse, både for Niclas, men også for os andre. Vi så først lidt om stjernernes placering på himlen og derefter 3D filmen om Dinosaurerne. Flere gange, når der blev kastet noget ud i luften, eller et dyr kom løbene lige ud i armene på en så man måtte skærme sig med hænderne. Det var alle pengene værd, selvom de forskellige ting, der var placeret rundt om scenen ikke helt faldt i et 7 årig barns smag,
Herefter kørte vi lidt rundt i centrum, og var bl.a. i Nyhavn inden turen gik hjem.

Så lykkedes det alligevel. Efter selv at have haft lavet en aftale, til den første December, om at se Cola-bilerne med lys på, var der andre der havde aftalt d. sidste November. Så vi var troppet op til kl. 20.00 fredag aften. Men vi ventede forgæves, i første omgang. Til sidst forlod vi alle fabrikken, vi kørte hen for at tanke, og kørte derefter en tur igennem byen, for derefter igen at køre tilbage til fabrikken, og så var de netop kommet.
Vi fik rigtigt set dem med lys på, og var også inde og se førerhuset, som er på størelse med en pæn etværelses lejlighed.

Så blev det årlige forhjulstræf afholdt i sidste weekend. Det blev holdt på Cittycamping i Nykøbing F. En dejlig central plads, som blev holdt åben alene for os i denne weekend. Vejret var ikke det varmeste for årstiden, men der var dejligt lunt i vognene, samt i receptionen, som vi havde lånt til spisningen lørdag aften.
Middagen som bestod af gammeldags flæskesteg med alt tilbehør, samt risallamande til dessert. Utrolig vellavet var det og der var rigeligt. Bag efter skulle gaveræset overstås. Der var som altid nogle pakker, som der var ekstra rift om, bl.a. en lang, tung og trekantet pakke, som viste sig at indeholde tre X 10 sorte sække. Selv vandt jeg et koben til at åbne konservesdåser med, beskedent, men yderst betænksomt, må man sige, når man tager min civile stand i betragtning. På nær et enkelt par, kom alle fredag eftermiddag / aften og vi brød op kort før middag søndag, hvor vi først var på loppemarked og til sidst indtog frokosten ved Farøbroen. Som altid en dejlig Weekend i venners lag. se nogle af de fotos fra weekenden under forhjulstræf 07 nederst i menuen.  

Før i tiden sagde man jo altid, intet nyt er godt nyt, og det skal nok passe. For her i det ( mit ) lille hjem, sker der ikke alverden for tiden, eller nærmere slet ingen ting. For stort set fra det øjeblik, jeg flyttede hjem igen, har jeg dårligt nok været der. Og når jeg endelig er der, er det som regel kun køkkenet jeg når at opholde mig i.
Først var jeg på weekendtur, med barnebarnet. så hjalp jeg med at male hjemme hos ham, som havde huset mig, dengang jeg  ikke boede hjemme. Den sidste weekend, har jeg  tilbragt på jobbet, som jo normalt også fylder en temlig stor del af min tilværelse.
Men nu ser det endelig ud til, at der igen er en friweekend forude, eller nærmere to. Eneste faste punkt indtil nu, er Lørdagens vinaften, en dejlig tradition, som vi har holdt i hævd ca. en gang om måneden, siden vi startede den op i efteråret 2000 Fra starten var vi fire par, som nu er blevet til tre ( 2½ ) hvoraf jeg selv nu er den halve.
Resten af weekenden skal der ud over gå med oprydning, i garagen, sætte blomsterkummerne og havestolene væk for vinteren, og ikke mindst slappe af. For når man hver dag, møder kl. 5.00 om morgenen, og tit først når hjem til aftensmaden kl. 18.00 skal batterierne jo også lades op en gang i mellem.
Det skal de bl.a. i den næste weekend, hvor der er forhjuletræf i den lille camperklub. Også en årligt tilbagevendende tradition, som jeg altid ser frem til. I år skal den holdes på Falster Citycamping, et rigtigt dejligt sted, tror jeg.

For længe siden, havde de to drenge lovet hinanden, at når de begge fik efterårsferie, skulle de på en lille campertur. Og det gjorde de så  lørdag og søndag. Aftalen gik ellers på, at man først skulle besøge Fantasiworld, men da Niclas ikke havde været i Bonbonland i meget lang tid, overgav jeg mig efter en kort tøven. Og det blev alle tiders tur, vi fik prøvet en masse, inden vi kørte videre mod Vordingborg. Midt i mellem denne by og Næstved, ligger der jo en ren oase. Først besøgte vi Monique og Rene, de bød på aftensmad, dejlige frikadeller, udformet lige som krebinetter, men vi kaldte dem nu frikadeller, for det kunne vi lide. Her blev vi til næste dag. Efter morgenmaden, tog vi på fisketur i nærheden. Den nyindkøbte fiskestang, havde fra starten visse handicaps, men efter en tid, blev den rigtig god, til at kaste med. Selvfølgelig, bliver man ikke verdensmester på en dag, men efter nogen tid gik det rigtigt godt, og der blev kastet længere og længere. Vi stod lidt væk fra de andre, hvis nogen skulle kaste forkert, men det skete ikke, og vi mistede heller ingen blink. Morfar fangede en lille sild, midt i maven, den var nu under 15 cm. lang, men heldigvis havde vi selv taget mad med på turen.

Så er der en beskrivelse, samt lidt fotos fra min   Stockholmstur.

Endelig var det igen tid til at få camperen ned fra de høje klodser, og komme ud og prøve at køre med den.

Turen gik til Aabenraa til træf, i DK-Autocam et yderst hyggeligt og rigtigt godt arrangeret træf.

Tusind tak til foreningen, for det rigtig gode initiativ,

samt til:
Jytte og Martin   samt Birgit og Jan

Se endnu mere under: Efterårstræf 07

Ja så skulle alle gerne være klar over at denne side skifter navn, og det gør den så fra i morgen.
Som før omtalt bliver det
www.borge-holm.dk

Der går endnu 14 dage - 3 uger inden jeg endeligt kan flytte hjem, så det er stadig meget småt med nyhedderne på siden. Da man jo ikke må arbejde på hjemmesider m.m. fra min arbejdscomputer.

Det har også været mest arbejde i den sidste tid, jeg har endnu en gang mistet en rigtig god kollega, ( Ja tænk det bare, det er ikke kun konen, der ikke kan holde ham ud. ) Og så har vi haft forrygende travlt på jobbet, og da jeg igen, indtil videre, er alene om vagtordningen, og vi har kørt i treholdsskift over hele linien, samt i weekenden, er det ikke mange timer, der har været til overs. Så selv om feriedagene i år har været delt i små stumper, og ikke har medført nogen jordomrejser, har jeg dog tilbragt mere tid i camperen, end nogensinde før. Faktisk skal jeg tilbage til min montørtid, for at have flere overnatninger end nu.
Og det er stadig en stor glæde at bo i den, selv om pladsen gør, at man ikke har hele gardaroben samlet på et sted.

En anden uheldig ting er, at de mange mails, jeg får fra andre, dem ser jeg jo desværre ikke, jeg har pt. ikke været hjemme i tre uger.  Så det er altså ikke fordi jeg ikke gider at svare.

M.v.h.
B.H.

Efterskrift er nok så meget sagt, men jeg har en masse sider, jeg skal have fyldt ud, samt en masse tanker, som jeg prøver på at analysere. Det var selvfølgelig nemmere, at skrive: Hvorfor blev jeg skilt, jeg har da ikke gjort noget, så kan jeg jo heller ikke have gjort noget forkert.
Men sådan er virkeligheden jo nok ikke, man er altid to, om at holde sammen, eller at være modstandere.

Nå vi må se hvad det fører til.

B.H.

I en svær tid, er det rart at have venner, en af dem har stillet denne plads til rådighed for mig. Den er billig, centralt beliggende, tæt ved mit arbejde og ved indkøbsmulighedder, samt meget tæt ved bybussen, der holder lige bagved.

Som det nok ikke har undgået mange af denne sides mellem 300 - 400 besøgende om ugen, mange gange flere, har det i den sidste tid knebet noget, med nyhederne på denne side. Det kan man læse om på forsiden. Men her skal det dog lige bemærkes, at hjemmesiden inden for en overskuelig tid skifter navn, og her i vil ikke længere indgå navnet XXXXXX
Jeg vil i god tid skrive når det sker, men ellers kan du prøve at søge på www.borge-holm.dk som bliver den nye adresse på siden, altså uden 123hjemmeside.dk/ foran.

Så er det vist slået endeligt fast at ægteskabet er forlist. Og da det jo kan være en noget grim tid, at komme igennem, har jeg simpelthen valgt den løsning at flytte, midlertidigt, fra bopælen, og derfor bliver hjemmesiden ikke længere opdateret så tit, som før i tiden.

Men der vil nu nok snart komme noget fra min Stockholmstur, det er i hvertfald under redigering.

Når min hjemmeside nu skifter navn, starter tælleren igen fra 0 af. Denne side nåede at blive set 29.375 gange. Tusind tak for det, jeg håber at alle har fået en god oplevelse ud af det, jeg har i hvertfald selv haft stor glæde af at lave den, og håber naturligvis at kunne gøre det endnu bedre med den nye side.

Vi ses på www.borge-holm.dk

M.v.h.
B.H.

Ja nu er det altså sidste gang, jeg holder fødselsdag, for det regner jo altid. Sidste år, da jeg fyldte 50 var der en masse andre, som havde fødselsdag dagen før, som ikke havde været søde. Men i år, havde jeg gjort mig umage, men ikke nok åbenbart, for det regnede det meste af dagen, men holdt dog op, ved spisetid, og så kunne vi sidde ude, og spise.
Jeg havde jo tilkendegivet, at jeg ikke ønskede pakker, men en ekstra pude, lavet med kærlig hånd, kan man altid bruge, og en dejlig lagkage, ja det er jo lige sagen, for sådan en slikmund, som mig. Tusind tak for gaverne.
Jeg håber alle hyggede sig, det gjorde vi i hvertfald.

Da jeg holdt Pinsen hjemme i år, blev der tid til at lave ny indkørsel. Ikke ny, som sådan, men bredere. Da jeg efter at have købt huset i 1986 året efter købte de ca. 42 m3 jord, var det en betingelse for handelen, at æbletræet som stod 280 cm. fra naboens hegn, blev stående så længe at nabokonen boede i huset. Hun var den gang i slutningen af tresserne, men meget ungdommelig af sin alder.  Men jeg havde dog ikke drømt om, at der skulle gå tyve år, inden at jeg kunne rette stykket ud. Da jeg endelig fik muligheden, gik der kun tre dage før træet var skåret ned. Men så snød først den ene mig, og den næste, der skulle trække roden op. Så til sidst, gravede jeg selv ned, langs siden, huggede de store rødder over, med en økse og satte firehjulstrækkeren i det lave gear, så måtte den op.
 

Måske burde jeg vente med at skrive dette, til jeg igen har klare øjne.

Men i dag kom så den forfærdelige dag, som jeg har frygtet, de sidste næsten fire år.

Det var dagen, hvor der skulle siges farvel til vores dejlige trofaste Mitsubishi Pajero

Trofast må man sige den har været, den har ikke svigtet en eneste gang, altid har den fragtet os fra A til B på den nok mest økonomiske måde.

Den blev købt for 5.500,00 kr. på Fyn, min bror reparerede den, for en lille sum, så skulle den pludselig til syn, og der var mange ting galt, intet var godt nok til synshallen.

2 år efter gik det meget bedre, nu var de til at tale med, og sidste gang, fik den næsten ros, for sin alder, men der var nu også ydet en rigtig stor indsats.

Men nu er det slut, i dag blev den hentet, kl. 13.30 skete det, jeg var lige hjemme, fra arbejde og sige farvel, men det rørte den nu ikke, den stod bare der med sine brede fælge, de voldsomme dæk, trinbrædderne og det hele, den havde fået en ny ung ejer, ( kvindelig ) som faldt for den med det samme, som jeg selv gjorde, og var villig, til at betale for at overtage den.

Jeg håber den får det godt.

Men det bliver hårdt at undvære den, når man skal på arbejde midt om natten, og alle de timer, man har brugt på at lave pladearbejde, skifte dele, ja holde den i gang, hvad skal man bruge den tid til.

Den 24. November og resten af weekenden, var det endnu en gang tid til at holde det årlige forhjuletræf, som har været en fast tradition i snart ganske mange år.

Stedet hvor det i år blev afholdt, var Assentorp camping ved Stenlille, et rigtigt godt valg, må man sige. Ikke fordi vi, som sådan stiller store krav. Det største krav er nok, at vi lægger beslag på et rum, hvor vi kan sidde 12 - 14 menesker i. Det er jo nødvendigt, da vi indtager samtlige måltider sammen, fra vi kommer til vi tager afsted.

Fredag kommer man når man har fri, enten spiser man hjemmefra eller sammen med de andre, vi kom først til aftenkaffen.

Lørdag morgen, starter som regel med et fælles morgenbord. Hvis man er heldig, når man lige at få rejst sig, og gå en tur, inden man igen bliver bænket, til frokosten. Når denne er overstået, er det tid til en god gåtur. Normalt er der noget at se på, her var der kun 2 hjulspor en masse campingvogne, der burde vaskes. Men det gjorde nu ikke noget, for der var kort tid, til at vi skulle have æbleskiver og gløgg.
Herefter kunne de fleste trænge til en lille lur, inden aftensmaden.
Straks efter at denne er indtaget, går man igang med træffets hovedatraktion, terningespillet om seksere.  Selve spillet, går ud på at alle har taget mindst en gave, pr. person med, som lægges på bordet. Man slår et slag med en terning, og hvis man rammer en sekser, udløser dette en gave. Når alle gaver er taget, stiller man et ur, og begynder at tage fra hinanden, når man slår en sekser. Når tiden er gået, og stort set alle kun har en pakke i behold, da man ikke må tage den sidste pakke, fra nogen. Herefter pakker man op, og så begynder den egentlige kamp om, om de mest spændende ting.
Årets favoritter i hver sin ende var nok, numsekludene, samt sparegrisen, udformet som en hund.
Herefter var der almindelig hygge, til sent.
Næste dag, fælles morgenmad, tømning af toilettet, og rundering på pladsen til man kunne betale.
Herefter gik turen for de fleste hjem ad, vi var tre par, der kørte omkring Sorø, og gik en tur langs søen, og rundt om kirken. De mest udholdende blev og spiste frokost, inden de kørte hjem.
Hjem til aftapning af affaldstanken, samt afrydning af camperen, efter nok årets, tror jeg, sidste køretur. 

Næste tur går nok til dækmanden, for at få de fine nye vinterdæk, sat på stålfælgene, så den er klar til Bellacenteret i Januar, og forhåbentligt en lille vinterferie i Sverige eller Norge.

Nej vi skal ikke have ny hjemmeside igen, men jeg arbejder for tiden på, at stable en hjemmeside på benene til vores gymnastikforening.
Så derfor sker der ikke så meget her på disse sider for tiden.

Du kan se foreningens hjemmeside på:
www.korsor-gymnastikforening.dk

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.08 | 02:53

Jeg blev diagnosticeret med slidgigt som 69-årig i 2018 med flere mislykkede forsøg på at komme i form igen, jeg opgav håbet på grund af smerter og hævelser i m Simone

...
10.02 | 14:49

Hej Børge Holm jeg skriver til dig i håbet om flere oplysninger på hjælpetrin til Fiat Dukato camper årgang 2021. Hvor kan man få dem lavet og til hvilken pris.

...
02.08 | 23:08

Spændende læsning,

...
03.09 | 13:17

Har skrevet en mail til dig på borge-holm@live.dk Mvh kicki pelsen

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE